Lexicon Alpha - problém
Pravidla fóra
Zvuková karta Lexicon Alpha - problém
Zdravim potřebuji poradit. Koupil jsem si tuto zvukovku a mám dost závažnej problém v COOL EDITU PRO 2.0 A AUDACITY, zvukovka funguje přehrává nahrává, ale když při nahrávání současně přehrávám jinou stopu, tak mi to začne dělat bordel, (takovej zkreslenej zvuk přehrávané stopy) integrovaná zvukovka to nedělá, ta funguje v pohodě. Zkoušel jsem vše možné nastavení a ovladače, ale už jsem docela bezradnej, tak uvítám každou radu. ( system XP sp3) Předem díkyj
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Měl jsem podobný problém s Audacity a jen Lexicon Lambda. Mluvil jsem o tom s Jensem a ten říkal, že jde o "přehlcení" USB a že s tím nejde nic nejde nic vlastně dělat.
Já jsem to vyřešil tak, že jsem v Audacity nastavil, že nahrávání jde přes Lexicon a přehrávání přes interní zvukovku, a pak to jde v pohodě.
Já jsem to vyřešil tak, že jsem v Audacity nastavil, že nahrávání jde přes Lexicon a přehrávání přes interní zvukovku, a pak to jde v pohodě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díkas
Tak ti dík za odpověd, funguje to , ale je to nic moc řešení a docela si drbu hlavu že jsem za tu zvukárnu vyhodil prachy. Kdybych zůstal u integrovky, tak se tady s tim dva dny nejebu a výsledek bude nejspíš stejnej. Jinak naděje umírá poslední
- Nero
- Rádce
Je to takový půlřešení, ale nic jinýho s tím nejde dělat. Problém je v tom, že to prostě jede přes USB a mrší se to tam. Není to v podstatě chyba zvukovky, ale protokolu přenosu. Dělalo by ti to jakákoli USB zvukovka - respektive mohla dělat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Lexicon Alpha - problém
Zdravím,
mám relativně novou Lexicon Alpha a můj problém spočívá v tom, že po nějakém čase nahrávání se zvukovka nějak pos*re a začně děsně brumět.
Na dreamface to popsal jeden kolega takto:
Má někdo nějakou radu? Reklamace a výměna za M-Audio?
mám relativně novou Lexicon Alpha a můj problém spočívá v tom, že po nějakém čase nahrávání se zvukovka nějak pos*re a začně děsně brumět.
Na dreamface to popsal jeden kolega takto:
U mě zase pomůže to, že nahrávání (i přehrávání) prostě stopnu, aplikaci (ACID) shodím do lišty (tím dojde asi k vypnutí driveru, nebo tak něco) a zpátky maximalizuju. Potom zase všechno nějakou dobu jde... A pak zase znova...Jenom sem ještě nevychytal jednu maličkost: Po nějakém čase hraní (basa-alpha-Pc-alpha-sluchátka) dochází řekl bych ke špatnému vzorkování, nebo co. signál prochází ale je zastíněn brumem. něco jako když preskakuje CD. po chvíli to zmizí a tak do kola. Naposledy to šlo ovlivnit (vyrušit) sekanou hrou. (hrál sem přes cubase, se zapnutým gatem a přiživoval sem eqalizer a phanteon reverb.
Má někdo nějakou radu? Reklamace a výměna za M-Audio?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
100% uživatelů má ve výše uvedeném souvětí chybu v interpunkci.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lexicon Alpha - problém
Ještě bych zkusil jinou verzi ovladače (nemyslím tím jen tu nejaktuálnější, ale někdy lépe funguje nějaká ze starších verzí) případně ještě technickou podporu (místní servis v ČR, pokud existuje, nebo přímo výrobce).
P.
P.
- Nero
- Rádce
Měl jsem podobný problém, vyřešily to jiné drivery, než byly dodávané na CD. Už ale nevím, co to bylo za verzi.
PetrPeter 1975 - 2008
Teoreticky by to mohlo být toto:
Drivery mám aktuální, tj. 2.5The playback signal sounds distorted or broken up, what is the problem?
When audio playback sounds distorted or broken up, the Alpha ASIO driver has most likely lost sync with the recording software. This may happen because of the buffer settings for the Alpha. To adjust the buffer settings in Cubase go to Devices > Device Setup > VST Multitrack and be sure Alpha ASIO is selected in the ASIO driver dropdown menu. Next, click on the Control Panel button and experiment with the slider position to find which position gives you the best performance. You may also want to click the Expert button on the VST Multitrack page and make sure that Multiprocessing is not checked. The lower you try to force the latency, the more susceptible your driver will be to breaking up. If your system has low RAM or a slower processor you may not be able to have low latency without this happening. For more information about buffer settings in Cubase go to Help > Documentation > Getting Started > Setting up your system > Optimizing audio performance.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, velikost Audio Bufferu na tom může mít také svůj podíl - dneska se všichni honěj za minimální latencí a pak se divěj
P.
P.
To víš, asi nikomu nedělá dobře se poslouchat s latencí
a HW monitor je na prd, bez playbacku...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno, opět asi trochu nepochopení. HW monitoring (když už takto) ve smyslu funkce zvukovek "Direct Monitoring" je v pohodě použitelný a playback nijak neovlivňuje - ale samozřejmě se na ten signál neaplikují efekty z programu. Čili bez efektové krabičky to není ono.
HW monitoring v případě HW mixáku - dtto viz výše, playback nijak neovlivňuje, ale je potřeba mít kytaru píchlou do krabičky.
Latence patří ke vstupnímu signálu a nikoli k playbacku, ten je vždy "bez latence" (respektive latence se projeví jen na dvou místech: při zahájení a při ukončení). Z tohoto principu je jedno, jestli máš systém na 3ms nebo 3sec. Výsledek je v obou případech shodný
P.
HW monitoring v případě HW mixáku - dtto viz výše, playback nijak neovlivňuje, ale je potřeba mít kytaru píchlou do krabičky.
Latence patří ke vstupnímu signálu a nikoli k playbacku, ten je vždy "bez latence" (respektive latence se projeví jen na dvou místech: při zahájení a při ukončení). Z tohoto principu je jedno, jestli máš systém na 3ms nebo 3sec. Výsledek je v obou případech shodný
P.
Bohužel, nejsem tak zběhlý (snad ne sběhlý, teď nevím
), takže jsem ty výrazy použil špatně.
Já nahrávám povětšinou mluvené slovo a rap, nikoliv kytaru. Proto samozřejmě neslyším instrumentál, když používám Direct Monitoring.
Jinak děkuji za osvětu
Já nahrávám povětšinou mluvené slovo a rap, nikoliv kytaru. Proto samozřejmě neslyším instrumentál, když používám Direct Monitoring.
Jinak děkuji za osvětu
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Bacon: v pohodě, ale to na věci nic nemění - CO se nahrává je zcela jednoznačně jedno, pokud jde o věci mimo počítač. Čili zpěv, rap, kytara, klávesy - úplně jedno. A mám tomu rozumět tak, že při aktivaci Direct Monitoring nefunguje přehrávání (čili není slyšet)? To se mi vyloženě nezdá.....!
P.
P.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nicméně když člověk hraje na klávesy přez midi přičemž zvuk vytváří až program, pak bejvá latence celkem problém.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Je možné, že jsem hlupák a něco dělám špatně, nicméně při otočení knobu Monitor Mix doleva slyším jen a pouze vstup, tj. mikrofon / kytara (pokud bych hrál...).pavlii píše:2Bacon: v pohodě, ale to na věci nic nemění - CO se nahrává je zcela jednoznačně jedno, pokud jde o věci mimo počítač. Čili zpěv, rap, kytara, klávesy - úplně jedno. A mám tomu rozumět tak, že při aktivaci Direct Monitoring nefunguje přehrávání (čili není slyšet)? To se mi vyloženě nezdá.....!
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2Bacon: ahha, tak to jsem doma - to není "Direct Monitoring" v tom smyslu slova, jak byl od začátku používán; Direct Monitoring je vlastnost, která je dána konstrukcí zvukovky a možnostmi jejího ovladače a zapíná se v SW (Cubase apod.) v ovládacím panelu zvukovky. Ovladač Mix/Monitor na zvukovce je něco jiného a jedná se o ovladač poměru vstupního a výstupního signálu - čili pokud bys ho nechal na 12h, měl bys slyšet 50/50 vstupní zvuk a přehrávané stopy. Je třeba poznamenat, že v tom případě je nutné (právě z důvodu latence) vypnout monitoring v SW (nemít v Cubase aktivovaný repráček u stopy). Jinak to bude matoucí.
2Turbo: ano - ale částečně jsem to zmínil: "...pokud jde o věci mimo počítač..". Latence zvukovky ovlivňuje monitoring skrz SW (čili efekty) a VST nástroje. Podotýkám, že pouze pro poslech; záznam je naprosto přesný a synchronní (ale bohužel se slyšitelnou loatencí se přesně hrát nedá).
P.
2Turbo: ano - ale částečně jsem to zmínil: "...pokud jde o věci mimo počítač..". Latence zvukovky ovlivňuje monitoring skrz SW (čili efekty) a VST nástroje. Podotýkám, že pouze pro poslech; záznam je naprosto přesný a synchronní (ale bohužel se slyšitelnou loatencí se přesně hrát nedá).
P.
Ano, vím o nějaké možnosti "Direct Monitoringu" v pravém slova smyslu, ovšem u této zvukové karty jsem viděl možnost zero-latence Direct Monitoringu právě tímto knobem. Děkuji za nápad s vypnutím monitoru stopy v SW a otočením knobu na 12h. Jak jednoduché a efektní, jsem kus volapavlii píše:2Bacon: ahha, tak to jsem doma - to není "Direct Monitoring" v tom smyslu slova, jak byl od začátku používán; Direct Monitoring je vlastnost, která je dána konstrukcí zvukovky a možnostmi jejího ovladače a zapíná se v SW (Cubase apod.) v ovládacím panelu zvukovky. Ovladač Mix/Monitor na zvukovce je něco jiného a jedná se o ovladač poměru vstupního a výstupního signálu - čili pokud bys ho nechal na 12h, měl bys slyšet 50/50 vstupní zvuk a přehrávané stopy. Je třeba poznamenat, že v tom případě je nutné (právě z důvodu latence) vypnout monitoring v SW (nemít v Cubase aktivovaný repráček u stopy). Jinak to bude matoucí.
P.
Teď jsem si ještě uvědomil, a zároveň se mi to stalo... Ten brum se objeví většinou (téměř vždy) v okamžiku, kdy pomocí Alt+Tab přepnu okno.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - v té MP3 mi to přijde skoro jako klasické "bzučení" trafa nebo podobného bazmeku.....
P.
P.
Používal jsem Alpha ASIO Driver. Přehodil jsem na ASIO4ALL a vypadá to OK.