Zdravím, sháníme aparaturu na menší koncerty. Zvukař nám radil, že nejlíp bedny okolo 400w Rms + dobudoucna pořídit subbasy. Jsme s ním domluvení, že nám prodá zesilovač Yamaha P 4500. Tak jsme si dali inzerát na bedny a ozval se mi pán, že prodávají třípásmové bedny s 400W RMS do 8 ohmů značky Ministr. Našel jsem si stránky a konkrétní reprobox, je to ten s označením Reprobox M534
http://www.ministr.cz/index.php?page=zv ... ro&vypis=2
Říkal, že bedny jsou hrané jen v dechovce a to maximálně 6 do roka.
Původní cena bedny byla 12000, prodává ji za 6000.
Chtěl bych vás poprosit o radu, jestli to vzít či ne. Samozřejmě se na ně pojedeme kouknout a poslechnout. Spíš bych potřeboval vědět jestli má někdo s touto značkou zkušenosti.
Podle osazení toho boxu, bych řekl, že by to nemuselo být špatné.
Mooc všem děkuji..
Reproboxy Ministr
Pravidla fóra
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reproboxy Ministr
Zkušenosti nemám, dle osazení by to mohlo hrát pěkně záleží jak je udělaná vyhýbka. Poptej se na prodance.cz nebo na zvukarina.cz
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
Nevím, neznám, ale bylo by dobrý je opravdu potrápit, aby se projevily.
Jinak naprosté minimum pro běžné zvučení bych viděl něco jako EM151 od megatonu (to je stavebnice).
Ten zesilovač by měl být OK, je li za rozumnou cenu.
Jaký styl hrajete a jak velké prostory chcete zvučit ?
Jinak naprosté minimum pro běžné zvučení bych viděl něco jako EM151 od megatonu (to je stavebnice).
Ten zesilovač by měl být OK, je li za rozumnou cenu.
Jaký styl hrajete a jak velké prostory chcete zvučit ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
No měli bysme to na menší hospodu, hrajeme punk rock. Jedna kytara, basa, zpěv, bubny. Ten zesilovač bude tak za 10000,-
Ten zesilovač by tak tak šel (cena).
O něco míň stojí QSC GX5, což je na zvážení...
Na váš styl bych spíš zvolil dvoupásmový bedny.
Třípásmo jednak bude dost problematický v hospodách a hlavně tam asi nebude nijak kvalitní střeďák, takže bude nejspíš dost trpět.
A jak jsem koukal, tak HF je dost směrovej, což bude taky problém.
O něco míň stojí QSC GX5, což je na zvážení...
Na váš styl bych spíš zvolil dvoupásmový bedny.
Třípásmo jednak bude dost problematický v hospodách a hlavně tam asi nebude nijak kvalitní střeďák, takže bude nejspíš dost trpět.
A jak jsem koukal, tak HF je dost směrovej, což bude taky problém.
Ten QSC nevypadá špatně. Šly by na něj do budoucna píchnout suby?
Jaksi v tom začínám tápat. Každej má jinej názor. Zvukař, tady v diskuzi, jinde v diskuzích...
Potřebujem prostě něco na menší akce max do 50-60 lidí.. rozpočet máme tak do 26000,-
Chcem to provozovat po klubech a hospodách a menších sálech(až by byly suby). Mixák máme, sice starší ale ten bysme řešili až v druhý vlně.
Chtěli bysme pasivní boxy a koncovej zesilovač. Budeme hrát ten náš punkrock třeba jen jednou za měsíc a zbytek bude ve zkušebně, ale tam počítám s minimálním zatížením.
Je jasný, že nejlepší by bylo do toho nacpat 40000 a vejš, ale na to prostě nemáme. a taky mi to přijde zbytečný, když časem budem sem tam hrát ve vybaveným klubu nebo na fesťáku atd..
Budu rád za co nejvíc návrhů, hlavně z vlastních zkušeností. Moc díkk
Jaksi v tom začínám tápat. Každej má jinej názor. Zvukař, tady v diskuzi, jinde v diskuzích...
Potřebujem prostě něco na menší akce max do 50-60 lidí.. rozpočet máme tak do 26000,-
Chcem to provozovat po klubech a hospodách a menších sálech(až by byly suby). Mixák máme, sice starší ale ten bysme řešili až v druhý vlně.
Chtěli bysme pasivní boxy a koncovej zesilovač. Budeme hrát ten náš punkrock třeba jen jednou za měsíc a zbytek bude ve zkušebně, ale tam počítám s minimálním zatížením.
Je jasný, že nejlepší by bylo do toho nacpat 40000 a vejš, ale na to prostě nemáme. a taky mi to přijde zbytečný, když časem budem sem tam hrát ve vybaveným klubu nebo na fesťáku atd..
Budu rád za co nejvíc návrhů, hlavně z vlastních zkušeností. Moc díkk
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
No tak moje volba by byla 2x Megaton EM151 (je to stavebnice tak bych hledal z druhé ruky), pod to nějaké suby (otázka jaké, tak, aby se vešlo do limitu), k tomu 2x GX5 a využil bych u nich ten zabudovaný crossover.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
2x EM151 + GX5 je slušný základ, hraje to dobře a je to dostatečně spolehlivé.
GX5 na suby jsem zkoušel, nelíbilo se mi to, ale je fakt, že jsem to porovnával s 4050HD a na MT18SUB/X - to je opravdu jiná váhová kategorie.
Se slušnejma bednama to hrát bude, ale je potřeba mít na paměti, že to dělí na 100 Hz, takže aby to nebučelo...
Vhodný bude klasický bassreflex s 15" reproduktorem, něco, jako je tohle: http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000007
Dobré by bylo mít ty basovky 4 ohmové, to pak GX5 dává cca 800W, takže bude i dobré vyvážení, protože EM151 jsou opravdu dost citlivé.
Basovka EM15 (ta stavebnice) je dobrá, když jsou nejmíň dvě na straně, což vzhledem k vašemu rozpočtu nemá smysl.
Tož hodně štěstí
GX5 na suby jsem zkoušel, nelíbilo se mi to, ale je fakt, že jsem to porovnával s 4050HD a na MT18SUB/X - to je opravdu jiná váhová kategorie.
Se slušnejma bednama to hrát bude, ale je potřeba mít na paměti, že to dělí na 100 Hz, takže aby to nebučelo...
Vhodný bude klasický bassreflex s 15" reproduktorem, něco, jako je tohle: http://www.bcspeakers.com/suggested.php?id=0000000007
Dobré by bylo mít ty basovky 4 ohmové, to pak GX5 dává cca 800W, takže bude i dobré vyvážení, protože EM151 jsou opravdu dost citlivé.
Basovka EM15 (ta stavebnice) je dobrá, když jsou nejmíň dvě na straně, což vzhledem k vašemu rozpočtu nemá smysl.
Tož hodně štěstí