lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

ok, jenom se chci ještě ujistit: VK tedy maji pevnej Bias, takže koupim jakejkoliv pár 6L6 lamp dám je tam a jedu ?? :D. Výslednej charakter zvuku komba děláji jenom lampy v preampu a koncový jenom zesilujou? nebo maji na výsledným zvuku taky podíl??? Možná bych tam zkusil dát náký takový aby ten zvuk z toho VK nebyl tak ostrej... Jaký by ste doporučily??

Už bych potřeboval možná vyměnit lampy, kombo mam už něco přes rok a hodně ho převážim z místa na místo a poslední dobou se mi zdá, že to nák ztrácí výkon

Děkuji všem
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cibich »

I koncový mají podíl na zvuku ty 6l6 co tam máš jsou jak řikáš ostřejší (US zvuk) pak jsou el34 (UK zvuk) a ty maj zvuk víc středovej a kulatější,prostě víc podobnej Marshallum.Ale když má VK fixní bias tak tam těžko budeš dávat jiný než 6l6.

Ono jich je víc... teď si nevzpomenu jaký se dají ještě zaměnit s 6l6,ale jak řikam..bias to brzdí
Guitar: Harley Benton Strat
Bass guitar: Jolana Vikomt bass
Acoustic guitar: Cremona Luby
Amp: Crate FW 65
Effects: Digitech RP80
Cable: Rockcable by Warwick 6mm
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

KT88 se tam mdaj dat... nicméně je dobrý seřizovat bias při akždý výměně lamp. to že tam je fixní neznamená, ře se nedá vyndat ten odpor a dat tam místo něj trimr
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Úúúú :lol:

Obrázek

Takže můj dotaz abych se ujistil 8) můžu v Blues Juniorovi bez úhony měnit elektronky aniž by se nastavoval bias? (žiju v domění že u BJr se nenastavuje)

předem dík za rychlou odpověď 8)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

u BJ se nastavovat nedá takže to jinak udělat nemůžeš. Buď to bude hrát dobře a nebo koupíš do konce ty původní a mělo by to být OK.
V preampu by to mělo hrát všechno bezproblému.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak to hraje a líp :) uvidim co to udělá na zkoušce, ale furt se nad ním vznáší varovný prst :lol:
Btw zjistil jsem že se bias dá nastavit, ale je potřeba vyměnit nějakou součástku za tu samou s jinou hodnotou či co, no prostě to jde, ale ne knoflem. :P
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak to je jasný, že to jde když tam vyměníš odpor ale to asi není to s čím ve výrobě počítali. :roll:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

i tak bych to možná za ten trir vyměnil...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Moleek

Re: lampy, flašky, elektronky

Příspěvek od Moleek »

Nevim jestli to patří sem, ale na půdě jsem vyhrabal pár lamp i s paticema (TEda i se starym rádiem, ale to už je vybrakovaný) a chtěl bych vědět co jsou zhruba zač, a jestli by se dali ještě použít k něčemu:
TELAM AZ11 - taková velká potvora - podle webu dvojcestný usměrňovač - patice typu T
TESLA TM80 - malá - patice noval
TESLA EBL21 - patice loktal - nemá klasickou mřížkovanou mřížku :D
TESLA ECH21 - patice loktal - má mřížku, ale začíná kousek výš než u spodku
2x EF22 (jednou TELAM jednou no name) - patice loktal - mřížka začíná hned u spodku
PS: mřížka je ve skutečnosti možná anoda, ale vypadá to prostě jako mříž :D
přikládám foto v uvedeném pořadí: Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

na kytarový zesíky vidím uplatnění poze pro tu první dvojitoui diodu na usměrňování. Jaký vznam má, žes to sem psal, chtěl ses na něco zeptat, nebo něco říct?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

turbo_MaCk píše:na kytarový zesíky vidím uplatnění poze pro tu první dvojitoui diodu na usměrňování. Jaký vznam má, žes to sem psal, chtěl ses na něco zeptat, nebo něco říct?
Jo chtěl jsem se zeptat, k čemu by se to dalo přirovnat dneska nebo k jestli by se z něčeho dal splácat nějakej primitivní booster nebo cokoliv ať se to jen tak neválí :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Herri

Re:

Příspěvek od Herri »

Red Bull píše:tak já mam v konci EL34 - tak od jaký firmy budou na metal?
ja mel Kdysi 2x EL35 Tesla koupené u Hockeho v Pardubicich za 500,-. Hocke lampy prodaval spárované (barevné označení). Metal asi nebude tolik závislej na koncáku ale na předzesiku
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Red Bull »

Herri píše:
ja mel Kdysi 2x EL35 Tesla koupené u Hockeho v Pardubicich za 500,-. Hocke lampy prodaval spárované (barevné označení). Metal asi nebude tolik závislej na koncáku ale na předzesiku
Ježíš to je tak strašně neaktuální musí to být zh dob kdy jsem měl hocke čerstvě :D Od té doby jsem hodně vyrostl :D a hodně se naučil. Za ten dotaz se úplně stydím.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Kai

Re: Re:

Příspěvek od Kai »

Red Bull píše:
Herri píše:
Ježíš to je tak strašně neaktuální musí to být zh dob kdy jsem měl hocke čerstvě :D Od té doby jsem hodně vyrostl :D a hodně se naučil. Za ten dotaz se úplně stydím.
No nerikej, zes od ty doby tak "vyrostl", ze si vyzkousel vsemozny kombinace znacek a druhu lamp (jak qwer) takze si zjistil co je nejlepsi :p

Nevim, za co by ses mel jako stydet, za dotaz normalnejsi nez 80 procent blbosti co tu uzivatele obvykle postnou ?
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

To jestli to je na metal - byla to upřímně z dnešního pohledu, debilní otázka. Nemělnil a nzkoušel jsem lampy, ale víc jsem začal pracovat na tvorbě tónu a ne na jeho koncovém zesílení (styl hry, lampové preampy) - EL34 mi osobně vyhovují.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

btw. už sems e chlubil, že sem napároval EHX s JJ takže mám nesymetrický konecák? půlvlna je JJ a druhá EHX 8)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

turbo_MaCk píše:btw. už sems e chlubil, že sem napároval EHX s JJ takže mám nesymetrický konecák? půlvlna je JJ a druhá EHX 8)
to se mi taky stalo ze sem byl za kamaradem vybrat nahradni lampy do Blue beetla (2x EL84)
a jedna byla sovtek a druha tesla :lol:
proste lampy kery byly dobou vyroby vzdaleny asi 10 let :D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

já mám teĎ v konci dočasně nespárovaný totálně stoletý vojenský ruský 6p3S-e (ekv. 6l6) ty koncovky jsou nasračky nespárovaný a hraje to suprově :lol: :lol: :lol:
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

eugeene píše:já mám teĎ v konci dočasně nespárovaný totálně stoletý vojenský ruský 6p3S-e (ekv. 6l6) ty koncovky jsou nasračky nespárovaný a hraje to suprově :lol: :lol: :lol:
přeměř je a hoď sem čísla... Mě totiž ten pár JJ+EHX vycházel spárovanějí, než EHX anebo JJ pár... a to kupuju po čtveřicích :lol:
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ruské vojenské elektronky musely odpovídat při výrobě tak přísným normám, že mezi nimi nebývají velké odchylky, a pokud podle datakódu na baňce byly vyrobeny ve stejném roce, tak kolikrát opravdu není co řešit. Bývají stejné. 6P3S mám hodně rád, ale pozor, byly dělané na nižší napěté o proti USA originálům třeba od RCA. Katalogově snesou jen 250V, ale do těch 320V se dají použít. Ovšem třeba ve Fenderech bývá běžně AU nad 450V.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“