prosim o radu - jakym programem muzu zpomalit pisne abych mohl lepe odposlouchavat?
Dikes moc napadlo me Audacity ale tam sem tu funkci nenasel (vlastne bych si moh misto odposlouchani nechat vyjet spektrum a vycist to z toho, jako v matixu )
Audacity to zvládne... Najdeš to v záložce efekty, volba Změnit ryhclost nebo Změnit tempo. Vyzkoušej to - jedno mám dojem mění jak rychlost, tak v závislosti i tóninu, druhé jen rychlost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Audacity umí spoustu zajímavejch věcí, nicméně je to pořád ten nejabsolutnější základ a jde sehnat (i freeware) programy, co vše umí lépe. Avšak na tohle domácí blbnutí je audacity plně dostačující.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
V audacity nebo v jakýmkoliv programu zpomalením písně ji podladíš. Což by ti mohlo vadit, pokud to chceš odposlouchat. JetAudio (myslím dost známý přehravač) při zpomalení skladby zároveň přeladí, což je šikovná věc. Není to úpe super, ale lepší než drátem do oka
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu. R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
LAMA píše:V audacity nebo v jakýmkoliv programu zpomalením písně ji podladíš. Což by ti mohlo vadit, pokud to chceš odposlouchat. JetAudio (myslím dost známý přehravač) při zpomalení skladby zároveň přeladí, což je šikovná věc. Není to úpe super, ale lepší než drátem do oka
No já v Pacemakeru mám jen tři posuvníky - buď písničku zpomalíš (od poloviční rychlosti až po dvojnásobnou), nebo podladíš (až oktáva nahouru / dolů), nebo zpomalíš, ale tak, jak třeba v kazeťáku (při zpomalení se podlaďuje - taky od poloviční rychlosti po dvojnásobnou) Tak +/- 10 % nejde ani poznat (potom je to o trochu horší, ale o moc líp to ani nejde) - doporučuju (při posledním příspěvku jsem neměl čas to dopsat)
LAMA píše:V audacity nebo v jakýmkoliv programu zpomalením písně ji podladíš. Což by ti mohlo vadit, pokud to chceš odposlouchat. JetAudio (myslím dost známý přehravač) při zpomalení skladby zároveň přeladí, což je šikovná věc. Není to úpe super, ale lepší než drátem do oka
Viz můj první příspěvek. V AC je možnost změny rychlosti, nebo změny tempa. Jestli si to pamatuju dobře, tak změna rychlosti změní rychlost, ale zároveň změní ladění, změna tempa pouze ovlivní rychlost. A funguje to docela spolehlivě, ladění fakt zůstává de facto absolutně stejné.
Viz můj první příspěvek. V AC je možnost změny rychlosti, nebo změny tempa. Jestli si to pamatuju dobře, tak změna rychlosti změní rychlost, ale zároveň změní ladění, změna tempa pouze ovlivní rychlost. A funguje to docela spolehlivě, ladění fakt zůstává de facto absolutně stejné.
Aha sem si říkal jaké je rozdíl mezi změnou rychlosti a tempa.... No jo sem to ale LAMA
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu. R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Na tyhle účely se mi absolutně nejvíce osvědčil Amazing Slow Downer. Zkoušel jsem toho více, mj. například vestavěný plug-in v Sound Forge a vůbec se s tím nedalo pracovat.