restaurace a úprava
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
restaurace a úprava
TAk ěm napadlo, že bych mohl dat znovu dohromady svou starou kytaru. přelakovat a seříznout trocha do inčího tvaru. 5eším ale dva velký problémy.
1. je prasklj korpus (je to strat)-. Prasklina jakoby navazuje na krk a jede směrem k snímačům. Vzadu i dál. Opravdu je to tělo štíplý, nevím co stím a jak to dat do kupy
2. Jak se zabavit tý ohromný vrstvy půlvodního laku. NA to ale přijdu metodou pokus omyl.
Co si ymslíte, dá se něco dělat s tou prasklinou, nebo to je zralí na vyhození?
1. je prasklj korpus (je to strat)-. Prasklina jakoby navazuje na krk a jede směrem k snímačům. Vzadu i dál. Opravdu je to tělo štíplý, nevím co stím a jak to dat do kupy
2. Jak se zabavit tý ohromný vrstvy půlvodního laku. NA to ale přijdu metodou pokus omyl.
Co si ymslíte, dá se něco dělat s tou prasklinou, nebo to je zralí na vyhození?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Re: restaurace a úprava
tak co se týká odstranění laku... home-made/odstraneni-laku-t12940.html
Sám jsem taky polyuretanovej lak sundával a je to docela rachota. Jak dopadla kytara po moje broušení laku je vidět zde: home-made/stavba-baskytary-t10.html
A s tou prasklinou. Jak hluboká je? Pokud je to něco sice dlouhýho, ale málo hlubokého tak by to nemuselo vadit. A mohl by jsi to nechat. Pokud se ta prasklina už nezvětšuje tak by se to dalo zapravit kitem a není co řešit. Pokud by se ta prasklina zvětšovala tak nevím moc co s tím. Jedině tak to dřevo rozlomit zabrousit plochy a slepit zpět. Sice trochu dost drastická metoda, ale fungovat by to mohlo.
Sám jsem taky polyuretanovej lak sundával a je to docela rachota. Jak dopadla kytara po moje broušení laku je vidět zde: home-made/stavba-baskytary-t10.html
A s tou prasklinou. Jak hluboká je? Pokud je to něco sice dlouhýho, ale málo hlubokého tak by to nemuselo vadit. A mohl by jsi to nechat. Pokud se ta prasklina už nezvětšuje tak by se to dalo zapravit kitem a není co řešit. Pokud by se ta prasklina zvětšovala tak nevím moc co s tím. Jedině tak to dřevo rozlomit zabrousit plochy a slepit zpět. Sice trochu dost drastická metoda, ale fungovat by to mohlo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
první pokusy jen tak zběžně, abych věděl do čeho pudu:
-tak první verze byl šmirgl brus elektrifikovaný. Je tam leská metalíza, pod ní čirá tlustá vrstva a přez dřevo světle červená/růžová teňoučká. Dá se prošmirglovat na dřevo, ale není to taká sranda. Asi by to sežralo i dost šmirglu. člo by to i o bocuhat nějakým způsobem, ale bylo by to HC a cítilo by to i dřevo. zakitovat by to asi šlo, ale na toto vsázet nechci. Bude to má první lakovací zkušenost a nemám odhad, co si k tomu můžu dovolit. Neočekávám ve výsledku nějaký precizní luxusní vzhled, spíš chci nějakej vintage a možná si i vyšmirgluju známky opotřebení dodatečně. Keby boly rady, budu rád
- prasklina bude hluboká. respektive je to prostě přez celou sílu (řekl bych). Nezvětšuje se. Opravdu nevím, co s ní budu dělat, ale sem zvyklej problémy řešit metodou pokus omyl a nebojím se zkusit vše.
-tak první verze byl šmirgl brus elektrifikovaný. Je tam leská metalíza, pod ní čirá tlustá vrstva a přez dřevo světle červená/růžová teňoučká. Dá se prošmirglovat na dřevo, ale není to taká sranda. Asi by to sežralo i dost šmirglu. člo by to i o bocuhat nějakým způsobem, ale bylo by to HC a cítilo by to i dřevo. zakitovat by to asi šlo, ale na toto vsázet nechci. Bude to má první lakovací zkušenost a nemám odhad, co si k tomu můžu dovolit. Neočekávám ve výsledku nějaký precizní luxusní vzhled, spíš chci nějakej vintage a možná si i vyšmirgluju známky opotřebení dodatečně. Keby boly rady, budu rád
- prasklina bude hluboká. respektive je to prostě přez celou sílu (řekl bych). Nezvětšuje se. Opravdu nevím, co s ní budu dělat, ale sem zvyklej problémy řešit metodou pokus omyl a nebojím se zkusit vše.
NEMLAŤ DO TOHO! Probrus se na dřevo něčím co brousí rovně (ruka, široký brusný špalek - to je tak na týden; vibrační bruska - tak na den, a ta bruska to nemusí vydržet; pásová bruska - na hodinu až dvě, ale chce to hodně opatrnosti a dobře seřízenou brusku), ať to vypadá trochu k světu i pod lesklým lakem. Pokud chceš relic, vřele doporučuji jako první vrstvu 5x hustší nitro (mohl by stačit i Pragolesk nebo modelářské nitrolaky), mezi vrstvami brousit a leštit, na to co nejlevnější sprej, nastříkat v tenké ale aspoň trochu hladké vrstvě, nechat uschnout a hrát na to. Pak vzít kus kůže (třeba vnitřní stranu nelakovaného pásku - ale nenech si spadnout kalhoty v dílně, může se ti do nich dostat kdeco) a v místech, kde jsi nástroj ochmatal, leštit. Brzy se proleštíš až na nitro, možná i pod něj. Pak asi polyuretan, já jsem to nechal bez ochrany, aby to ještě nějak došlo samo. Mám dojem že nitro si s akrylem moc nerozumí, ba dokonce že ho efektivně ničí. Nebo to aspoň tak vypadalo když jsem na zkoušku lakoval "Rejč Against The Machine" (potřeboval nějak ošetřit násadu, a "against the machine" je proto, že mi jednou málem zničil přehazovačku na kole), ale nanášel jsem to štětcem, takže o tom, jak se to bude chovat při nástřiku, nevím nic.turbo_MaCk píše:první pokusy jen tak zběžně, abych věděl do čeho pudu:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lakování je věc náročná, ale za důležité bych bral způsob lakování - nanáší se tenké vrstvy ve větším nožství - lak je pevnější a odolnější - navíc pokud to neodborně "zaleješ", tak poničíš celkem znatelně i zvuk. Člověk u toho musí přemýšlet. Já bych doporučil stříkat kompresorem + pistole s plničem atd. prostě výbava na lakování, ale to zase nemá doma jen tak každý, protože je potřeba celkem silný kompresor. Já mam výhodu, že mi si doma nalakujeme i auto, takže s náčiním nemam problém. Hlavně pro inspiraci si skoukni videa na YT z lakování kytar - uvidíš jak to dělají, hlavně bych se vyhnul napodobování původního laku (velká vrsta - NE NE).
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Mně se vždycky osvědčilo (v modelařině) první tři vrstvy natírat štětcem a až pak stříkat, přičemž úplně první vrstvu dávám poměrně hustou, případně ještě pod ni občas přijde jedna hodně řídká, aby se zvedly "chlupy" a daly se obrousit - nepoužívám plnič a póry plním první vrstvou laku, ovšem trvám na hladkém povrchu před lakováním. Je to ale jen jedna z mnoha možných metod, a neí rozhodně nejrozšířenější, nicméně u mě funguje.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
i kdyby to nemělo bejt uplně hladký, tak co. je to můj underground nástroj. Asi ju budu i seřezávat, to bude teprv rachota. lak mě láká spíš matnej. Teď to hlavně sedřít a u vidíme.
Ta prasklina se musí zalepit! Jestli je hodně otevřená, lepil byh to disperzí a dobře stáhl. Pokud je úzká, že by se tam to lepidlo nedalo našťouchat, pak vteřinovým. To se dostane hodně hluboko. Stačí 1 tuba levného vteřinového.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vůbec není nějak rozštíplá... je vpodstatě vidět jen na lakuna dřevě ne.