Efekt na metal

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Joey01

Efekt na metal

Příspěvek od Joey01 »

Zdravím, i když je tu hodně podobných topiců, tak doufám že nevádí že zakládám nový, ale potřebuju si to trochu v hlavě ujasnit. Uvažuju si koupit z bazaru nějaké metalové skreslovadlo. Zaujal mě Metal Muff, Digitech metal master, death metal, boss metal zone, metal core. Potřebuju abych z toho dostal zvuk alá Metallica, SlipKnoT a pak hutnější zvuk třeba jako DevilDriver, hlavně ať z toho efektu můžu co nejvíce zvuku vytáhnout :D, předem díky za rady :).
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Re: Efekt na metal

Příspěvek od Disasterpiece »

Prvni vec, vemu kytaru, sebe a probehnu se po hudebninach a odzkousim vsechno.
Druha vec, pokud neni mozna prvni vec, tak byt tebou tak se zamerim hlavne na metalmuff, digitech>no comment zvuk strasne "hnusnej" Bossy me osobne prisli stejny, nezaznamenal jsem tam zadnej rozdil mezi MT-2 a MC.No proste zkus si toho co nejvic odzkouset a pak tady procist nejaky temata je toho celkem dost.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ten digitech ne ze ma hnusny zvuk(idyz podle gusta..) ale spis at kroutis jak kroutis...je to to same..jo, nejlepsi je si to vyzkouset, nekomu treba ten death metal nemusi sedet a jinemu se libi
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Metal zone se hodí spíš na Heavy metal atd., zrovna třeba na Metalliku podle mě ideal.
Metal Core je dobrej hlavně na modernější zvuk, podladěný kytary atd. na Slipknot se určitě hodí, zvuk podobnej Metallice na tom ale taky určitě nakroutíš;) Metal Core mám a možná bych ho prodal, ale musel bych si to rozmyslet, kdybys měl zájem tak se ozvi :)
Digitech nemám rád...
Metal Muff je hodně napohodu krabka, hrál jsem na ni ale jenom chvíli v obchodě, takže nemůžu moct říct.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Být Tebou mrknu na ten metalzone a hlavně metalcore , zvuk alá master of puppets jsem dostal z metalcoru a zvuk alá ride the lightning jsem zase dostal z metalzone ... Je to těžký , nejlepší by byla asi mesa triaxis :-D .... Být Tebou ještě mrknu na hardwire digiteche , ta nová řada je znát a je mín "digitální" jak ty šmejdy co se prodavaly předtim , nejlepší bude když si to oskoušíš někde v hudebninách ;)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja bych se mrknul po necem od Sansampu, neni to digital (takze zadny artefakty a jiny nepeknosti), ale ma to variabilitu digitalu. Mel jsem GT-2 a zvuk byl velmi slusny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Aano, presne tak, SansAmpneni tak "ubzucenej" nebo jak to rict, prijde mi takovej prirozenej. Proto prave premyslim ze bych se zbavil MetalCora, ale zase na doma s kombickem stagg se to luxus... :mrgreen:
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Ten SansAmp GT-2 je nádherný(jde z něho vytáhnou DevilDriver? takový ten hutný metál :D), ale za ty prachy by bylo lepší si koupit lepší kombo než ten můj stagg ne? :DJinak díky moc za rady 8)A co říkáte na SansAmp TRI-A.C on bude asi lepší jak GT-2 že?

cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jo, vpohodě, ono akorát to co slyšíš z nahrávek DevilDriver, tu hutnost, tak tu dělá z velký části basa.

A s tím kombem Stagg sem to myslel tak, že mám doma kombo stagg, co jsem koupil kdyz jsem o tom jeste vedel prd, no a ze s tim MetalCore to zni celkem dobře, na doma je to dostačující:D Jinak je jasný, že čím lepší kombo, respektive čistej zvuk na tom kombu budeš mít, tím líp ti ta kravka bude znít :)

Obrázek
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Haha s tim Staggem jsme na tom úplně stejně ale ja si koupil aji kytaru k tomu :-D, ale dneska mi došla Ibanez rgr 321EX místo toho Staggu, ty krávo to je zvuk! Fakt úžasná kytara:)

MAN5ON

Příspěvek od MAN5ON »

gratuluju :) ibanez rulez
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Yeah:), i když si Ibanezka nesedla s kombem od staggu (což se jí nedivím :D), tak hraju s multiefektem zapojeným do normalních reproduktorů a zvuk jak Mick Thomson :)Fakt nádhera, a teď nevím jestli si mám koupit nové kombo anebo nějaky efekt k tomu staggu.

MAN5ON

Příspěvek od MAN5ON »

Stagg bude vždycky Stagg :mrgreen: i když ho přebiješ drahým efektem, rozhodně já bych šel do komba :D

EDIT: jo a jaky sou ty snímače na ní? sem koukal že to sou ňáky napodobeniny EMG
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

maj akorat krytku, s emg nic spolecnyho jinak
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Snímače bych neměnil, jsou fajné(Inf2(bridge)inf1(neck))A 5way switch. Jinak jaké kombo by jste mi doporučili, chcu to na metál a 12"repro a cena tak do 6000Kč :).

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

z bazace crate flexwave 65W
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Když už tak mocně chceš tu krabku k tomu, tak bych si počkal na bazar na V18ku - za 6k myslím akorát cena a byl bys vysmátej na hodně dlouho...

EDIT: Toto bys na těch 6k moh ukecat: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=4 ... =0&region=
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Ja krabku "mocně" nechci :D. Spíš to kombo bych si chtěl koupit :). Jinak celolampu bych chtěl hodně...ale bydlím v paneláku :cry:, takže spíš tranzistorové kombo

mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Se solidní dávkou dobré vůle se ta V18ka v paneláku provozovat dá...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mycountry píše:Se solidní dávkou dobré vůle se ta V18ka v paneláku provozovat dá...
no to jo, ale nedostanes ztoho ten zvuk..jakoze nevyuzijes ten potencial..a jestli by stim hral jen v panelaku tak ma lepsi poridit neco jineho
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“