Přehození strun na levou ruku

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
vlk44

Přehození strun na levou ruku

Příspěvek od vlk44 »

můj starší bratr má akustickou kytaru a už asi 7 let se jí nedotkl, za pomocí jeho ladičky jsem ji vyladil ale je tu problém. Zjístil jsem že i přesto že je levák má kytaru klasickou (vždycky jsem si myslel že má levorukou) proto bych se vás chtěl zeptat jetstli je se vyplatí za pomocí přehození strun upravit kytaru na levorukou. Proste sem tu kytaru tak vzal do ruky a hrál jsem na ni struny nestruny (jako Jimi)
Heruo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Heruo »

Jestli nema vyrez tak by to snad nemel byt problem...

Akorat to asi to bude chtit rozsirit nektery "zlabky" na nultym prazci, tak abys tam ty basovy struny vubec nacpal :)
Nashville 37CFE
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

tak díky takže se do toho ještě dneska můžu pustit, bál jsem se aby se nestalo neco s kobylkou nebo tak něco
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

Toho bych se nebál. Ale přehozenou doleva pravačku měl taky třeba Kurt Cobain. Jimi to měl prostě otočený (pravačku basama dolů)... Ale to byl asi jinej machr než kdokoli z nás:-)))
Ednet

Příspěvek od Ednet »

Vojto seš ten nejlepší kytarista co znám a navíc seš můj nejlepčí kamarád. Lepčiho nemám tak se nezlop
Naposledy upravil(a) Ednet dne 16.12.2008 19:42, celkem upraveno 1 x.
vlk44

Příspěvek od vlk44 »

Flajtře co si hulil ????
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kluci, SZ, SZ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LetsMakeIt

Re: Přehození strun na levou ruku

Příspěvek od LetsMakeIt »

Ahoj, na kytaru hraju už spoustu let a prohození strun výrazně NEDOPORUČUJI.
Sám jsem hraju s prohozenýma strunama a když pominu problémy se sháněním kytary pro leváka ( protože u lepších kytar jsou kobylky nakřivo,takže si to nemůžete jentak prohodit....) tak nejhorší je, že když si někde chcete zahrát tak si musíte tahat svojí kytaru všude s sebou, když chcete hrát u táboráku nebo na kálce...

A třeba lepší kytaru pro leváka jsem sháněl asi rok...

Takže podle mího: lepší je sednout si k tomu tak jak to má být... :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jediné kytary, u nichž se dá dopooručit přehození strun, jsou španělky a bluesovky s volnou kobylkou, např. notoricky známé bulharky či čundrácká polena z Lubů, takové ty skorošpanělky s úzkým krkem, mělčím tělem a hrazdovým struníkem. Ty jsou totiž (s výjimkou seříznutého konce hmatníku) symetrické. Déčka a jumba mají šikmou kobylku, takže to nepůjde, neladilo by to v polohách.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Phil

Příspěvek od Phil »

Nooo, dobre, tohle je sice hezky, ale proc teda treba Jimi v Hear my train comin hraje na pravou kytaru se strunama hozenejma na levacku a nijak mu to nevadi? Muzete mi nekdo nejak polopate vysvetlit, proc nemuzu jako levak hrat na pravorukou kytaru?
Fender Standard Stratocaster Left-Handed (MIM)
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

To jsem z toho jelen...já to mám přehozený na levou i s křivou kobylkou a vše ladí...sice jsem musel pilníkem na nehty rozšířit ďoury v nultým pražci, ale jinak žádný problém. To mám za kytaru nějakýho exota ne? :)
fekál.
Giof
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Giof »

fisermi1 píše:Toho bych se nebál. Ale přehozenou doleva pravačku měl taky třeba Kurt Cobain. Jimi to měl prostě otočený (pravačku basama dolů)... Ale to byl asi jinej machr než kdokoli z nás:-)))
To teda ukaž kde to má Jimi basovkama dolů :shock: to jsem ještě neviděl.. Tak snad ani hrát nejde...
weselow

Příspěvek od weselow »

Neukážu, ale několikrát si takhle zahrál a údajně to vůbec nebylo špatný.
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

weselow píše:Neukážu, ale několikrát si takhle zahrál a údajně to vůbec nebylo špatný.
Jop Jimi, tomu by to hralo i kdyby mel prohozene struny...
Jazzman
Rádce

nesmysl

Příspěvek od Jazzman »

Přehodit struny na akustické kytaře podle mne není možné. Šikmý kobylkový plátek neumožňuje ani přibližné ladění. Kdo tvrdí, že to ladí je hluchý a slepý, protože mu ladička musí blikat jako diskotéka. Některé akustické kytary se vyrábějí s předepjatým krkem ( vezmou se 2-3 špalky, jeden ohne proti tahu strun a slepí s druhým ), ten nesnese opačnou zátěž. Sedlový pražec se musí vyměnit, protože tenké struny budou v dírách po omotávaných volné. Žebrování desky také počítá s původním tahem a kmitáním strun..........a kdo ví, kolik důvodů by se ještě našlo.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Hendrix nehendrix, treba takovej O. Rush takhle hraval uz peknejch par let pred nim :)

Obrázek

Krom toho, konkretne v tom ze nekdo hraje s tenkejma nahore sotva vezi nejaka genialita, kdyz to mirne zlehcim tak je to jen o tom jak se kdo nauci..
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“