Nu-metal

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Frouman

Re: Nu-metal

Příspěvek od Frouman »

HED PE :D Nejlepší kapela....
Co říkáš na nový album New World Orphans?
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Drobák

Re:

Příspěvek od Drobák »

Dark Axel píše:zvuk?

Wes Borland, bezpochyby

bicí John Otto

basa asi Sam Rivers :D

jsem v tomhle trochu na ty Bizkity zatížený, no :D

Já s tebou souhlasim pouze s tim Borlandem, on sám dokonce někde mimo záznam řekl že se za svojí kapelu stydí a proto si v ní hledá novou identitu, viz ty jeho painty, masky, čočky...
V black light burns vypadá uplně normálně a hraje jemu blízkou hudbu...
Takže pro mě z LB jenom Borland a hlas Dursta...

Jinak kdybych to měl řadit, tak bezpochyby:
Kytara:
Brian "head" Welch - byl vždycky napřed oproti munkymu, i se radoval z jeho uspěchů...nehledně na to že první sedmistrunu co borland držel v ruce byla jeho, někde na YT jsem našel i rozhovor kde o tom Borland mluví, jak jí dostal do ruky a říká že na ní hrát neumí...Head mu pouze odvětil "prostě hraj"..a živák s Korn s ní odehrál.

Basa:
Reginald "Fieldy" Arvizu
Jednoznačně fieldy, jeho basa dala zvuku korn to co z něj dělá korn, hluboká,pronikavá a ne mrtě přehlušená kytarama, basa v týhle skupině hraje duležitou roli, je v ní slyšet, hlavně v počátcích ten funky a jazzovej nádech, fieldy má v tomhle u mě prvenství, nehledně na to že spoustu lidí svym osobytym stylem inspiroval, jeho dvě solovky jsou taky vydařený...

Bicí:
Joey jordison, jestli ho lze tak uplně řadit do škatulky Nu-metalu, nicméně když zaskakoval za Davida v Korn tak se mi jeho hra líbila víc, byla dynamičtější, hlavně na rock am ringu.
Ačkoliv to nebyl on Kdo složil třeba složil říznej Ball tongue, ale patří ke špičce, to se musí nechat...

Vokál:
Tady mam víc favoritů ale na prvnim místě určitě Jonathan davis.
Nevim co víc k tomu napsat, hlavně stará tvorba byla dobrá, sem tam něco z novější ujde...
Pak asi Fred Durst a Chino Moreno,taky hlavně ze starších pecek...
U deftones tak white pony, live se mi nikdy moc nelíbili....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Chino Moreno je dobrej, určitě :-)

ohledně těch bicích a basy - Fieldy má svůj zvuk, ale jeho basa mě nikdy tolik nebavila... Rivers má podle mně naprosto skvělé jak melodické, tak i tvrdší linky... stejně tak pro mě má Otto ten správný GROOVE, který jiný numetalový bubeník podle mně nemá. čímž samozřejmě vyzdvihuje ten funkový feeling, který je třeba :-)

neříkám že Fieldy nebo Jordison jsou špatní, ale Rivers a Otto mě prostě baví více
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mnemicmunky »

nejlepší nu-metalový basák je ... Ryan "Ryknow" Martinie z MuDvAyNe...

co se týká Joeyho, je možná špička v tomhle "komerčně" profláklým úseku, ale jinak, co se týká metalu všeobecně je to "normální" bubeník a to ani nebudu porovnávat s jazzovými mistry...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

z basaku se mi nejvice libi fieldy a ten ryknow...oba sou takovi..."svoji"..z bicmenu asi silvera..nemel sice dvojslapku 1000bpm jak jordison(s nadsazkou..) ale pro me je best(ani moc nevim proc, libi se mi jeho styl hry..) skoda ho chlapa:( a kytarista...to je jasny, head..jeto blazen, taky skoda ze odesel..munky taky neco umi ale prijde mi spis jako takovy zevlak posledni dobou:D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

mnemicmunky píše:nejlepší nu-metalový basák je ... Ryan "Ryknow" Martinie z MuDvAyNe...

co se týká Joeyho, je možná špička v tomhle "komerčně" profláklým úseku, ale jinak, co se týká metalu všeobecně je to "normální" bubeník a to ani nebudu porovnávat s jazzovými mistry...

No tak právě pro to každje jmenoval někoho z nu-metalu, já taky Heada nepovažuju za nejlepšího kytaristu, ale v nu-metalu jo....
Stejně tak Jordisona v dnešnim nu-metalu a troufám si říct že všeobecně v rocku a metalu patří ke špičce a ne průměru, jedinej kdo mu "velikostí" může konkurovat je tak:
Dave Lombardo
Josh Freese
Neil Peart
John Bonham
Mike Portnoy
Mitchell Z hendrix experience (jméno nevim,ani sme ho nevygooglil)
Bill Ward
Keith Moon
Nicko McBrain
Nick Barker
Travis Barker
Terry Bozio (s korn docela válel)
A víc už mě ani nenapadá....Z čehož některý už ani nehrajou...
Jordison je pro někoho moc zběsilej, ale to neznamená že neni dobrej....
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

Travis Barker??? lol to u mě není bubeník...

jinak v tom seznamu bubeníků chybí pár jmen, na který by se nemělo zapomínat...
např.
Gene Hoglan
Tomas Haake
Stef Brooks
Tim Yeung
Raymond Herrera
(tohle jsou pro mě lepší bicmani než Joey...)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

vidíš, u mě jo, ačkoliv hraje v punkový kapele tak to neznamená že neni dobrej a rytmickej, měl a asi ještě má (po tý nehodě o něm moc nevim) hodně vedlejší projektů,Je celkem tahoun značky zildjian...
Na tůbku sme viděl videa kde jede jako metronom, což je u bicmenů nejduležitější, držet rytmus a on ho drží v poměrně solidních setech....
Mě se zas nelíbí bicí Meshuggah...Spousta Black metalovejch kapel má lepší, podle mě třeba náš Marthus v cradle of filth válí víc....dokonce si troufnu tvrdit že ho kapela a vyměklej hlas daniho brzdí....
edit: jo a mimochodem Barker začinal jako jazzman a měl jazzovýho učitele, takže bych na něj nelepil nálepku vyjetýho punkáče co s k bicím dostal u kámoše ve sklepě...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Blink 182 je punk? :roll: Tak to já sem potom učil Petrucciho trstoklad. A i kdyby to byl punk, tak proč to řešíte v threadu o numetalu? :roll:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Ježiš tak punkrock, to je uplně jedno..
:roll: jde o to že to je poměrně jednoduchá hudba,ale to neznamená že jsou ho hned lamy, teda alespoň travis ne...vždcky měl na víc než byli blink...
A řešíme to tady protože se začli řešit bicmeni :wink:
Když ti to vadí požádej nějakýho moda ať to splitne a udělá thread o bicmenech a kldině budu pokračovat tam :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jinak tady ještě fieldy:
http://www.youtube.com/watch?v=KURCFfvb ... re=related

Prostě tu jeho basuju miluju, nikde jinde si nevšímám tolik basy jako u korn...to ani u mudwayne...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jojo je fajn ze je tam fieldy slyset...ta basa tomu dava dalsi rozmer
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Což je ve spoustě songů...dobrá linka je ještě v Camel song....
u Mudwaynu se mi líbí třeba v Dig ale víc si toho teda nevybavim, že by mi nějak utkvěla v hlavě...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

noo...dig, mozna este death blooms...co se tyce kornu este u wicked je pekna linka...ale jak si psal, maj to fakt v hodne pisnickach
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

v každým songu Mudvayne na L.D. 50 se najde moment, kdy basa exceluje... stačí dobře poslouchat...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Drobák píše:Ježiš tak punkrock, to je uplně jedno..
:roll: jde o to že to je poměrně jednoduchá hudba,ale to neznamená že jsou ho hned lamy, teda alespoň travis ne...vždcky měl na víc než byli blink...
A řešíme to tady protože se začli řešit bicmeni :wink:
Když ti to vadí požádej nějakýho moda ať to splitne a udělá thread o bicmenech a kldině budu pokračovat tam :wink:
V poho já jenom že mě kapely tady tohoto typu strašně lezou krkem (občas i jinými otvory). KoRn jsou díky fieldymu skoro vlastní hudební styl. Ta jeho basa z té muziky dělá něco naprosto jiného...
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Olihen

Příspěvek od Olihen »

nu-měkal moc rád nemám.je to uplnen neco jinyho než normální měkal.
z tohodle stylu mužu akorát Cocotte minute.to má říz :-D KOPEM KOPEM KOPEM!!!!!!!!!!!!!!!!
ale i oni jsou poslední dobou čim dál tim víc stejny
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

mnemicmunky píše:v každým songu Mudvayne na L.D. 50 se najde moment, kdy basa exceluje... stačí dobře poslouchat...
jo moment by se nasel, akorat u tech kornu je tech momentu daleko vice a casteji :)
Drobák

Příspěvek od Drobák »

mnemicmunky: tak si pust od kornu třeba got the life :wink:
mnemicmunky
Kontaktovat uživatele:

lol - proč myslíš, že je v mým nicku MUNKY

v got the life je sice parádní basa... ale Ryknow z Mudvayne je jiná liga... ovládá podle mě víc technik...

Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“