vím, že takových dotazů tu už byly tuny, ale po přečtení většiny z nich jsem spíše zmatený, než že by mi to nějak extra pomohlo tak prosím o rady.
Chci si koupit kondenzátorový mikrofon pro domácí (amatérské) nahrávání. Nahrávat chci přímo do svého notebooku. Sice jsem napsal amatérské nahrávání, ale samozřejmě chci, aby výsledný zvuk měl alespoň průměrnou kvalitu. Jednalo by se o nahrávání rapu(mluveného slova) žádné kytary,bicí atd.
Do mikrofonu chci investovat max.2 tisíce(pro začátek si myslím, že to stačí) a to je první problém.vůbec si nevím s výběrem rady.Jaký by byl pro rapové nahrávky nejvhodnější? v online shopech jich ji fakt hodne,,např.Behringer C-1,,,Mikrofon HSMC001W - 1,,,,SUPERLUX - ECO-H6A atd atd ?????
a další problém je co ktomu dokoupit. nahrávat chci přímo do notebooku a žádný equipment zatím nemám. vím, že musím zajistit nejaky převodník toho zvuku protože zvukovka v notebooku by to neutáhla(nebo se mýlím ?-klidně me opravte) a také zajistit phantomové napájení. jak to zkombinovat netuším,ale investovat do toho chci tak 1500kc coz je urcite málo že? napadlo mě tohle http://www.musiccenter.cz/MXL-Mic-Mate- ... D/:3:33180
ale nevím, jestli je to vhodné,proto co chci, a jaká by byla výsledná kvalita.
PROSÍM O RADU.
Jakej majk koupit, a jak pořešit předzesilovač a převodník, nejakým cenově rozumným způsobem??????
(a o koupi usb microfonu rozhodně neuvažuji, protože jsem na to moc chváli zrovna neslyšel...
děkuju předem za rady.
P.