Rozměry bubnů
Pravidla fóra
Rozměry bubnů
Prosím o radu. Basoví buben 18",20",22" co je lepší? Stejně tak u přechodů.Díky
Re: Rozměry bubnů
....tak záleží co ti víc sedne...podle mě se nedá říct co je lepší...osobně preferuji větší rozměry(20",22")
Tady je o těch rozměrech taky hodně napsáno : bici-nastroje/zavesovani-tomu-14-a-vetsich-t12973.html
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Záleží, jakému stylu se chceš věnovat, ono je blbost říct obecně co je lepší, ale obvykle se na jazz/latin/fusion používají menší rozměry, standart na tyto styly je 20" 10"12"14", naopak, jestli si metloš, jako polovina tohoto fóra, tak jdi do větších, tzn. 20" 12"13"16"
Pokud ti můžu doporučit, tak si kup kopák 22", tomy 8"10"12", a kotle 14"16", a nejlépe snare 14"x6,5" dřevěný a efekťák 10"x5,5" asi ocel
Pokud ti můžu doporučit, tak si kup kopák 22", tomy 8"10"12", a kotle 14"16", a nejlépe snare 14"x6,5" dřevěný a efekťák 10"x5,5" asi ocel
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
štydli píše:Prosím o radu. Basoví buben 18",20",22" co je lepší? Stejně tak u přechodů.Díky
Záleží na stylu, ale především NA HRÁČI samotném!!
každému vyhoví něco jiného. Já například nemůžu mít kopák jinačí, než 22", stejně tak se neobejdu bez 16" kotle.... a je toho víc .... ty si léty praxe a zkoušení různého taky sám vytvoříš předstvu co ti vyhovuje, neboj. mě to trvalo asi 15 let, než jsem dobádala a našla přesně to co chci
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
já to cítím tak že větší korpusy (a nejenom u bubnů) vydávají hlubší a hlasitější zvuk, mají delší sustain a potřebují k rozeznění více energie, větší úder. Vyznívají větší plochy povrchu korpusů, sada je nasucho více slyšet a nehodí se moc na lechtačky ale do silové hry protože má menší dynamický rozsah. Ladí se celkově níž protože přetažený větší průměry zní krabicoidně.
Sada z menších korpusů přináší výhody opačnýho gardu - je laděna výše, má celkově slabší zvuk i dozvuk ale nechává vyznít více dynamiku hry, lépe vykresluje zvukové vlastnosti materiálu a technickou dovednost hráče. Jazz, blues a podobná muzika, ty kudrlinky se v těch korpusech tolik neutopí.
Sada z menších korpusů přináší výhody opačnýho gardu - je laděna výše, má celkově slabší zvuk i dozvuk ale nechává vyznít více dynamiku hry, lépe vykresluje zvukové vlastnosti materiálu a technickou dovednost hráče. Jazz, blues a podobná muzika, ty kudrlinky se v těch korpusech tolik neutopí.