Hlava 50W nebo 100W - rozdíl

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
qwer
Odborník

Re: Hlava 50W nebo 100W - rozdíl

Příspěvek od qwer »

tyhle aparaty to tak maji vsechny... bad cat, matchless a da se rict vsechny tady ty klony voxe a marshalla. maji to tak i vsechny voxy, stare reissue marshallu. je to klasika, prepinani kanalu se u techto zesilovacu nedela.

prepinani kanalu by byla u techto aparatu spise velka nevyhoda - lze to resit velmi jednoduse pomoci AYB boxu, kdy lze zapnout i oba kanaly soucasne, takze si clovek namixuje zvuk z obou kanalu :)

navic kanaly u techto zesilovacu malokdy predtsavuji klasiku "cisty a zkresleny", ale oba jsou vetsinou non- mastervolume kanaly (a nebo kanaly s master volume, ktery je ale u techto zesiku stejne dost diskutabilni vec), ktere nabiraji zkrelseni pri zvysujici se hlasitosti... da se rict, ze je temer nemozne, aby byl jeden kanal nastaven na zkrelseni a druhy na cisty zvuk... spis jde o zvukovou rozmanitost a bohatost, ktere lze pouzivanim kombinaci kanalu dosahnout.

na tyhle artisany ted hraje treba manik z Manic Street Preachers, presedlal na to i anglicky kytarista Cradock (Paul Weller, Ocean Colour Scene), hraje na to i Pat Travers , o ruznych indie / alternative partickach v UK ani nemluve. jsem zvedavy, jak se tomu bude darit u nas... moc tomu ale nedavam, jednak cena je povedena (v UK je maloobchodka za 15w 800 liber, u nas je 40t.) a taky se u nas tyhle vintage zesiky stejne nechytaji
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Artisan apod jsou samozřejmě totálně jinde než HT-5 ale už ta ht-5 mluví sama za sebe, takže hračka pro malé děti??? ale hoši...vždyť jsou to jen aparáty :D :D
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Dá se vůbec nějak zhruba říct, od jakých hodnot na škále volume poťáku začínají lampy kreslit a začíná to být "vono"? Mě by to docela zajímalo, protože mám pocit, že na 100-120W aparátech se to do maximálních hodnot nežene asi nikdy, ani naživo, ani ve studiu, to by všem okolo utrhlo hlavu...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Solstice píše:Dá se vůbec nějak zhruba říct, od jakých hodnot na škále volume poťáku začínají lampy kreslit a začíná to být "vono"? Mě by to docela zajímalo, protože mám pocit, že na 100-120W aparátech se to do maximálních hodnot nežene asi nikdy, ani naživo, ani ve studiu, to by všem okolo utrhlo hlavu...
U každého aparátu naprosto v jiných hodnotách - snížit či zvýšit tuto mez je možno výběrem jak preampových, tak powerampových lamp.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Gembír

Příspěvek od Gembír »

qwer píše:no rekneme, ze to je klasicky moderni marshalla - smejdsky postavene univerzalni kombo, za ktere bych nedal vic nez pulku toho co stoji a to bych jeste musel byt vetsim priznivcem tehke znacky...

pokud chces marshalla, tak bych se poohlidl jinde... dulezite je, jaky chces zvuk.

to asi jo , ... nic moc ...a pokud chceš do skušebny tak 50 je jako taky paráda , když seš náročnější tak si kup 100w(jcm800,třebas plus krabika,jcm900...a je toho spousty) ale zase to prostě tolik nedohraješ, na domácí cvičení si myslím , že bi bylo dostačující nějaké malé kombíčko ,..třebas roland micro cube :arrow: myslím že to má i simulaci lampy,.na doma nepotřebuješ luxusní konfort ! ...a tahat pořád sem a tam hlavu nic moc, a ona se musí také aklimatyzovat ale to asi víš né ,takže bys nemohl asi vždycky hrát hnedka jak bys to donesl domů . ještě bys náhodou někde klopítnul a máš vyděláno na nové lampy pokud bys to neměl v přepravním boxu .
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Gembír píše: to asi jo , ... nic moc ...a pokud chceš do skušebny tak 50 je jako taky paráda , když seš náročnější tak si kup 100w(jcm800,třebas plus krabika,jcm900...a je toho spousty) ale zase to prostě tolik nedohraješ, na domácí cvičení si myslím , že bi bylo dostačující nějaké malé kombíčko ,..třebas roland micro cube :arrow: myslím že to má i simulaci lampy,.na doma nepotřebuješ luxusní konfort ! ...a tahat pořád sem a tam hlavu nic moc, a ona se musí také aklimatyzovat ale to asi víš né ,takže bys nemohl asi vždycky hrát hnedka jak bys to donesl domů . ještě bys náhodou někde klopítnul a máš vyděláno na nové lampy pokud bys to neměl v přepravním boxu .
Tohle je IMHO strašná blbost - větši z nás nahraje nejvíce hodin právě doma a promiň cvičit s lampou je náročnější než s nějakým Rolandem - ono doma brousit tranďák kde se spousta tónů sleje do jednoho nečitelného pruhu je celkem jednoduché, ale ono to přestane být fajn, když ti to na lampě nezní - jsou slyšet chyby - nedomáčklé tóny atd. Já mam například zkušebnu 40km daleko, takže se tam jen tak nedostanu, abych tam mohl vysedávat celé odpoledne. Proto pobalím celý aparát, narvu ho do auta a doma postavím a vesele si hraji na lampu - trénuji na tom s čím lezu na pódium, protože vím, že to zvýší můj osobní výkon na pódiu - a o to IMHO jde.

franta46

Příspěvek od franta46 »

Našel jsem na youtube video s tim JVM, dle mého názoru je ten zvuk dost věrohodný co vy na to?
http://www.youtube.com/watch?v=Yn79MKB-PoQ
http://www.youtube.com/watch?v=735xu_ESmvc
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Našel jsem na youtube video s tim JVM, dle mého názoru je ten zvuk dost věrohodný co vy na to?
s dobrou kytarou a trochou umu bys to podle mě dostal z ledačeho, zas takový zázrak to není...
Gembír

Příspěvek od Gembír »

Red Bull píše:Tohle je IMHO strašná blbost - větši z nás nahraje nejvíce hodin právě doma a promiň cvičit s lampou je náročnější než s nějakým Rolandem - ono doma brousit tranďák kde se spousta tónů sleje do jednoho nečitelného pruhu je celkem jednoduché, ale ono to přestane být fajn, když ti to na lampě nezní - jsou slyšet chyby - nedomáčklé tóny atd. Já mam například zkušebnu 40km daleko, takže se tam jen tak nedostanu, abych tam mohl vysedávat celé odpoledne. Proto pobalím celý aparát, narvu ho do auta a doma postavím a vesele si hraji na lampu - trénuji na tom s čím lezu na pódium, protože vím, že to zvýší můj osobní výkon na pódiu - a o to IMHO jde.

, NO TAK KAŽDEJ TO MÁ TROŠIČKU JINÁK , BERU TO PODLE SEBE ... :( JÁ TEDY SEM VĚTŠINU ČASU VE ZKUŠEBNĚ
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 26.06.2009 9:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upravena citace - kvůli přehlednosti
franta46

Příspěvek od franta46 »

Zajímalo by mě jak hrajou tyhle aparáty s elektroakustickou kytarou? Jestli je vůbec možné na to hrát s elektroakustikou?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je, ale znit dobre to nebude.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
kos99

Příspěvek od kos99 »

Red Bull píše:Tohle je IMHO strašná blbost - větši z nás nahraje nejvíce hodin právě doma a promiň cvičit s lampou je náročnější než s nějakým Rolandem - ono doma brousit tranďák kde se spousta tónů sleje do jednoho nečitelného pruhu je celkem jednoduché, ale ono to přestane být fajn, když ti to na lampě nezní - jsou slyšet chyby - nedomáčklé tóny atd. Já mam například zkušebnu 40km daleko, takže se tam jen tak nedostanu, abych tam mohl vysedávat celé odpoledne. Proto pobalím celý aparát, narvu ho do auta a doma postavím a vesele si hraji na lampu - trénuji na tom s čím lezu na pódium, protože vím, že to zvýší můj osobní výkon na pódiu - a o to IMHO jde.
a nebo to muže být i naopak špatná lampa a slitý tony což bych řekl že je víc pravděpodobný než pruměrný trandák a dobrý repro a jsi na tom líp než s lampou
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mohu se jen zeptat jestli vlastníš lampu, kterou si použil doma a nebo si zastáncem tranzistorových zesilovačů.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

qwer píše:tyhle aparaty to tak maji vsechny... bad cat, matchless a da se rict vsechny tady ty klony voxe a marshalla. maji to tak i vsechny voxy, stare reissue marshallu. je to klasika, prepinani kanalu se u techto zesilovacu nedela.

prepinani kanalu by byla u techto aparatu spise velka nevyhoda - lze to resit velmi jednoduse pomoci AYB boxu, kdy lze zapnout i oba kanaly soucasne, takze si clovek namixuje zvuk z obou kanalu :)

navic kanaly u techto zesilovacu malokdy predtsavuji klasiku "cisty a zkresleny", ale oba jsou vetsinou non- mastervolume kanaly (a nebo kanaly s master volume, ktery je ale u techto zesiku stejne dost diskutabilni vec), ktere nabiraji zkrelseni pri zvysujici se hlasitosti... da se rict, ze je temer nemozne, aby byl jeden kanal nastaven na zkrelseni a druhy na cisty zvuk... spis jde o zvukovou rozmanitost a bohatost, ktere lze pouzivanim kombinaci kanalu dosahnout.

na tyhle artisany ted hraje treba manik z Manic Street Preachers, presedlal na to i anglicky kytarista Cradock (Paul Weller, Ocean Colour Scene), hraje na to i Pat Travers , o ruznych indie / alternative partickach v UK ani nemluve. jsem zvedavy, jak se tomu bude darit u nas... moc tomu ale nedavam, jednak cena je povedena (v UK je maloobchodka za 15w 800 liber, u nas je 40t.) a taky se u nas tyhle vintage zesiky stejne nechytaji
přesně přesně... a to je právě vono!!!!
franta46 píše:Našel jsem na youtube video s tim JVM, dle mého názoru je ten zvuk dost věrohodný co vy na to?
diodovej zvuk jak prase. Asi bych od aparátu chtěl něco otevřenějšího, syrovějšího. ale věc názoru, žejo 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“