Godin

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To si rekneme az "Godin" presune vyrobu do Ciny.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Atkins píše:To si rekneme az "Godin" presune vyrobu do Ciny.
jj bohužel trend dnešní doby. :? :cry:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Atkins píše:To si rekneme az "Godin" presune vyrobu do Ciny.
Tak pokud velky firmy presunou vyrobu do Ciny, vzdy se pak objevi nekdo, kdo si udela reklamu na zaklade toho, ze nevyrabi v Cine. Dneska je to dost otazka prestize, protoze kazdej vi, ze Cina vyrabi sunty... Osobne nechapu, proc treba Marshall presunuje vyrobu do Ciny, asi spoleha na to, ze dnes clovek vidi napis Marshall v podstate na kazdym koncertu, at uz na hlave nebo reprobox.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

na druhou stranu se to ti Cinani nekdy prece naucit musi, ale kdo vi kdy :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

tyhle videa mám moc rád :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

mnam, pekne video. Freeway, ci jak se ten superstrat jmenuje, se mi docela libi, coz je u me dost zvlastni :-) a vubec Godiny jsou mi sympaticky. jen tam nemuseli dvakrat opakovat, ze snimace jsou vlastne male mikrofony :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
kennedys

Příspěvek od kennedys »

framikoin píše:mnam, pekne video. Freeway, ci jak se ten superstrat jmenuje, se mi docela libi, coz je u me dost zvlastni :-) a vubec Godiny jsou mi sympaticky. jen tam nemuseli dvakrat opakovat, ze snimace jsou vlastne male mikrofony :-)
přesně, takových hlášek pro "blbé" američany je tam několik, ale porád se to dá brát s nadhledem - :wink:
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

kennedys píše:
framikoin píše:mnam, pekne video. Freeway, ci jak se ten superstrat jmenuje, se mi docela libi, coz je u me dost zvlastni :-) a vubec Godiny jsou mi sympaticky. jen tam nemuseli dvakrat opakovat, ze snimace jsou vlastne male mikrofony :-)
přesně, takových hlášek pro "blbé" američany je tam několik, ale porád se to dá brát s nadhledem - :wink:
to neni jen pro americany , i tady na foru je (nebo aspon bylo) par lidi kteří vůbec nemeli poneti o tom jak kytara apod funguje , tady je to popsany fakt pro laika... jinak video je fakt zajimavy, parkrat jsem mel moznost videt na vlastni oci jak delaj kytary(jen akustiky) a je to fakt zajimavy , mohl bych to sledovat cely den :)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Vichrzhor

Godin Detour

Příspěvek od Vichrzhor »

zdarec vsici, mam zajem o tuhle kejtru
http://kytary.cz/godin-detour/75882/?SE3391:0:0:1:0,
kor kdyz ji tak brutalne zlevnili.Nemate s ni nekdo zkusenosti ? rada nejaka ? ,nejde me do hlavy porad proc je tak dole kdyz pred pul rokem stala jeste 17000, uz teda po ni pokukuju asi rok a pul :-)
nity

Příspěvek od nity »

s timhle modelem primo ne, ale godina mam..je to kytara, kterou mam 10 let a neprodam ji, je proste gut...snimace by potrebovala vylepsit a to bude podle me pripad i tyhle, jinak gut...perfektni remeslny zpracovani...a po letech zacal chrastit volume potenciometr...nic co by melo vadit u kytarv za tuhle cenu...rozhodne lepsi nez cort
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

levnejsi godiny jsem mel v ruce jen dva... oba kousky mely skvele zpracovani, clovek proste poznal, ze to drevo, je opravdu drevo... na sucho hraly bajecne... ale snimace u obou - spis takovy "prumer" a to slusne receno, podle me hodne degradovaly moznosti nástroje
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Mám Radiatora s javorovym hmatnikem a jsem moc spokojenej se zvukem. Jinak nijak zvlášť neladil, ale nechal jsem u kytaráře seřídit a udělat kompenzovaný nulák. Teď je to o mnoho lepší. Hlavní mínus je prý nedokonalá mechanika... Moc nedrží.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
nity

Příspěvek od nity »

Saul píše:Ten "Jim Beam" Varteckého je skutečně gibsoun, zádnej Godin. Jinak ale Godiny preferuje a vychvaluje.
jasny..jim beam je gibson, ale radiotora mel tak 5 let zpatky...mam taky godina g-serie a v poho....tak sem se ho ptal minulej rok v cervnu jestli na ty godiny este hraje a von ze uz ne, ze se mu rozpadly a ze si poridil normal drahy kytary
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Je to tak, viz. fakt pěkná recenze na Godin Freeway Classic:
Na první pohled určitě zaujme povrchová úprava - kytary jsou ve "vyšším" provedení, tedy s vrchní deskou ze dvou kusů krásného plamínkového javoru (jak taky jinak u nástrojů z Kanady). Ten má u každé kytary trochu jinou strukturu - u kusu s palisandrovým hmatníkem asi nejlépe sedí popis "proužkovaný", u kolegy bych použil slovo "vlnkovaný". Moc hezké. Tělo je slepeno ze tří kusů - střední část také javorová (odrůda silver leaf maple), obě křídla z topolového dřeva, a to z důvodů snížení hmotnosti - i tak ale kytary rozhodně nepatří k těm nejlehčím.
Mustard Man píše:Viz Jan Homola z Wohnout ten ma jistou midi godin kytaru. Zkus mu pissnout
Do jejich stylu je to určitě super , ikdyž nevim co si mam pod tim midi v kytaře nejak predstavit. Moc stylů.
MIDI znamená s MIDI výstupem. Přesněji, nejedná se přímo o MIDI výstup, ale o signál, kde je tón každé struny veden zvlášť do syntezátoru, a zde ze z něj MIDI signál udělá. Viz. http://www.godinguitars.com/godingman.htm

EDIT: Godin Freeway SA nemá přímý akustický výstup z pieza.
Musíte si výstup dobastlit. Tady je návod, jak udělat ten přímý výstup, ale protože borec měl synth, tak to udělal na výstup synthu http://www.godinforum.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=27

Ale nemělo by být už těžké to udělat přímo na jack.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 3.09.2009 22:19, celkem upraveno 5 x.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Godin Freeway Classic Leaftop

Tak jsem se stal vlastníkem bazarové Godin Freeway Classic Leaftop. Musím dát původnímu majiteli za pravdu, že to je v podstatě takový převlečený Fender.

D profil krku je hodně blízký Fenderu - ve srovnání s Ibanez je o něco vyšší. Tím pádem se i hmatník zdá být pocitově o něco užší a mě daleko lépe padne do ruky, než Wizard od Ibanezu:

Pražce jsou naopak ve srovnání s Fenderem nebo Gibonem spíš plošší - radius 12” (30 cm). Na krk jsem si velice rychle zvykl. Na bluesové riffy ve středních polohách, když je potřeba chytit kytaru pořádně pod krkem, se mi to zdá určitě pohodlnější, než Ibanez, ale to je asi všeobecně známá věc.

Jedíné, co bych vytkl, že krk není tak ergonomicky zapuštěn do těla. Tělo cítím dlaní už při hře prsteníčkem na 15. pražci a na 18. už nemohu pohodlně krk obejmout palcem. U Ibanez RG to samé je tak na 19. a 22. pražci, ta má ale o 2 pražce víc, takže se to na druhou stranu dá čekat. Ale možná právě v tomto robustním spojení krku a těla tkví veliká zbraň tohoto nástroje. A tím je naprosto skvělý zvuk nasucho.

Kytara taky měla jeden bonus v podobě dodatečně zabudovaného piezo systému Ghost firmy Graphtech. O tom jinde.
Lamps

Godin Artisan ST-VI

Příspěvek od Lamps »

Tak mám tuto kytaru momentálně půjčenou, a musím říct.. paráda! Mám ji doma zatím na zkoušku, za 10 000 by byla má. Ale hraje krásně a taky se na ní krásně hraje.
Co mi trošku vadí, tak jsou HODNĚ opotřebované pražce.. od cca 2. k 7. pražci to celkem znepříjemňuje bendování.. zvukově opravdu paráda, zapojení HSH mi vyhovuje a hlavně singl uprostřed má parádní stratovský zvuk.
Kytara má dvojzvratné tremolo 'Floyd Rose', zhotovené v Německu, které funguje bezchybně.
Ano, chybí klobouček potenciometru :lol:
Lak je na 2 místech maličko odřený, ale po 3 letech aktivního hraní to není tolik překvapivé..

Obrázek
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Dante

Re: Godin Detour

Příspěvek od Dante »

Nazdar lidi chtěl bych se zeptat na Godin Detour který by měl být na prodejně AUDIOTEK MUSIC CENTER v Hradišti http://www.musiccenter.cz/Godin-Detour- ... e/:3:29884 Jestli na něj někdo hrál mohl by poreferovat co z toho leze za zvuky a v jakém stavu je tento konkrétní kus. Jestli tam má cenu jet.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Re: Godin

Nějaká Detour je teď na bazaru:
http://hudebnibazar.cz/"Godin"
MilanT

Příspěvek od MilanT »

dayslypper píše:Nějaká Detour je teď na bazaru:
http://hudebnibazar.cz/"Godin"
Že sis dal ale na čas s tou odpovědí, tebe si poslat pro smrt :D :D
Víc jak dva roky čeká na odpověď, až se jí dočkal :D :D
Mejla

Příspěvek od Mejla »

mě se líbí Godin Redline :) http://kytary.cz/godin-redline-3/HN123363/
Naposledy upravil(a) Mejla dne 6.08.2012 8:42, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“