Audix I-5 (nebo jiný mic pro nahrávání ak. kytary)

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
rastakvajanasta

Audix I-5 (nebo jiný mic pro nahrávání ak. kytary)

Příspěvek od rastakvajanasta »

Zdravím. Potřeboval bych mikrofon na domácí nahrávání akustické kytary. Jsem amatér, nahrávám jen do notebooku, zvukovka za moc nestojí, přesto bych tenhle "setup" dále nerad ještě zhoršoval špatným mikrofonem.
Audix I-5, je použitelný? A nebo v dané ceně (€100) existuje lepší volba? Díky za rady. O kondenzátorových mikrofonech asi nemá cenu přemýšlet, dokud si nepořídím ext. zvukovku, nebo se pletu - co třeba USB mic Samson C03U?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Audix I-5 (nebo jiný mic pro nahrávání ak. kytary)

Příspěvek od Wohma »

Audix i5 je vice ci mene kopie (nebo rikejme variace) na Shure SM57, se kterym se sice rozhodne daji nahrat kytary, ale pouziva se predevsim u tech elektrickych. Na akustiku jsou vhodnejsi kondenzatorove mikrofony.

Kazdopadne mluvis o tom, ze nemas externi zvukovku, takze bych zacal tim, ze bych se otazal na tvuj setup. Jestli totiz hodlas nahravat na beznou integrovanou zvukarnu a myslis si, ze to bude OK, tak te musim zklamat, penize za jakykoli mikrofon nad takovych 20 ojro by byly vyhozeny - aspon do te doby, nez bys koupil neco poradnyho.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Hmmm, to není moc povzbudivý. Co jsem koukal zběžně na zvukovky, tak to začíná tak na 2.300 (za ty dva typy, který tu všichni doporučujou, to je myslím Fast Track a Lexicon Alpha), tzn. zvukovka + mikrofon, to je minimálně 5.000 Korun, tolik teď nemám.
Teď nahrávám dost primitivním způsobem: pickup > Korg multiefekt (jen jako bypass, pro zesílení signálu) > notebook, ne že by se to nedalo poslouchat, naštěstí mám kvalitní snímání, ale chtěl jsem si trochu polepšit. Ovšem pokud by to měly být vyhozený prachy (myšleno za mikrofon bez ext. zvukovky), tak to zatím nechám u ledu :?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud nemas aspon entry-level zvukovku a mikrak, tak si nijak vyrazne nepomuzes. Na druhou stranu jestli ma ta tvoje kytara snimac, tak muzes zatim nahravat primo a casem dokoupit nejaky mikrofony, takze investice do zvukovky by tak jako tak mohla byt dobra. Dle me rozhodne lepsi nez do samotnyho mikrofonu. Na USB mikrofony se vykasli, ty jsou v drtive vetsine pripadu urceny spis na mluveny slovo a zpev, ale predevsim ty komponenty (predzesilovac a prevodnik) nebyvaji nijak valne kvality.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Přesně tak jak píše Wohma. Sám jsem několik písniček nahrál na integorovanou zvukokvku. Myslím po stopách celou kapelu. A dneska vlastně nechápu jak jsem to dokázal. Měl jsem s tím spoustu problémů s latencí. Kvalitou zvuku, šumem, praskáním v nahrávce apod. Prostě on-board zvukovka není na nahrávání... Když jsem si koupil Fast track. tak už to bylo někde jinde. Všechno fungovalo normálně a kvalita zvuku se posunula někam jinam. Teď mám Lexicon Omega, nějaký trochu lepší mikrofony a ten rozdíl je prostě poznat. Tzn. já osobně bych uričitě koupil aspoň ten fast track. Pokud víš, že to s tím nahrávním myslíš trochu vážně....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“