Problem se šumem

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
guNy
Kontaktovat uživatele:

Problem se šumem

Příspěvek od guNy »

Zdravím mám tenhle problém, kdyz nahravam hlas tak se hodnekrat stava ze mi zachrci neco ve slove...nebo spis je sumovita cela nahravka
Myslim tim ze neni nahravka nak kvalitni jak je to u vetsiny lidi... mam celkem slusny USB studio mikrofon od MXL ale proste dela to tohle... pouzivam adobe audition 3. Kdyz odstranim sum furt to tam je, kdyz pak na stopu pouziju HISS redukci tak problem trosku zmizi je to cistejsi ale to zas jakobych mumlal :D pomohl by mi prosím nekdo abych tenhle problem vyresil ?
A jeste jedna otazecka na zaver: mam sanci dosahnout tohohle vycisteni a vyladeni hlasu jako v tehle nahravce (popr. jak to vycistim tak do cista jak u te songy) http://www.youtube.com/watch?v=5PNgrT9_CDE ? Dekuju za kazdou radu
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem se šumem

Příspěvek od pavlii »

Mno od konce - protože je celý hlas překryt muzikou, tak nemá cenu se bevit o míře "vyčištění", protože to se posoudit nedá, jakýkoli šum (v rozumné míře samozřejmě) je maskován, takže tohle nic neřekne. Co se "vyladění" týče, tak mám pocit, že tam jsou akorát zvýrazněné sykavky - to není nic extra. To jen tak na okraj.

Používáš k mikrofonu POP filter? Kromě toho, že prakticky hodně odfiltruje zvukové rázy samohlásek "b", "p" a podobných, "zjemní" trochu hlas (dle typu POP filtru; látkový trošku stáhne sykavky) případně k dalšímu "zakulacení" lze využít WIND filtr (pěnový návlek na mřížku mikrofonu).

Hodně udělá také poloha/vzdálenost zpěváka vůči mikrofonu a vůbec jeho typ. Může být, že lépe by na tvůj hlas sednul jiný mikrofon - dynamický, páskový, kondenzátor malomambrána a podobně - plus do toho zapadá ještě typ a samozřejmě také výrobce (tužka Beyerdynamic bude znít jinak než tužka sE například).

Je to o vyzkoušení několika mikrofonů. Bylo by dobré podstoupit vzorek s problematickým "zachrčením" ke konzultaci, protože takto není jasné, zdali se jedná o technickou chybu nebo nedostatky, které mohou být vyřešeny viz výše.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
guNy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guNy »

pop filter mám latkovy mam i kolem sebe a mikrofonu udelany takovy prostor kde neni zadna ozvena nic takove odhlucneni a nahravam asi 15 cm od mikrofonu tak ze tech 15 cm od majku je popfilter na ktery dolehaji ma usta :) nejsem zas naky bohac abych si kupoval mikrofony za 3-4000 kc :'(
guNy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guNy »

Ten WIND penovy navlek taky pomuze k necemu? i kdyz mam pop filter?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak jsem psal - víceméně trošku stáhne výšky. Jinak mikrofony za 3-4000,- Kč jso "za půl darma" :lol:

Ale budiž - jak jsem zmínil, bez zvukové ukázky se dál nedostaneme :wink:

P.

guNy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guNy »

tak zde prikladam ukazku sem to ted nahral :D je to jen tak abys videl ten muj problem mno...

http://leteckaposta.cz/161515723
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Čili - nikde neslyším problém - technický. Osobně bych byl dál od POP filtru (psal jsi, že jsi "nalepený" pusou na něm), jsou tam trošku víc znát "p", ale nic hroznýho.

Mě se to jeví jako celkem OK. V mixu bych zvedl výšky (nebo udělal na EQ maličko bouli na výškách - pokud chceš zvýraznit ty sykavky), ale ono taky trochu udělá použitý reverb, takže bych to zkoušel s ním, přičemž na reverbu se podobného dá docílit parametrem Damp nebo Hiss (podle typu se to občas označuje různě); prostě "rozptyl" sykavek a těhle ostrých hlásek. Pak by se nemuselo tolik (nebo vůbec) přidávat na tom EQ. Vyzkoušet různé možnosti!

Občas se mi zdá, že malinko zakolísá dynamika, takže bych jí srovnal kompresorem (velice decentně - bacha na nastavení!), protože tady by to vzhledem ke stylu mělo být všechno tak nějak "v jedný síle". Nebylo by od věci tohle točit už rovnou přes kompresor, odstraní se tak jeden krok při mixu navíc a IMHO v tomhle případě není co zkazit.

P.

guNy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od guNy »

Asi jo vyzkousim diky moc... to uz mi asi hrabe jak mi muj hlas porad jede dokola tak uz se zameruju na kazdy detail ... Pritelkyne rikala ze mam takovy hlas ze obcas zachrcim jakoby xD ale me to celkem stve asi prestanu kourit. Jinak Pavlii kazdopadne diky za radu aspon vim ze neni problem v mikrofonu
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“