Jak na latinu?
Pravidla fóra
Jak na latinu?
Ahoj! prosím o radu...před rokem jsem si koupil rockové bicí...bass22 tomy16 a 14 nejspíš...no nicméně teďka jsem se zamiloval do latiny a snažíme se s kapelou dávat hity od Santany...ale potřeboval bych ktomu takové ty pěkné vyšší tony...hlavně na přechodech...tak jestli by mi někdo poradil míry popřípadě blány byl bych moc rád...
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na latinu?
Dej si tam jednovrstvé pískované blány, nejlépe asi remo Ambassador, na kotle můžeš nějakou přitlumenou (Powerstroke). Nebo chceš-li dražší, tak Evans G1
A jestli chceš hrát latinu, tak počítej s tím, že nemůžeš hrát silovou technikou. Chce to taky hodně dynamiky, a naučit se nepravidelné přírazy a akcenty... Jinak, co se týče tréningu, začni sambou, přes bosa novu, dále songo, mambo, atd.
A možná by bylo dobré říct, co máš za bicí, na tom taky závisí výběr blan
A jestli chceš hrát latinu, tak počítej s tím, že nemůžeš hrát silovou technikou. Chce to taky hodně dynamiky, a naučit se nepravidelné přírazy a akcenty... Jinak, co se týče tréningu, začni sambou, přes bosa novu, dále songo, mambo, atd.
A možná by bylo dobré říct, co máš za bicí, na tom taky závisí výběr blan
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Zrovna jsem se chystala napsat to, co DJ manasek napsal až v poslední větě... tedy CO TO JE ZA MODEL A ZNAČKU BUBNů??? Tohle je základ k jakýkoliv radě.
Jinak si myslím, že průměr tvého nejmenšího tomu 14" je sice fajn, no nějaká 10, 12" nebo tak něco by latině slušelo o moc víc.... můj názor
S rockovkou hrajem hard rock, no máme i něco v rytmu reggae a pak jsem hodně vděčná za svoji 8-10-12" řadu tomů před sebou.
Jinak si myslím, že průměr tvého nejmenšího tomu 14" je sice fajn, no nějaká 10, 12" nebo tak něco by latině slušelo o moc víc.... můj názor
S rockovkou hrajem hard rock, no máme i něco v rytmu reggae a pak jsem hodně vděčná za svoji 8-10-12" řadu tomů před sebou.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Jinak, abych to rozvedl, trošku ten latinsko americký styl hraní, musíš se odprostit od přírazů na první a třetí, a cvič hodně rudimenty, je to zezačátku těžké na pochopení, musíš ten rytmus cítit, a co jsem zkoušel, tak hodně pomáhá, když se naučíš tancovat latinu, to ti ulehčí práci, ale počítej s tím, že se asi nezbavíš "tance za sestavou"

tak všeobecně platí že je lepší menší průměry podladit než větší nadladit, takže kdyby jsi chtěl hlubší ladění na menších bubínkách o tom by mohla být při vhodným výběru blány řeč.ale potřeboval bych ktomu takové ty pěkné vyšší tony
Pokud chceš vyšší ladění pro větší korpusy většinou to vyjde do krabicovýho zvuku. Jediný co by mohlo trochu jít tak přitáhni rezonanty a dotahuj se hrací blánou. Tu bych zvolil určitě taky jednovrstvou.
ideal je pořídit si pár menší bubínků
latinu je potřeba prvně důkladně naposlouchat aby se dostala kapku do krve protože je to jinačí cítění , prostě bych naklapnul sluchátka na uši, nějakej čas bych to rval do hlavy a potom se začal učit základní rytmy na sadě
ten zvuk je ted až to poslední
pehve píše:tak všeobecně platí že je lepší menší průměry podladit než větší nadladit, takže kdyby jsi chtěl hlubší ladění na menších bubínkách o tom by mohla být při vhodným výběru blány řeč.ale potřeboval bych ktomu takové ty pěkné vyšší tony
Pokud chceš vyšší ladění pro větší korpusy většinou to vyjde do krabicovýho zvuku. Jediný co by mohlo trochu jít tak přitáhni rezonanty a dotahuj se hrací blánou. Tu bych zvolil určitě taky jednovrstvou.
ideal je pořídit si pár menší bubínků
latinu je potřeba prvně důkladně naposlouchat aby se dostala kapku do krve protože je to jinačí cítění , prostě bych naklapnul sluchátka na uši, nějakej čas bych to rval do hlavy a potom se začal učit základní rytmy na sadě
ten zvuk je ted až to poslední
tesat do kamene a hned....
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
a jejejpavel68 píše:....tesat do kamene a hned....
No samo jsem rád že se mnou souhlasíš
Už sem moc nelezu - mám svý důvody
A vidím že titul dostal správnej chlapík - kdo jinej když ne Ty příteli
A vidím že titul dostal správnej chlapík - kdo jinej když ne Ty příteli
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Tebe jsem tu dlouho neviděl, pavle