Marshall AVT100X-jaká lampa?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Z A K K

Marshall AVT100X-jaká lampa?

Příspěvek od Z A K K »

Zdravím.
Přemýšlím o výměně lampy (ECC83) za jinou. Otázka je, za jakou? Jaká tam bude pasovat, která je nejlepší a jak se změní charakter zvuku?
Dík za rady.
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall AVT100X-jaká lampa?

Příspěvek od zakk_wylde »

Výměnou lampy v tomto zesilovači ničeho nedocílíš,je tam jen "na okrasu". Jinak k dotazu, JJ ECC83
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
kos99

Příspěvek od kos99 »

ale možná že i jo míval jsem valvestate 100 vs a výměna byla docela složitá neb nic nemúžeš ovlivnit ale lampa muže být víc bass nebo naopak nebo se celý zvuk muže zahuhlaně tvářit že je vše OK myslím že jsem tam nakonec dával 12ax7 od rubya zvuk byl docela konkrétní s příjemnými výškami ale to chce vícero lampiček jinak nic nepoznáš
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Z A K K

Příspěvek od Z A K K »

Já vím, že AVT není extra super apec. Ale mě vyhovuje. Jen chci zkusit co udělá výměna lampy.
Co třeba
http://www.musiccenter.cz/Sovtek-12AX7L ... 5/:3:15023

nebo
http://www.musiccenter.cz/Sovtek-12AX7W ... 5/:3:32648

Projeví se to nějak na zvuku?
xmarox

Příspěvek od xmarox »

Neprojeví....a že by měl mít amp podle jedné lampy víc basů apod je pitomost...
Predator

Příspěvek od Predator »

No až taká blbosť to nie je, ale zázraky sa čakať nedajú - Valvestaty aj AVT majú tú lampu zapojenú až za skreslením, teda samotné skreslenie nevytvára a slúži iba na "prichutenie" signálu z diódového skresľovača, a tak sa dá ovplyvniť hlavne farba skreslenia - tón bude mať hladšie alebo viac bzučiace výšky, pevnejší alebo gumovejší spodok. Sú to ale viacmenej kozmetické zmeny, určite sú menšie ako u celolampového aparátu, kde sa výmenou lámp dá ovplyvniť aj charakter skreslenia, gain, kompresia signálu, pomer signálu k šumu atď ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Z A K K

Příspěvek od Z A K K »

U celolampy je to jasný. Tam se výměna lamp pozná na první poslech. U té pololampy právě nevím, proto se ptám :oops: . Je mi jasný, že změnou lampy nezměním charakter zvuku. Z Marshalla Mesu neudělám. Chtěl bych trochu hutnější a plnější zvuk. Asi to přibarvím krabkou. Ale lampu stejně vyměním. Asi za tuto : http://www.musiccenter.cz/Sovtek-12AX7W ... 5/:3:32648 Prý ty origo z výroby stojej za h***o...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“