Rozeznění jedné struny druhou

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Jakub.tv

Rozeznění jedné struny druhou

Příspěvek od Jakub.tv »

Zjistil sem takovou věc že když brnknu třeba áčko(na struně D 7. pražec) a udělám to úplně čistě že nic nedržim jinýho brnknu fakt jenom do tý struny tak mi to rozezní i strunu A. Je to normální nebo není nebo co s tim? Děkuju za odpověďi
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozeznění jedné struny druhou

Příspěvek od McKozias »

je to normalni
Jakub.tv

Příspěvek od Jakub.tv »

a jak se to teda řeší? přitlumíš ty horní struny stranou ruky(tou u malíčku)?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no..tlumeni je u elektriky docela dulezite, tomu se nevyhnes
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

To je naprosto normální a logické :wink: A dávej bacha při ladění. Tlum struny co neladíš nebo budou rezonovat začnou se sčítat frekvence.... :)
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Jakub.tv

Příspěvek od Jakub.tv »

Jo řikal sem si že se to chvěje celý takže by to mohlo bejt normlani ale nikdy sem se ad tim nepozastavoval. Dik za vysvetleni
loos

Příspěvek od loos »

jo..tlumit je vážně nezbytný a to i při tom ladění...měl bys tlumit jakoby palcem...těžko se mi to vysvětluje ale prostě jak držíš trsátko mezi ukazovákem a palcem tak bys měl prostě "bokem" palce tlumit struny co zrovna nehraješ :arrow: to samozřejmě znamená že tlumíš jen ty struny co jsou pod strunou zrovna hranou :| no špatně se to vysvětluje a hlavně se mnou spousta lidí nebude souhlasit :wink: nejlepší bude když si ten správný styl najdeš sám :!:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

to bych chtěl vidět jak chceš tlumit palcem struny pod tou co zrovna hraješ, když už tak malíkovou hranou nebo okolní částí dlaně. Já tak tlumim struny vejš, tzn ty tlustší. Struny níž tlumi zas levou rukou tak, že mi prsty ležej na strunách který nehraju ale nemačkám je. Tohle asi není úplně učebnicová technika, každopádně struny se levou daj tlumit i tak že při držení jedný struny na nějaký poloze zasahuješ tim prstem na ty ostatní a jakoby je z boku tlumíš. Snad to lze pochopit. :arrow:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tlumení levou(u praváků)) je úplně normální. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
panedge

Příspěvek od panedge »

Mylsím že nejlepší je furt hrát ,cvičit a hrát a přijdeš si na to jak se to dělá :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
loos

Příspěvek od loos »

rasomaso píše:to bych chtěl vidět jak chceš tlumit palcem struny pod tou co zrovna hraješ, když už tak malíkovou hranou nebo okolní částí dlaně. Já tak tlumim struny vejš, tzn ty tlustší. Struny níž tlumi zas levou rukou tak, že mi prsty ležej na strunách který nehraju ale nemačkám je. Tohle asi není úplně učebnicová technika, každopádně struny se levou daj tlumit i tak že při držení jedný struny na nějaký poloze zasahuješ tim prstem na ty ostatní a jakoby je z boku tlumíš. Snad to lze pochopit. :arrow:
sry za nedopatření...těma strunama pod jsem myslel jako podle výšky tónu :wink: no prostě to jak myslíš ty, občas píšu trochu nepochopitelně :!: btw mám stejnou techniku a myslim že je aspoň skoro učebnicová :)
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Jakub.tv

Příspěvek od Jakub.tv »

Ok dik za rady. A jak se to ale řeší třeba při tappingu konkrétně třeba Thunderstruck to intro?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jakub.tv píše:Ok dik za rady. A jak se to ale řeší třeba při tappingu konkrétně třeba Thunderstruck to intro?
Jednoduše - žádný tapping tam není:
http://www.youtube.com/watch?v=X80Qjh9Yivs
Jakub.tv

Příspěvek od Jakub.tv »

ale jinde to hraje i jednou rukou ne?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jakub.tv píše:ale jinde to hraje i jednou rukou ne?
To ale není tapping, to je pull off hammer on (?) - v těhle ang. termínech mám trochu zmatek, prostě odtrh a příklep.
Najdi si na YouTube nějaké tapping lekce, např. http://www.youtube.com/watch?v=NxRPQXHp9VA, ať víš, o jakou techniku se jedná.
Jakub.tv

Příspěvek od Jakub.tv »

Možná to neni tapping no taky si v tom nejsem moc jistej ale mam pocit že to někdo někde nazíval jako one handed tapping nebo tak nak podobně.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Jester píše:
Jakub.tv píše:ale jinde to hraje i jednou rukou ne?
To ale není tapping, to je pull off hammer on (?) - v těhle ang. termínech mám trochu zmatek, prostě odtrh a příklep.
Najdi si na YouTube nějaké tapping lekce, např. http://www.youtube.com/watch?v=NxRPQXHp9VA, ať víš, o jakou techniku se jedná.
jj, mas pravdu. O tapping se urcite nejedna.
Proste priklep, odtrh
Stop dreaming, start playing!
loos

Příspěvek od loos »

no když jsem se thunderstruck učil tak se mi trochu rozeznívala celá kytara protože jsem do toho docela bušil...ale když si to zahraješ s kapelou tak to neni slyšet! :twisted: no a v nejhoršim si můžeš pravou ruku opřít o zbytek strun no...a nebo to udlěat ještě jednodušeji :arrow: vy*rat se na hraní jen levou a hrát to normálně oběma :wink: BTW když jsem se to učil tak mi dělalo problém "synchronizovat" obě ruce takže pro mně bylo lehčí hrát jen levou :D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“