Jakou Krabičku na SlipKnoT ?
Pravidla fóra
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Jakou Krabičku na SlipKnoT ?
Zdravím,jsem tu čerstvě a je tedy možný,že jsem hledal blbě,ale nenašel jsem tady,jaká Efektová pixla je vhodná pro napodobení zvuku SlipKnoT. Hledám jen Efekt,nemám finace na to,abych si pořídil KR sedmičku a plno dalších......Rozhoduju se mezi těmito: Boss Metal Zone,Digitech Metal Master,Electro Harmonix Metal Muff,DOD Metal Maniac,Marshall Jackhammer.......Nevíte kterej z nich,popřípadě jinej, je zvukově Slipknot nejblíž? dík
Re: Jakou Krabičku na SlipKnoT ?
Pár příspěvků tady.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Teda,nakonec jsem od zvuku SlipKnoT upustil a hledal jinej zvuk a zalíbil se mi Digitech DDM (Death Metal) Koukal jsem,že hodně lidí na něj i nadává,ale mě prostě učaroval.Hodně jsem si s ním hrál a zvuk je na tvrdou muziku,páč jemnej Overdrive na tom člověk nenakroutí,ale i tak se dá se zvukem hodně pracovat a docílit docela široký škály barev zvuku.Jak říkám,za mě tahle krabička - ANO 
Koupil sis ten death metal?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
- Scotty
- Kontaktovat uživatele:
Má ho v podpiseDirX píše:Koupil sis ten death metal?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
Kytara:STAGG - Heavy C - Serie 450
Komba:STAGG 20 GA,Kustom DART 10,Hocke 50w lampa
Efekt:Digitech RP250
Keyboard:Yamaha E413
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak,dokonce už jsem různým kroucením na kombu a na efektu našel zvuk,co se mi maximálně líbí ( Level na devíti hodinách,Low na 12-ti,Mid na nule a High plnej knedlík a k tomu na kombu plnej gain a treble,bass na 12-ti a Mid skoro na nule ) Kytaru mám v Drop B a nemůžu si zvuk vynachválit. Riffy mají fakt hutnej a temnej zvuk a pinche zní totálně luxusně. Ještě zbývá potvrdit to,co už jsem tu četl,že na sóla je fakt k ničemu,protože se vám ten zvuk začne po chvíli slejvat a vznikne z toho paskvil....To už lepší sólovat s SD-1
Gratuluju, obevil si nastaveni aparatu a zvuk kytary... presne tak jak se to NEMA delat.TheBedmasters píše:Přesně tak,dokonce už jsem různým kroucením na kombu a na efektu našel zvuk,co se mi maximálně líbí ( Level na devíti hodinách,Low na 12-ti,Mid na nule a High plnej knedlík a k tomu na kombu plnej gain a treble,bass na 12-ti a Mid skoro na nule ) Kytaru mám v Drop B a nemůžu si zvuk vynachválit. Riffy mají fakt hutnej a temnej zvuk a pinche zní totálně luxusně. Ještě zbývá potvrdit to,co už jsem tu četl,že na sóla je fakt k ničemu,protože se vám ten zvuk začne po chvíli slejvat a vznikne z toho paskvil....To už lepší sólovat s SD-1
S timhle "zacatecnickym" zvukem v kapele se nemas sanci frekvencne prodrat.
Kombo nastav na polovinu vsechno. Na efektu malo basu, nahod za pulku stredu, vysek akorat (rozhodne zezacatku pod pul) a gain rapidne dolu. Bude to pro Vckare sice prvnich par dnu znit nepekne (protoze si zvykly na kanalovy zvuk), ale jakmile to pochopis, pomyslne zacnes hrat sice jinou ligu, ale aspon na stejnym hristi s dobryma kytaristama.
Kytara je stredovy nastroj.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu,to ti vytknout nemůžu,ale možná to vyznělo právě tak,jak jsem to nemyslel
Měl jsem spíše napsat že se mi zvuk maximálně líbí,ale používám když cvičím doma sám.Při zkoušení máme nakrouceno jinak,troufám si říct,že i podobně,jak jsi psal a ten zvuk se kapelou prošourá opravdu mnohem víc,ale jakmile se stejně nastaveným pedálem cvičím doma,prostě tomu něco chybí. Proto doma kroutím tak,jak jsem psal níž. Má to pěknej ,,spodek" i když hraju sám a navíc to pěkně ,,řeže" osobně nemám až tolik rád moc středovej zvuk,proto středy potlačuju,doma mi nejde o to prokřičet se máminým kazeťákem,tam prostě točím tak,jak se mi to líbí.........Každopádně při zkoušení máme i tak Gain na kombech naplno
Ou my god....
zvedá se mi žaludek, to musí bejt fakt hnusnej ubzučenej kanál zvuk...
taky mám jiny nastaveni doma než na zkušebně, ale liší se to jenom v tom, že si trochu přidávám basy, který mám s kapelou hodně stažený. Když hrajete s kapelou a máte gain na plno tak to je velka chyba - zaniknou všechny chyby do toho zkreslení, je to nečitelný a jak už tu někdo někdy říkal, není to zvuk, ale "chuchvalec něčeho"(někdy to tu zaznělo:D).
taky mám jiny nastaveni doma než na zkušebně, ale liší se to jenom v tom, že si trochu přidávám basy, který mám s kapelou hodně stažený. Když hrajete s kapelou a máte gain na plno tak to je velka chyba - zaniknou všechny chyby do toho zkreslení, je to nečitelný a jak už tu někdo někdy říkal, není to zvuk, ale "chuchvalec něčeho"(někdy to tu zaznělo:D).
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
dzezus... a jako slysite kytary v pohode pri tomhle nastaveni?
ja se teda priznam ze stredy mam taky trosku stahnute ale kompenzuju to kytarou ktera je z olse ale gain naplno to muzu udelat tak doma, v kapele by me vyhodili za dvere s tim 
A pokud vim tak dobry by bylo hrat na podobny nastaveni jak v kamele tak i doma, driv se me docela bezne stavalo ze v kapele sme hrali basy na minimum zbytek stredy a vejsky, gain pulka... pak sem prisel domu a nakroutil sem tvoje nastaveni, dalsi den prijdu do kapely a ten zvuk je hnus.Proto si myslim je lepsi hrat na stejny nastaveni jak v bande tak i doma aby mezi tim nebyli rozdily a mel jsi hlavne svuj zvuk a ne slipknotu a nebo buh vi koho.
BTW: kdyz se ti libi basy a vysky tak to dozen vybavenim a ne eq...
A pokud vim tak dobry by bylo hrat na podobny nastaveni jak v kamele tak i doma, driv se me docela bezne stavalo ze v kapele sme hrali basy na minimum zbytek stredy a vejsky, gain pulka... pak sem prisel domu a nakroutil sem tvoje nastaveni, dalsi den prijdu do kapely a ten zvuk je hnus.Proto si myslim je lepsi hrat na stejny nastaveni jak v bande tak i doma aby mezi tim nebyli rozdily a mel jsi hlavne svuj zvuk a ne slipknotu a nebo buh vi koho.
BTW: kdyz se ti libi basy a vysky tak to dozen vybavenim a ne eq...
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Vám se to říká: Ubírejte Gain.....Jenže já nemám Krank,nebo Mesu,kde můžeš Gainovým knobem udělat z kytary vrtačku. Soundking co máme už leccos pamatuje pokud je gain staženej na minimum,tak je to děs. Vě většině hraju stejně na Danelectro FAB Metal,tam mám gain taky hodně ubranej (Ve zkušebně) ale na kombu je pořád na plno,Se stáhlým gainem si to už ani neumím představit....Každopádně kytary jsou slyšet kupodivu dobře,navíc přes tohle všechno + zlý podmínky ve zkušebně je zvuk solidně čitelnej a nemám tudíž důvod ho (zatím) nějak měnit
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
estli ti zvuk co mas vyhovuje, tak ser tady na ty rozumbrady. nejsi prece pica abys hral s kapelou a mel tam vecko jak malysz. tady jen napises gain naplno a vseci zacnou mlit hromady sracek o necitelnosti atd. pritom nevi jak to kombo hraje. to neres. myslim ze bys mohl zkusit jeste pod, z toho by se ti mohl libit nakej kanalni sound /viz pisstolero, jig-ai../