Technika - AC/DC Thunderstruck
Pravidla fóra
Technika - AC/DC Thunderstruck
Ahoj,
potřeboval bych poradit co je to za techniku tady na tom videu: http://www.youtube.com/watch?v=I8U7uk2q8Fw
Co jsem vypozoroval tak drzi trsátko na trune a prstama to nejakym zpusobem vyklepává vůbec nevím jak se ta technika jmenuje, aby se to naučil? Když jsem se díval na originál, co hraje Angus Young, tak ten to vybrnkává porádí mi někdo co je nejlepší a jak na tu techniku co je na tom videu? Díky
potřeboval bych poradit co je to za techniku tady na tom videu: http://www.youtube.com/watch?v=I8U7uk2q8Fw
Co jsem vypozoroval tak drzi trsátko na trune a prstama to nejakym zpusobem vyklepává vůbec nevím jak se ta technika jmenuje, aby se to naučil? Když jsem se díval na originál, co hraje Angus Young, tak ten to vybrnkává porádí mi někdo co je nejlepší a jak na tu techniku co je na tom videu? Díky
Re: Technika - AC/DC Thunderstruck
Budto Tremolo picking nebo normální pull off.
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
tady se podívej jak to hraje Angus normálně...
Jinak to učí jednodušším způsobem angus to dělá čistě levou rukou
Tady to zase hraje pomalej, ale rekl bych kvalitnej a prave je zapojena prava ruka. Je to technicky narocnejsi, ale presnejsi (pokud to hraje leva ruka, je to lehci.. ).
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Jo? Tak mrkej od 2:12.Mjkl píše:angus to dělá čistě levou rukou
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
tak asi jak se mu chce noKamahl píše:Jo? Tak mrkej od 2:12.Mjkl píše:angus to dělá čistě levou rukou![]()
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně ten týpek na tom videu, co sem dával autor topicku to hraje blbě
myslim to jak to pak jde od toho 12. pražce dolů...
Jojo, hraje to blbe, navic je to absolutne mimo metr, kdyz nepouziva na presnost pravou ruku (btw ty jeho vibrata sou priserny).Giof píše:Každopádně ten týpek na tom videu, co sem dával autor topicku to hraje blběmyslim to jak to pak jde od toho 12. pražce dolů...
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
no...s timhle bych prostě do světa nešel...ani na youtube
BTW jak tak chvili vubec nehejbe tou pravou rukou 
tak to má akorát trsátko opřený o strunu G aby mu nepřekáželo a jenom to benduje levačkouCo jsem vypozoroval tak drzi trsátko na trune a prstama to nejakym zpusobem vyklepává
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
nebendujeloos píše:no...s timhle bych prostě do světa nešel...ani na youtubeBTW jak tak chvili vubec nehejbe tou pravou rukou
tak to má akorát trsátko opřený o strunu G aby mu nepřekáželo a jenom to benduje levačkouCo jsem vypozoroval tak drzi trsátko na trune a prstama to nejakym zpusobem vyklepává
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
sry
... v týhle terminologii se často pletu...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hrani-na-kytaru-tabulatury/neco-o-hudeb ... t7261.htmlloos píše:sry... v týhle terminologii se často pletu...
studuj, není to tu ze srandy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Vsadim boty, že na studiovce je to hraný trsátkem. Mám tu předehru už asi 6 let jako zvonění na telefonu, tak to mám fakt naběhaný.. 
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
je to hraný určitě trsátkem a jen na tom ofiko videoklipu to je jednou rukou, v tom jednou videu tady jak je s nim interview to sám říká, pull offama se to učit je dle mě nesmysl protože to zní divně, hlavně ať tady někdo nevymyslí tapping 2 rukama 
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Tak to umim, tak je to nejjednodušší..Wraith píše:hlavně ať tady někdo nevymyslí tapping 2 rukama
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Na studiovce je to podle knížky AC/DC story pull-offama - tušim, že tam použil fígl, že struny (krom h-čka) přilepil k hmatníku izolačkoubiker_xx píše:Vsadim boty, že na studiovce je to hraný trsátkem. Mám tu předehru už asi 6 let jako zvonění na telefonu, tak to mám fakt naběhaný..
LP Epi SP.II, Laney 65W (hybrid)
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
Homer:Podle testu jste oba idioti.
Lenny:Fakt? Díky. Kolik jsme dlužni?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
trochu zbytečné, stačí si pravou rukou chyti e a g a je tomehari píše:Na studiovce je to podle knížky AC/DC story pull-offama - tušim, že tam použil fígl, že struny (krom h-čka) přilepil k hmatníku izolačkoubiker_xx píše:Vsadim boty, že na studiovce je to hraný trsátkem. Mám tu předehru už asi 6 let jako zvonění na telefonu, tak to mám fakt naběhaný..
Ale páska je stylová 
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
a rozhodně použitelná když něco takovéhochceš hrát naživoworo90 píše:Ale páska je stylová
Když to teda hraju 'jednorůčo', tak si pravou ruku nějak pohodlně položím na struny tak, aby všechny krom Bčka byly utlumený.. nijak to nezavádí a funguje 
Jinak nápad s páskou se mi moc líbí
jen mě napadá, jestli mu to ze zbytku písničky nepřekáželo..
Jinak nápad s páskou se mi moc líbí
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator