IBANEZ RG 321MH
Pravidla fóra
zdar. sem nováček a prosil bych poradit ňáké kombo v hodné k této kytaře v rozmezí hruba 7000 kc stačí kolem 50-70W a take Ňáké efekty chtěl bych neco v hodného pro tvrdší hudbu např bych chtěl docílit takovýhohle zvuku http://uk.youtube.com/watch?v=zr5Z_bRcRj4 díky

http://kytary.cz/crate-kytarove-kombo-f ... E1:0:0:1:0MAN5ON píše:zdar. sem nováček a prosil bych poradit ňáké kombo v hodné k této kytaře v rozmezí hruba 7000 kc stačí kolem 50-70W a take Ňáké efekty chtěl bych neco v hodného pro tvrdší hudbu např bych chtěl docílit takovýhohle zvuku http://uk.youtube.com/watch?v=zr5Z_bRcRj4 díky![]()
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Lak na RG321 MH WK
Taky se mi to trochu odřelo, ale pak jsem vzal normální černý lak na nehty, kápl jsem trochu na ubrousek a to odřený dřevo nalakoval, přebytek setřel (tím stejným lakem jsem si opravoval strata, tak aby ty plochy nebyly lesklé, jak na stratovi (či kdekoliv jinde)) a bylo to. Pokud nejste v ideálním světle a nekoukáte na to z půl metru, tak to nevadí. Na koncert je to jak nový (ikdyž máte reflektory).
Zčernalý hardware taky není na škodu, ale pokud se vám nelíbí, za žádnou cenu to nemyjte jarem, protože to je pak fakt hnusný.
Nabasovaný zvuk mi vyhovuje, kreslí mi to dobře (v porovnání s jinýma kytarama, na které jsem hrál), INF4 je na sóla taky docela dobrý. Nehrál jsem teda na nějakýho Gibsona za 80 táců...
Ztrácení v kapele taky dost ovlivní kombo. Myslím, že s takovým Marshallem JCM800 se ztrácet rozhodně nebudeš. Já mám jakousi Teslu, vykopávku lampovku, na které je při vyšším gainu za ticha slyšet nějaká ruská rozhlasová stanice, ale jinak to hraje dobře a vesměs i průrazně. Nevím, co máš ty, ale já, když jsem řešil tento problém, jsem prvně odstranil Digitech MetalMaster, kterej svou digitalitou tomu vadil nejvíc, místo něj jsem si pořídil Pro Co RAT2 (pokud chceš drsnější zvuk, Boss MetalZone je prý mnohem lepší než Digitech XMM). Pak jsem začal hrát na tu Teslu a někdy na Marshalla (když kámoš půjčí
) a hned se to spravilo.
Kytaru rozhodně doporučuju, alespoň každému, kdo už není takový mistr, že ví přesně, co chce, a kdo chce tvrdej zvuk. Je pravda, že přepínač je 5-tipolohový a jde rozepnout na paralelní zapojení krkového HB, ev. na paralelní zapojení půlek každého HB, ale není to to, co singl. Mně to docela vyhovuje, na jemný clean pasáže písní se to dá docela dobře použít, ale stejně jsem si nechal předchozího sadovýho strata na blues či co. RG321 je dost dobrý poměr cena/kvalita, ale není moc univerzální, to už se hodí spíš nějaký LP třeba. Rozhodně si nemyslete, že na standardní krkový HB zahrajete Nothing Else Matters... V paralelní poloze s trochou chorusu to jde... Ale tak, jak to je, to na to moc není.
Co se týče vazeb a jiných vlastností/neduhů snímačů, tak nemám žádný brum, vazby to taky moc nechytá, ty chtěné dost záleží na kombu. Má Tesla to moc neumí, ale s Marshallem si to už pohraje pěkně. Prostě docela v pohodě. Flažoletový napískávání tónů to zvládá dobře (pokud to umí i kytarista).
Zčernalý hardware taky není na škodu, ale pokud se vám nelíbí, za žádnou cenu to nemyjte jarem, protože to je pak fakt hnusný.
Nabasovaný zvuk mi vyhovuje, kreslí mi to dobře (v porovnání s jinýma kytarama, na které jsem hrál), INF4 je na sóla taky docela dobrý. Nehrál jsem teda na nějakýho Gibsona za 80 táců...
Ztrácení v kapele taky dost ovlivní kombo. Myslím, že s takovým Marshallem JCM800 se ztrácet rozhodně nebudeš. Já mám jakousi Teslu, vykopávku lampovku, na které je při vyšším gainu za ticha slyšet nějaká ruská rozhlasová stanice, ale jinak to hraje dobře a vesměs i průrazně. Nevím, co máš ty, ale já, když jsem řešil tento problém, jsem prvně odstranil Digitech MetalMaster, kterej svou digitalitou tomu vadil nejvíc, místo něj jsem si pořídil Pro Co RAT2 (pokud chceš drsnější zvuk, Boss MetalZone je prý mnohem lepší než Digitech XMM). Pak jsem začal hrát na tu Teslu a někdy na Marshalla (když kámoš půjčí
Kytaru rozhodně doporučuju, alespoň každému, kdo už není takový mistr, že ví přesně, co chce, a kdo chce tvrdej zvuk. Je pravda, že přepínač je 5-tipolohový a jde rozepnout na paralelní zapojení krkového HB, ev. na paralelní zapojení půlek každého HB, ale není to to, co singl. Mně to docela vyhovuje, na jemný clean pasáže písní se to dá docela dobře použít, ale stejně jsem si nechal předchozího sadovýho strata na blues či co. RG321 je dost dobrý poměr cena/kvalita, ale není moc univerzální, to už se hodí spíš nějaký LP třeba. Rozhodně si nemyslete, že na standardní krkový HB zahrajete Nothing Else Matters... V paralelní poloze s trochou chorusu to jde... Ale tak, jak to je, to na to moc není.
Co se týče vazeb a jiných vlastností/neduhů snímačů, tak nemám žádný brum, vazby to taky moc nechytá, ty chtěné dost záleží na kombu. Má Tesla to moc neumí, ale s Marshallem si to už pohraje pěkně. Prostě docela v pohodě. Flažoletový napískávání tónů to zvládá dobře (pokud to umí i kytarista).
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Kacis
- Kontaktovat uživatele:
Ale zase ti na kytare muze zustat kousky lepidla a popripade i papiru, ale kdyz to vemes fenem tak by to melo jit hladce. si myslim
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."
Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
- Kacis
- Kontaktovat uživatele:
Dik sem tu dlouho zadnej prispevek nezanechalSaul píše:To Kacis: výbornej podpis.....
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."
Taky mám tuto kytaru ale teď po roce bych do ní chtěl něco vrazit.
S tim zvukem (že se ztrácí) máte asi pravdu, takže nové snímače.
(ikdyž co jsem tady na foru četl, tak to vůbec nechápu, bude mi je muset vybrat někdo jinej)
Problém s dohmatem a výškou strun už sem řešil, to vyřeší nějaký kytarář.
...
Dál tu mám ještě problém, mám na ní celkem velkou pevnou nálepku, kterou bych si sundal, jak ji šetrně sundám abych neudělal nic s lakem? (mám tu royal blue)
Dál už nevim, co bych na ni vylepšil, nějaké nápady? (nějakej hardware atd.)
S tim zvukem (že se ztrácí) máte asi pravdu, takže nové snímače.
(ikdyž co jsem tady na foru četl, tak to vůbec nechápu, bude mi je muset vybrat někdo jinej)
Problém s dohmatem a výškou strun už sem řešil, to vyřeší nějaký kytarář.
...
Sry za blbost ale co to je lože krku? kde to najdu, jak to vypadá?petrpeter píše:jestli ji koupis, nech si zabrousit loze krku - je zalakovany (dost nehezky...), zere to sustain...
Dál tu mám ještě problém, mám na ní celkem velkou pevnou nálepku, kterou bych si sundal, jak ji šetrně sundám abych neudělal nic s lakem? (mám tu royal blue)
Dál už nevim, co bych na ni vylepšil, nějaké nápady? (nějakej hardware atd.)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale opatrně - je nutné pečlivě měřit, pokud budeš vybrušovat lože - navíc i malý kus papíru, který je vložen v loži krku ovlivňuje úhel krku vůči tělu.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
-
Inhabitant
Prodám Ibanez RG 321MH
Ahoj,
kvůli špatné finanční situaci jsem nucen tuto skvělou kytaru prodat. Takže pokud byste někdo měl zájem tak napište.
Kytaru mám necelé dva roky, takže je ještě do konce května v záruce. Nehraju v kapele, mám ji jen na takové to občasné domácí hraní, takže jsem ji ani moc neopotřeboval. (Dokonce i všude zmiňovaný špatně držící lak je naprosto v pohodě...)
Cena: Kč 5.500,-
V ceně je: kytara (Ibanez RG321MH), 5m kabel (rockcable by warwick), černý popruh (stagg) a poštovné
Jo a je černá...
tel.:732 423 879
Grof Vladimír
Grof.V@seznam.cz
Lomnice nad Popelkou
kvůli špatné finanční situaci jsem nucen tuto skvělou kytaru prodat. Takže pokud byste někdo měl zájem tak napište.
Kytaru mám necelé dva roky, takže je ještě do konce května v záruce. Nehraju v kapele, mám ji jen na takové to občasné domácí hraní, takže jsem ji ani moc neopotřeboval. (Dokonce i všude zmiňovaný špatně držící lak je naprosto v pohodě...)
Cena: Kč 5.500,-
V ceně je: kytara (Ibanez RG321MH), 5m kabel (rockcable by warwick), černý popruh (stagg) a poštovné
Jo a je černá...
Grof Vladimír
Grof.V@seznam.cz
Lomnice nad Popelkou
Naposledy upravil(a) Inhabitant dne 5.04.2009 10:09, celkem upraveno 2 x.
Ibanez RG321MH + Roland CUBE 30X
Re: Prodám Ibanez RG 321MH
hodto d osekce tržištěInhabitant píše:Ahoj,
Kytaru mám necelé dva roky, takže je ještě do května v záruce. Nehraju v kapele, mám ji jen na takové to občasné domácí hraní, takže jsem ji ani moc neopotřeboval. (Dokonce i všude zmiňovaný špatně držící lak je naprosto v pohodě...) Foto ještě případně udělám...
Cena: Kč 5.500,- + cca 130,- za poštovné (neplatí při osobním převzetí, bydlím v Liberci)
Jo a je černá...![]()
Grof Vladimír
Liberec
Cort M520 BKS
Digitech RP 350
Ibanez TB 15
Digitech RP 350
Ibanez TB 15
Re: IBANEZ RG 321MH
Vlastním tuto supr kytaru taky. V prosinci jsem jí dal panu kytaráři který mi na ni dal kobylkové kameny od Graphtechu,dal tam pořádnej nultej pražec taky graphtech místo toho plastu co tam byl a je to paráda ladím tak jednou za dva týdny a to na ní hraju denně. Doporučuju je to trichu dražší ale ne zas tak moc ty kameny vyjdou na 1200 a nultej pražec kolem 500,ale stojí to za to. Akorát nevím jaké snímače na to hraju metal a přemýšlěl jsem že bych tam dal EMG81 ale nechce se mi do ní vrtat,tak kdyby jste měl někdo nějakej nápad na snímač třeba Duncan nebo R.M.. tak sem s ním
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Kde jsi přišel na to, že do toho budeš vrtat? Jestli myslíš že kvůli baterce, tak to vůbec, připevníš ji na kryt elektroniky, do RGček se vejde bez stresu... teda, já když sem vyměňoval do kámošovýho showmastera blackouty, tak na vrtačku taky došlo, ale to bylo kvůli potenciometrům...
V RG 321 mam osazený EMG 81 a 89 ... osazení do rámečků bez problémů, potenciometry taky, baterka se vejde do prostoru potenciometrů a vydrží dlouho (takže nevadí, že se nedá měnit bez šroubováku). Kdyby se jen nemusely povolovat struny a pak ladit
Výměna EMG je cca na 30 minut včetně letování.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2
Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Moje zkušenosti se SD - paradoxně největší problém byl systém quick connect, protože sem ty blbý konektory dycky vytrhl a musel vyndávat rámeček... u obou snímačů 
celkovy rozbor kytary Ibanez RG 321 MH
ahoj lidi chci hrat metal a rozhodl sem se pro tuto kytaru: Ibanez RG 321 MH
nevim jestli je na metal a pripadne rock vhodna proto s ni potrebuju poradit! dal bych poprosil jestli by o ni nekdo nezjistil nejake podrobnosti napr.: jake jsou tma snimace, krk lepeny nebo sroubovany, atd.
ja to nemuzu nejak najit proto se obracim na vas!
nevim jestli je na metal a pripadne rock vhodna proto s ni potrebuju poradit! dal bych poprosil jestli by o ni nekdo nezjistil nejake podrobnosti napr.: jake jsou tma snimace, krk lepeny nebo sroubovany, atd.
ja to nemuzu nejak najit proto se obracim na vas!
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: celkovy rozbor kytary Ibanez RG 321 MH
menzura: 648 mm/25,5 "
radius hmatníku: 400 mm
profil krku: ploché tenké "D"
materiál hmatník: palisandr
materiál krk: javor, šroubovaný
materiál tělo: mahagon
ovládací prvky: Volume, Tone
elektronika: pasivní
snímače krk: Ibanez INF3 (HB)
snímače kobylka: Ibanez INF3 (HB)
počet pražců: 24
typ pražců: jumbo
kobylka: pevná (hardtail)
počet strun: 6
Recenze http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... uben~2008/
radius hmatníku: 400 mm
profil krku: ploché tenké "D"
materiál hmatník: palisandr
materiál krk: javor, šroubovaný
materiál tělo: mahagon
ovládací prvky: Volume, Tone
elektronika: pasivní
snímače krk: Ibanez INF3 (HB)
snímače kobylka: Ibanez INF3 (HB)
počet pražců: 24
typ pražců: jumbo
kobylka: pevná (hardtail)
počet strun: 6
Recenze http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... uben~2008/
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.