ZPOMALENÍ PÍSNĚ

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
silver-string

ZPOMALENÍ PÍSNĚ

Příspěvek od silver-string »

Zdravim,

prosim o radu - jakym programem muzu zpomalit pisne abych mohl lepe odposlouchavat?

Dikes moc :) napadlo me Audacity ale tam sem tu funkci nenasel (vlastne bych si moh misto odposlouchani nechat vyjet spektrum a vycist to z toho, jako v matixu 8) :lol: )
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: ZPOMALENÍ PÍSNĚ

Příspěvek od Nero »

Audacity to zvládne... Najdeš to v záložce efekty, volba Změnit ryhclost nebo Změnit tempo. Vyzkoušej to - jedno mám dojem mění jak rychlost, tak v závislosti i tóninu, druhé jen rychlost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Dokonce v AudaCity jde i "podladit" song...zkoušel jsem to zatím jen o půl tón, ale sedí to.
Final Frontier
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Audacity umí spoustu zajímavejch věcí, nicméně je to pořád ten nejabsolutnější základ a jde sehnat (i freeware) programy, co vše umí lépe. Avšak na tohle domácí blbnutí je audacity plně dostačující.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já mám ve WinAmpu plugin Pacemaker ( http://www.surina.net/pacemaker/ ) sice o dost starší verzi, ale stejně - jde to i sním :wink:
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

V audacity nebo v jakýmkoliv programu zpomalením písně ji podladíš. Což by ti mohlo vadit, pokud to chceš odposlouchat. JetAudio (myslím dost známý přehravač) při zpomalení skladby zároveň přeladí, což je šikovná věc. Není to úpe super, ale lepší než drátem do oka :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

LAMA píše:V audacity nebo v jakýmkoliv programu zpomalením písně ji podladíš. Což by ti mohlo vadit, pokud to chceš odposlouchat. JetAudio (myslím dost známý přehravač) při zpomalení skladby zároveň přeladí, což je šikovná věc. Není to úpe super, ale lepší než drátem do oka :wink:
No já v Pacemakeru mám jen tři posuvníky - buď písničku zpomalíš (od poloviční rychlosti až po dvojnásobnou), nebo podladíš (až oktáva nahouru / dolů), nebo zpomalíš, ale tak, jak třeba v kazeťáku (při zpomalení se podlaďuje - taky od poloviční rychlosti po dvojnásobnou) Tak +/- 10 % nejde ani poznat (potom je to o trochu horší, ale o moc líp to ani nejde) - doporučuju :D (při posledním příspěvku jsem neměl čas to dopsat)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

LAMA píše:V audacity nebo v jakýmkoliv programu zpomalením písně ji podladíš. Což by ti mohlo vadit, pokud to chceš odposlouchat. JetAudio (myslím dost známý přehravač) při zpomalení skladby zároveň přeladí, což je šikovná věc. Není to úpe super, ale lepší než drátem do oka :wink:
Viz můj první příspěvek. V AC je možnost změny rychlosti, nebo změny tempa. Jestli si to pamatuju dobře, tak změna rychlosti změní rychlost, ale zároveň změní ladění, změna tempa pouze ovlivní rychlost. A funguje to docela spolehlivě, ladění fakt zůstává de facto absolutně stejné.

PetrPeter 1975 - 2008
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Nero píše:
Viz můj první příspěvek. V AC je možnost změny rychlosti, nebo změny tempa. Jestli si to pamatuju dobře, tak změna rychlosti změní rychlost, ale zároveň změní ladění, změna tempa pouze ovlivní rychlost. A funguje to docela spolehlivě, ladění fakt zůstává de facto absolutně stejné.
Aha :lol: sem si říkal jaké je rozdíl mezi změnou rychlosti a tempa.... :lol: No jo sem to ale LAMA
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No jo, a stačilo to jen vyzkoušet, co? :P

PetrPeter 1975 - 2008
mehari

Příspěvek od mehari »

Zpomalení zvládne i prach obyčejnej windows media player (Zobrazit->Rozšíření->Rychlost přehrávání). A basta!!! :D
LP Epi SP.II, Laney 65W (hybrid)
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na podobny ucely slouzi program Transcribe, doporucuju alespon vyzkouset, pokud se tim zabyvate :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Petr_70

Příspěvek od Petr_70 »

Na tyhle účely se mi absolutně nejvíce osvědčil Amazing Slow Downer. Zkoušel jsem toho více, mj. například vestavěný plug-in v Sound Forge a vůbec se s tím nedalo pracovat.

http://www.edownload.cz/sw/amazing-slow-downer/
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“