Rocková škola
Pravidla fóra
Rocková škola
Ahoj, snad to píšu na správné místo.
Rozhodl jsem se začít navštěvovat konečné nějakou kytarovou školu (v Praze)... někdo (myslím, že to byl Nero) mi, myslím, kdysi poradil rockovaskola.cz , ale nejsem si tím jist, tak jsem se rozhodl se radši zeptat.
Máte s tím nějaké zkušenosti? Jde o el. kytaru a tato škola by mi seděla právě proto, že se vše učí na rocku, bluesu atd.
Díky
Rozhodl jsem se začít navštěvovat konečné nějakou kytarovou školu (v Praze)... někdo (myslím, že to byl Nero) mi, myslím, kdysi poradil rockovaskola.cz , ale nejsem si tím jist, tak jsem se rozhodl se radši zeptat.
Máte s tím nějaké zkušenosti? Jde o el. kytaru a tato škola by mi seděla právě proto, že se vše učí na rocku, bluesu atd.
Díky
"I don't think the critics could understand what we were doing." -Jimmy Page
Zajímavost: http://www.youtube.com/watch?v=BO5thW2M2tk
____
El.: Cort M600 (nová, měl jsem KX5)
Laney LX20
Ak.: Cort 100 OV NAT
____
Laney LX20
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Rocková škola
Ahoj,
žel to správné místo nebylo, tak jsem přesunul.
Je možné, že jsem doporučil, sám tam chodím. JMI je vcelku fajnové místo, pokud ti vyhovují cenové podmínky, nevadí ti skupinové kurzy a pevně dané časy a sedneš si s učitelem. Teď jich je tam docela dost a bohužel jich většinu neznám.
žel to správné místo nebylo, tak jsem přesunul.
Je možné, že jsem doporučil, sám tam chodím. JMI je vcelku fajnové místo, pokud ti vyhovují cenové podmínky, nevadí ti skupinové kurzy a pevně dané časy a sedneš si s učitelem. Teď jich je tam docela dost a bohužel jich většinu neznám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Cau,ja jsem tam taky chodil do toho zacatecnickeho kurzu a nemam z toho zrovna dobrej dojem,co jsem tam byl.Nez obejde kolo(vsichni si zahraji dany usek neceho ci nakou techniku novou),tak ubehne polovina casu,(1 zkusenost-kdyz jsme "brali" pentatoniku,tak jsme treba 3 lekce ji hrali porad od spoda nahoru dokola s metronomem,pride mi to jako ztrata casu to si kazdej muze hrat doma,a k tomu kdyz jsem se zeptal k cemu se pouziva a v jaky hudbe se pouziva,tak mi ucitel rek,ze zatim to nemam resit),ke konci jsme hrali znamy riffy skupin(to si taky muzes naucit doma),a v poslednim jsem narazil na jednoho kytaristu,ktereho tam asi zdonuceni poslali rodice-evidentne nechtel hrat na kytaru,chodil s nenaladenou kytarou,neumel si ji naladit,takze mu ji vzdycky musel jeste naladit na hodine,furt mu padalo trsatko do ozvucneho otvoru,nemel papiry na hodinu,takze znovu ofotit a urcite je ti jasne,ze rytmy a techniky z minuly hodiny neumel,takze zase znovu=proste hrozne zdrzovani.......Cekal jsem spise,ze mi da teorie(akordy jsme se jenom nabiflovali a ze jsou ze tri tonu a jak se tvori to vubec,to jsem se az sam doucil)-kazdy si umi doma naucit semtam ten riff,ktery se mu libi a hrat 3 lekce pentatoniku(ten samehj box jeste k tomu) skoro furt stejne(obcas nake obohaceni) za to se mi fact nechtelo platit.
ok, diky... zapsal jsem se do toho zač. kurzu, uvidim...
"I don't think the critics could understand what we were doing." -Jimmy Page
____
Laney LX20
____
Laney LX20
Zdravím rád bych se taky zapsal do tohoto kurzu ale mám 2 dotazy 1.Funguje je to pouze přes školní rok nebo i přes léto 2.nejsem si jisty zda fungují jako škola obě pobočky hlavně ta v praze 9.
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
- Nero
- Rádce
linhart: Tak ono jestli chceš, tak se vše můžeš naučit doma. Učitel je od toho, aby tě odnaučil to, co děláš blbě, proto se vše piluje dlouhou dobu, pokud ti to nevyhovuje, máš se domluvit s vyučujícím. A to že tam potkáš slabší lidi, s tím nic nenaděláš, prostě to je výuka ve skupině. Najdi si soukromýho a plať mu 3x tolik a těmhle problémům se vyhneš... Mj. můžu se zeptat, kdo tě tam učil?
Garret: Jede to přes školní rok, zhruba od půlky září do konce června, rozděleno do trimestrů. Co vím, tak fungují obě pobočky.
Garret: Jede to přes školní rok, zhruba od půlky září do konce června, rozděleno do trimestrů. Co vím, tak fungují obě pobočky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero:no na jmeno si uz nak nevzpominam,ale byl to kratkovalsej chlap,kterej nosil brejle a vyucoval s takovou vyblite zelenou kytarou(barva)...kdybys napsal jmena,kdo tam uci mozna bych si vzpomnel....ted se ucim sam a musim priznat,ze je to peklo-topim se ve stupnicich pentatonikach a nemuzu tomu prijit na kloub...Mozna nakyho soukromyho ucitele na zari bych chtel splasit,nevi nekdo z vas o nakym dobrym ,a aby to nebylo za moc penez
?
Dobrý učitelé nejsou moc levní i když.....
Já sem si vybral jednoho mezi nima a tím je Standa Jelínek. Určitě znáte (Pražský Výběr, Vilém čok, L. Bílá, apod.) Ale je zase oproti ostatním docela drahej i když .....
www.stanislavjelinek.cz
Já sem si vybral jednoho mezi nima a tím je Standa Jelínek. Určitě znáte (Pražský Výběr, Vilém čok, L. Bílá, apod.) Ale je zase oproti ostatním docela drahej i když .....
www.stanislavjelinek.cz
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
- Nero
- Rádce
Hmm, mám dojem, že se jmenuje Procházka, možná Richard. Mě nikdy neučil, ale co jsem slyšel, tak patří k těm slabším...linhart píše:Nero:no na jmeno si uz nak nevzpominam,ale byl to kratkovalsej chlap,kterej nosil brejle a vyucoval s takovou vyblite zelenou kytarou(barva)...kdybys napsal jmena,kdo tam uci mozna bych si vzpomnel....ted se ucim sam a musim priznat,ze je to peklo-topim se ve stupnicich pentatonikach a nemuzu tomu prijit na kloub...Mozna nakyho soukromyho ucitele na zari bych chtel splasit,nevi nekdo z vas o nakym dobrym ,a aby to nebylo za moc penez?
A bohužel, každej (dobrej) soukromej učitel tě přijde na docela značný peníze, pokud nemáš ohromný štěstí a nenarazíš na někoho, kdo sice "nemá jméno, ale umí...
PetrPeter 1975 - 2008
Pak je ještě jedna možnost - najít si rockera co se orientuje v teorii a je schopen a ochoten pár věcí vysvětlit a naučit, a zvát ho na pivko, přičemž se z něj dá vytáhnout hodně. Navíc hospoda je lepší než nějaká oficiální učebna a celkový přístup je tak nějak volnější. Já když potřebuji něco procvičit s dalším člověkem (harmonizované linky, improvizace s živými lidmi...), zapadnu do hospody nebo napíšu nějakému kamarádovi jestli nemá čas a chuť. A spousta se toho dá naučit prostým pozorováním a uvažováním.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Já jsem byl vždycky totální samouk, naučil jsem se sám na kytaru, cizí jazyk atd., a proto z vlastní zkušenosti říkám: nebuďte tak hloupí jako já a učte se od někoho, kdo to umí!!!!! Ta rocková škola je podle mého názoru vhodná pro někoho, kdo má dost času a méně peněz - sám si teď neumím představit jet třeba hodinu do školy, tam být další hodinu s X dalšími lidmi, takže učitel má na mě 1/X-tinu času, a pak jet zase hodinu zpět. Mně se osvědčil způsob mít nepravidelné lekce od učitele, kde si obsah hodin určuji tak ze 75%sám. Co jde, nastuduji sám, s učitelem to probírám, kontroluje mou techniku a přináší nové nápady - na co by mě samotného třeba nenapadlo se zeptat. Když mám pocit, že se s ním chci sejít, domluvíme se na hodině. Je fakt, že to postrádá pravidelnost, která někoho donutí cvičit.
Jakého si vybrat učitele? Před lety jsem chodil k jednomu jazzmanovi, který mě učil základní techniku, noty atd., ale rockem pohrdal, takže zkreslenou kytaru jsme logicky vůbec neřešili. Byl to Luboš Kočvara a mohu ho vřele doporučit, jestli ještě učí. Mimochodem jestli na něj máte někdo kontakt, hoďte mi zprávu, omylem jsem mu ukradl jednu knížku a chtěl bych mu jí vrátit. Teď chodím ke Standovi Jelínkovi, který je taky super, má to akorát malý háček, že si vedle něj připadám jako úplná nula a vždycky od něj odjíždím s depresí, že jako on nikdy hrát nebudu
, ale musím bojovat a vydržet.
Jakého si vybrat učitele? Před lety jsem chodil k jednomu jazzmanovi, který mě učil základní techniku, noty atd., ale rockem pohrdal, takže zkreslenou kytaru jsme logicky vůbec neřešili. Byl to Luboš Kočvara a mohu ho vřele doporučit, jestli ještě učí. Mimochodem jestli na něj máte někdo kontakt, hoďte mi zprávu, omylem jsem mu ukradl jednu knížku a chtěl bych mu jí vrátit. Teď chodím ke Standovi Jelínkovi, který je taky super, má to akorát malý háček, že si vedle něj připadám jako úplná nula a vždycky od něj odjíždím s depresí, že jako on nikdy hrát nebudu
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Asi tak nějak. S hromadnými kurzy je problém, že se skupina většinou musí přizpůsobit tomu nejslabšímu (což je zdržující, pokud to nejsem já sám
). Na druhou stranu, one2one lekce přijdou asi na víc peněz, poměr cena/výkon u nich ale asi vyjde lépe.
Rozhodl jsem se taky najít si učitele, přeci jen, mám dost zkušeností z bojových umění jako cvičenec i jako učitel na téma - jak se těžce odstraňují zažité chyby.
Zkusím dva učitele, jeden známý rocker, druhý známý jazzman a uvidím, jak se to podaří skloubit.
Rozhodl jsem se taky najít si učitele, přeci jen, mám dost zkušeností z bojových umění jako cvičenec i jako učitel na téma - jak se těžce odstraňují zažité chyby.
Zkusím dva učitele, jeden známý rocker, druhý známý jazzman a uvidím, jak se to podaří skloubit.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nebude tím, že to jeden nebo více figurek nedával?hrat 3 lekce pentatoniku(ten samehj box jeste k tomu) skoro furt
Když to otočíš a učitel zvolí rychlé tzv. konzultační tempo - bude si druhá skupina figurek stěžovat, že nestíhá...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
Teorge
Taky jsem uvažoval sehnat nějakého učitele na napravidelné hodiny, navíc mi to ani čas jinak nedovoluje, člověk pracuje každý týden jinak, různě rozházené směny, volné dny atd.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem si rikal ze kytaru zvladnu sam..ale skncil jsemu akordu a par naucenych pisnicek..ale ten ucitel te posune dal, nejdriv sem si rikal, co po me chce, nake stupnice, prapodivne rytmy...ale uz ted po par mesicich se mi to zacina hodit, jsem rad za ucitele, bez nej bych se z mista nehnul
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no, neni to soukrome, je to normalne v ZUŠce, ale ten ucitel prebiha este na nakou jinou skolu, ma toho viceTeorge píše:Máš nějakého, který dává soukromé lekce v Ostravě?
...ty uz asi vek na zusku nemas co?
jinac je to uplne blazen, spanelku ma uplne zmaklou prstama, elektriku taky..od rocku po regecko..kdybych hral nekdy aspon z pulky jak on..a to jeste rika ze je spise baskytarista
driv fungovala v praze Come To Jam (Klub Mlejn ve Stodulkach) - ale koukam, ze spousta ucitelu, co ted uci na rockovaskola.cz ucilo drive prave tam....takze to slo asi do kopru...
-
Teorge
No já hledal u nás v Orlové a nic jsem nenašel, tak mi kámoška říkala, že když byla na střední, tak chodila na ZUšku, tak jsem se tam šel podívat jestli tam není nějaké info a všichni se na mě dívali jak na pedofila 
V Orlove nevim, ale v okoli ostravy by mohlo neco bejt....zkus se poptat na instrumento.cz. ZUSka je samozrejme blbost...az na vyjimky (kdyz mely progresivniho ucitele) se tam ucis maximalne etudy na klasiku. Elektrika ani omylem (znam snad jen 2 pripady)