pomoc při hledání zvukové karty
Pravidla fóra
pomoc při hledání zvukové karty
Ahoj, chtěl bych s pustit do nahrávání hudby a experimentovat. Chtěl bych od vás pomoci jakou zvukovou USB kartu zvolit ( kolem ceny 3 000). Díky za vaše návrhy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: pomoc při hledání zvukové karty
Za sebe můžu doporučit Lexicon Alpha, na základní domácí nahrávání / přehrávání super nástroj.
Jinak možná trochu přidej na detailech, co vše od té zvukovky čekáš a co vše na ní budeš potřebovat - i když za tyhle prachy to stejně je skoro všechno na jedno brdo pokud jde o výbavu...
Jinak možná trochu přidej na detailech, co vše od té zvukovky čekáš a co vše na ní budeš potřebovat - i když za tyhle prachy to stejně je skoro všechno na jedno brdo pokud jde o výbavu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kromě Nerova návrhu je možno se ještě kouknout po M-audio, ESI, ... jukni prostě na nějaký e-shop se zvukovými kartami a koukni na nabídku.
Jinak správné podotknutí - bez bližších detailů nikdo neporadí.
P.
Jinak správné podotknutí - bez bližších detailů nikdo neporadí.
P.
Taky nutno podotknout, ze do 5 tisic ty karty budou hodne podobny zvukove. Pokud to bude mit 24 bitu a nejlepe 96kHz (pripadne vice), tak ta kvalita bude vesmes podobna a predevsim vice nez dostatecna na takove to domaci zvykani. Tudiz vybirat vicemene podle vybavy a pripadne driveru (nektery znacky/modely byvaji problematictejsi nez jine).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
očekávám od toho tak - nahrání basovky, kytary, a zpěvu a případně kláves. bude to moje první zkušenost s nahráváním takže nevim jestli se do toho vyplatí nacpat víc peněz, potřebuju hlavně na USB protože mám notebook. zkrátka dejte návrhy co by tohle splnilo, a co by jste si vybrali vy 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Najednou nebo postupně? No předpokládám, že postupně. Nero napsal návrh, já navrhuju třebas M-audio FastTrack. Kdo se přidá s dalším návrhem?
P.
P.
postupně samozřejmě, taková zvukovka co by nahrávala zároveň by asi stála odost víc
http://www.musiccenter.cz/Tapco-LINK.us ... y/:3:11621
jinak na tuhle by jste řekli co?
http://www.musiccenter.cz/Tapco-LINK.us ... y/:3:11621
jinak na tuhle by jste řekli co?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Líbí se mi to. Pokud by na ní nikdo nenapsal vyloženě negativní názor, tak bych do ní bez obav šel. Ale zatím jsem se nikdy ani virtuálně nesetkal s někým, kdo by se s ní (nebo z kteroukoli jinou od Tapco) pochlubil, čili z toho lze usuzovat možná jen jedno - členská základna u nás nemusí být vyloženě silná. Z toho plyne tedy následující: v případně nějakých problémů (byť v rovině nastavení apod.) se ti dostane v zásadě jen teoretických rad, co asi tak zkusit; prakticky ti pak poradí pouze support.
P.
P.
akorád vzadu jak jsou INPUT zdířky ... tak ty vidím poprvé, nevíš co to je zač ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takzvané Combo (XLR/TRS) konektory. Můžeš připojit mikrofon (XLR) nebo jakýkoli linkový kabel (TRS, symetrický).
P.
P.
aha tak díky
jsem to asi přehlídl v popisu, takže přepokládám že na ciche "MONITORING" se dá napojit zesilovač nebo reproduktor ? jinak se zdá že jsem tedy našel favorita... a asi se nedá použít i jako přehrávací, že ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
?? Jak to myslíš - "přehrávací"?? No samozřejmě, že si na tom můžeš cokoli přehrát.... nebylo by vhodnější nějaký ten pátek raději experimentovat s muzikou jen na papíře, internetu a tak a teprve po nastudování základů si znova položit otázku na zvukárnu? IMHO do té doby, než se to naučíš, spousta produktů zlevní....
P.
P.
no bylo to myšleno tak jestli to neni jenom nahrávací zvukovka 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No dyk taky proto jsem napsal ten poslední příspěvek o studiu - "jenom nahrávací zvukovka", to jsem ještě neviděl
Krom toho letmý pokuk na konektory, popis, manuál a podobně a hned je jasné, že položená otázka spadla vyloženě mimo mísu, až někam pod stůl
Jako myslel jsem to zcela vážně - bez znalostí nemůžeš ani pořádně vyspecifikovat požadavky, byla by škoda teď "něco koupit na experimenty"; to budeš víc řešit problémy než experimentovat.
P.
Jako myslel jsem to zcela vážně - bez znalostí nemůžeš ani pořádně vyspecifikovat požadavky, byla by škoda teď "něco koupit na experimenty"; to budeš víc řešit problémy než experimentovat.
P.
Vím o jednom klukovi,co to TAPCO má a docela to chválil.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR