Jimi Hendrix

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Hrrrnec!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hrrrnec! »

on měl i véčko? :shock: je pravda že hrál i na SG?
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

vecko stopro. to je celkem znamy. guitargeek celkem vesele ignoruje i to V. SGcku bych mozna i veril - da se na neho hrat, kdyz je obraceny, IMHO lip nez na Strat.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

no na tom ideu je vidět že to SG neni jeho, že mu ho pujčuje někdo od Stounů... já si stejně yslim že Hendrix měl jak SG, tak i Telecastera, ale prostě koncerty hrával se Stratocasterama... btw. představte si to rok 1969, Jimi Hendrix na vrcholu svojí kariéry, za těžký prachy seženete lístek na jeho koncert, čekáte, pak nastoupí kapela...chvilka napětí a na pódium přichází sám Bůh...ale co nevidíte...v ruce třímá SG :D nevim jakej bych měl pocit z toho...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja bych z toho mel ten nejlepsi pocit :D muj asi nejoblibenejsi kytarista s mou druhou nejoblibenejsi kytarou = krasa!!! :)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jestli ste si toho nevšimli, tak to SG má standartně natažený struny a on na něj hraje jako levák. Dokonce dokázal hrát takřka stejně dobře i na pravou stranu, protože když byl mládě, tak jeho táta byl pěkně vostrej a nechtěl aby hrál nalevo, takže když cvičil sám v pokoji, hrál nalevo a když přišel jeho táta, tak si to akorát přehodil a hrál napravo... :lol:
Docela nechápu

framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

no do nedavna se na levaky hledelo skrz prsty, takze proto, jestli si to nechapal. pokud de o to, ze to zvladal, tak urcite nehral normalne (jako pravak) stejne dobre jako na levo a myslim, ze se da naucit hrat s velkym cvikem na obe strany a pokud je clovek genialni talent...
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

no tak já sem odjakživa levák, ale kytaru mam praváckou...myslím že v tom neni absolutně problém, prostě jde o to jak se to začne člověk učit...alespoň mi tak odpadá problém s výběrem kytar, hraju na praváckou...já si dokonce myslim že je lepší mít víc citu pro hmatník než pro rytmus...
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ale zase když chceš hrát něco, kde je ten rytmus docela důležitý, tak ta pravačka s trsátkem se hodí :wink: myslím třeba swing, nebo podobně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

ja sem pravak a uvazuju o tom ze si koupim squiera pro levaky a prehodim si struny... hrozne se mi libi ten look. :)
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Nezapominejte ovsem na Jimiho odvracenou stranu: :lol:

http://youtube.com/results?search_query ... re&search=

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... opad~2002/

Jo, Jimi byl ten, diky komu ted vsichni hrajeme na kytary - on dal kytare novou dimenzi, a tim zaujal spoustu lidi natolik, aby zacali hrat. :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

mata911: hele bez urážky ale Joe Pass mi teda přijde dost nudnej. :?

Jo a onanista hmatníku to fakt sice není, a třeba ani není moc rychlej, ale je extrémně přizpůsobivej a umí totálně improvizovat, v podstatě všechny jeho živý vystoupení jsou alespoň do určitý míry improvizace. Krom toho kdyby žil doteď tak nepochybuju že by si dával to co všichni tihle "nejlepší kytaristi současnosti".

L.A.

Příspěvek od L.A. »

U Hendrixe nejde o rychlost. Jde o to, ze dokazal zahrat poradnej narez tak jako nikdo jinej a nejakou maximalni rychlost k tomu vubec nepotreboval. Mimochodem, az na par songu me jeho studiovy veci moc neberou. Napriklad Hey Joe, Foxy Lady a Purple Haze je o hodne lepsi treba na zivaku "Live at Winterland". Pokud to neznate tak moc doporucuju !
Japanese Fender Stratocaster, Seymour Duncan SHR-1 u kobylky, Line 6 POD
rianonn

Příspěvek od rianonn »

hehe, tak to já bych nemohl rozflákat žádnou kytaru...
Pro mně to je jako uhodit ženskou....
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

rasomaso píše:Jestli ste si toho nevšimli, tak to SG má standartně natažený struny a on na něj hraje jako levák. Dokonce dokázal hrát takřka stejně dobře i na pravou stranu, protože když byl mládě, tak jeho táta byl pěkně vostrej a nechtěl aby hrál nalevo, takže když cvičil sám v pokoji, hrál nalevo a když přišel jeho táta, tak si to akorát přehodil a hrál napravo... :lol:
Docela nechápu
A víte proč? Jeho táta byl náboženskej fanatik a "leváctví" bral jako znamení zla :shock:
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

ohoho to sem rad ze se tenhle topic ozivuje... hendrixe miluju este vic nez pred tim pulrokem kdy se ten topic zalozil... :D
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Hendrix je bůh, jeden z těch, na který se nezapomíná - neboj se, že by tenhle topic nebyl oživován :D
Hendrixe mam teď taky mnohem radši než před časem, obzvlášť Purple Haze, Voodoo Child, Crosstown Traffic, Room Full of Mirrors, Little Wing :)
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

no o little wing mi ani nemluv... bozi... kamos (shodnou okolnosti ten co zalozil tenhle topic) mi pucil album jimi hendrix gold edition (obvykle tyhle ty best of bojkotuju ale...) a ja sem prisel domu strcil sem do hificka volume doprava a sednul sem si ktomu... bylo to prvni cd ktery sem si poslechl od zacatku do konce cely bez toho abych u toho delal cokoliv jinyho ba ani abych se u toho pohnul... proste sem to hltal kazdej ton od zacatku celejch 16 tracku az dokonce... myslim ze tohle se muze stat malokdy
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“