Recenze kytary AXL marquee - na kytary.cz

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Freedy
Kontaktovat uživatele:

Re: Recenze kytary AXL marquee - na kytary.cz

Příspěvek od Freedy »

woro90 píše:
Freedy píše:Posílám dvě ukázky čistého zvuku ze snímače u krku a střed.
Sním. krk
http://www.gavos.ic.cz/1test.mp3
Sním. střed
http://www.gavos.ic.cz/2test.mp3
OT: Na ten krkáč, to je nějaký vlastní akordový postup a improvizace nebo je to něco konkrétního? Zrovna něco v podobném stylu bych si teď zahrál, ale nevím čeho se chytit...

Kolego to je improvizace a pěkně odfláknutá :-))
Kytary : Ibanez Gax 30,AXL Marquee strat,Cremona classical guitar
Efekty:Digitech Screamin blues,EHX Knockout,Behringer digital reverb DR 600,Dunlop Cry baby
Aparát: Kustom Arrow 16
Janny

Příspěvek od Janny »

Freedy píše: Kolego to je improvizace a pěkně odfláknutá :-))
Mě se to líbí :) Jo jinak první věc při dnešní zkoušce ... nešlapat na kabel :lol: Nevytrhl se kabel, ale "celý vstup" :? No aspoň že kontakty sou v pohodě 8) Jen bych čekala, že ty dva šrouby by to mohly udržet :P

PS : Já na to nestoupla :wink: :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Vždycky, když někdo takhle zpaměti létá po strunách a ono to opravdu hraje, koukám do země a říkám si, kolik že let mi to ještě bude trvat. :|
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Freedy píše:
woro90 píše:
Freedy píše:Posílám dvě ukázky čistého zvuku ze snímače u krku a střed.
Sním. krk
http://www.gavos.ic.cz/1test.mp3
Sním. střed
http://www.gavos.ic.cz/2test.mp3
OT: Na ten krkáč, to je nějaký vlastní akordový postup a improvizace nebo je to něco konkrétního? Zrovna něco v podobném stylu bych si teď zahrál, ale nevím čeho se chytit...
Kolego to je improvizace a pěkně odfláknutá :-))
Odfláknutá možná ano, ale pěkná - každopádně to znělo jako variace na nějakou konkrétní věc, ten akordový postup už jsem někde slyšel - co to tam je za akordy? Tenhle postup se mi hrozně líbí, ale neoposlouchám ho... (kdyžtak prosím SZ)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Freedy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freedy »

Janny píše:
Mě se to líbí :) Jo jinak první věc při dnešní zkoušce ... nešlapat na kabel :lol: Nevytrhl se kabel, ale "celý vstup" :? No aspoň že kontakty sou v pohodě 8) Jen bych čekala, že ty dva šrouby by to mohly udržet :P

Safra ty jsi musela na zkoušce řádit jak tajfun..ještě že jsi nesbírala ladící kolíky po zemi. :D Tak jako to ukotvení vstupu je mizerné a je jasné,že celá kytara voní čínským bambusem,ale hlavně, že má dobrej zvuk a ostatní jsou detaily..
Kytary : Ibanez Gax 30,AXL Marquee strat,Cremona classical guitar
Efekty:Digitech Screamin blues,EHX Knockout,Behringer digital reverb DR 600,Dunlop Cry baby
Aparát: Kustom Arrow 16
Janny

Příspěvek od Janny »

Freedy píše:
Janny píše:

Safra ty jsi musela na zkoušce řádit jak tajfun..ještě že jsi nesbírala ladící kolíky po zemi. :D Tak jako to ukotvení vstupu je mizerné a je jasné,že celá kytara voní čínským bambusem,ale hlavně, že má dobrej zvuk a ostatní jsou detaily..
Viz : já na to nestoupla :D Ale jinak ano, jinak sem spokojená, zvuk moc pěknej :)
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj :) Tak předem podotýkám, že jsem použila funkci hledat :wink: Ale mám hned několik otázek na "vylepšení" kytary AXL badwater :) A protože zítra jdu do hudebnin, chci se informovat předem :)

Takže - četla jsme tu o výměně pružin ... To normláně odšroubuju šroubek od kobylky a pružinu dám novou ?? A jak poznám jak moc utahovat ? Ono to je asi daný že ? :D

A zas tremolo ... Se tady řešilo zašpalkovat, nezašpalkovat ... A potřebuju ho tam vůbec ? Jakože bych ho tam vůbec nedala, jakej vliv to má na zvuk a tak :)

A dál tak počkám co mi poradíte, abych ještě vyměnila :) Díky všem za rady 8)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To tremolo je jednozvratný, ne? To se většinou neblokuje. Jen se - jak říkáš - mění/přidávají pružiny, aby kobylka víc držela na svém místě a neměla tendenci se hýbat při bendu a podlaďovat tím ostatní struny. Čím víc to utáhneš, tím víc potom budeš muset tlačit na páku.

A jestli tě nic nezlobí, tak nic neměň. Dokud to hraje. :D Jen struny.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Janny

Příspěvek od Janny »

Okey tak díky za odpověď 8)
slesa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slesa »

blbost, no nebo aspon poloviční, je možnost přidat pružiny ted tam máš tři tak tam dát eště dvě (udělal jsem to taky tam a hraju na desítky struny) ale musíš eště dotáhnout ty dva vruty co na nich ty pružiny držej aby se napnuly, blokovat se samozřejmě dá ale musí se tam vyrobit ten klín cořž ty (nechci podcenovat) asi neuděláš. Co je klín, no prostě špalík kterej vrazíš zezadu do kytary tak aby se s tremolem nedalo tremolovat takže z druhý strany než jsou pružiny a pak už pružiny nepotřebuješ. Takže pokud neco koupit tak dvě pružiny a nezapomen dotáhnout ty dva vruty jinak to nemá smysl, a pak teda zapomen na to že si užiješ bohulibého tremolování ale to s kytarou axl stejně nejde :D
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

slesa píše:blbost, no nebo aspon poloviční, je možnost přidat pružiny ted tam máš tři tak tam dát eště dvě (udělal jsem to taky tam a hraju na desítky struny) ale musíš eště dotáhnout ty dva vruty co na nich ty pružiny držej aby se napnuly, blokovat se samozřejmě dá ale musí se tam vyrobit ten klín cořž ty (nechci podcenovat) asi neuděláš. Co je klín, no prostě špalík kterej vrazíš zezadu do kytary tak aby se s tremolem nedalo tremolovat takže z druhý strany než jsou pružiny a pak už pružiny nepotřebuješ. Takže pokud neco koupit tak dvě pružiny a nezapomen dotáhnout ty dva vruty jinak to nemá smysl, a pak teda zapomen na to že si užiješ bohulibého tremolování ale to s kytarou axl stejně nejde :D
Proc bys je napinal?! Ty maj stejne takovou silu ze se to pri normalnim bendu nehne.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
slesa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slesa »

jde o to že jsou dlouhý, dotahuju je aby si tremolo sedlo. Dělal jsem to už u více kytar.
Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj, tak jdu zase pro radu :D Otázka číslo jedna :) Proč jsou pod krytem jen tři přužiny když je tam místo na pět ? Nebo takhle, kdyby jich tam 5 bylo, pomůžu si s něčím ???

Obrázek

A otázka číslo 2 :) Jak můžu vylepšit vsazení těch šroubku ?? Tedy když sundám šroubky, je pod tím jen holé dřevo, ale až to budu sundávat tak po pátý už to nebude mít kde držet, protože to pokaždý bere kus toho dřeva s sebou. Např. jak jsem psala, že to ten borec na zkoušce vytrhl i s kabelem, tak sem to tam sice přišroubovala zpátky, ale teď se čas od času stane, že šoubky prostě vypadnou a kontakt taky.

Jak tohle řešit ?? V případě že lepit to nechci, kvůli výměně strun atp. :roll: 8)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Zkus díry zatmelit tmelem smíchanej s rodrceným dřevem a do toho znova dej ty šroubky... ješt je možnost koupit novej kryt s jinýma rozměrama nebo si ho upravit atp...
Kai

Příspěvek od Kai »

o1: pokud mas slabe struny, treba 9 staci na znehybneni kobyly i ty tri pruziny... jen proste dosrubujes. Kdyz tam das pet, nemusis tolik srubovat. Jiny ucel to nema. Pokud chces float tremolo pripadne jednozvratny tak s vic pruzinama se to lip steluje, aspon teda me, mam doma nekolik tvrdosti a de to vybalancovat tak, jak si clovek predstavuje.

o2: Lepeni je nejlepsi volba. nacpat sirky, do te diry napustit co to de sekundove lepidlo a jeste v nezatvrdlym stavu do toho nasroubovat sroubky, otazka pul minuty a drzi to fest.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Janny

Příspěvek od Janny »

Kai píše: o2: Lepeni je nejlepsi volba. nacpat sirky, do te diry napustit co to de sekundove lepidlo a jeste v nezatvrdlym stavu do toho nasroubovat sroubky, otazka pul minuty a drzi to fest.
A dostanu je taky někdy ven ? :D Spíš mě napadlo někam to zenést a nechat tam dát závity, jinak nevím :) :) :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Janny píše:
Kai píše: o2: Lepeni je nejlepsi volba. nacpat sirky, do te diry napustit co to de sekundove lepidlo a jeste v nezatvrdlym stavu do toho nasroubovat sroubky, otazka pul minuty a drzi to fest.
A dostanu je taky někdy ven ? :D Spíš mě napadlo někam to zenést a nechat tam dát závity, jinak nevím :) :) :D
Když tam jen tak trochu naleješ lepidlo (vtěřiňák; jen trochu a tak, aby zůstal po obvodu), necháš to zaschnout a pak tam nacpeš zpátky ten vrut, tak rozhodně nic nezkazíš a držet to taky bude.

Janny

Příspěvek od Janny »

Ahoj :) Tak mám zase dotaz :lol: Jsem zjistila že to tremolo tam stejně nejde ani dát :D myslím že kdybych sundala struny, poštelovala kobylku že to bude OK. Ale teď se nekryje díry v kobylce s tou v těle. Jak moc vadí, že tam to tremolo není ?

Jo a ještě jsem se chtěla zeptat :) Už jsem o tom tady pročítala mraky, ale od jakýho finančího stropu se daj sehnat slušný snímače ?? Jak singly tak humbuckery ?? Já vím, že se to odvíjí taky podle toho co chci hrát, ale já tady nebudu zarytě tvrdit že hraju jen metal - když si občas zahraju i něco jinýho :D

Díky za rady všem :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tremolo, tim myslis tu paku?
jinac snimace, na bazaru sou i za litr neco treba DiMarzia, coz uz sou docela spicky, jinac primo fungl nove asi od tech 2k nahoru, ale je jich strasne moc, chce to specifikovat
Janny

Příspěvek od Janny »

jojo myslím tu páku :) Dodali ji k tomu nenaštoubovanou a ten závit je tam tak blbě že to tam nejde dát :)

Jo já vím že by to chtělo víc informací, mě spíš zajímalo kolik budu muset našetřit :) Díky za odpověď :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“