Fender mexiko.
Pravidla fóra
Re: Fender mexiko.
tak já hned první mexikán kterýho sem vzal stál za to. už je doma. akorát nechápu že tam ležel docela dlouho.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Mnoho lidí má předsudky a koukají na barvu a jiné <i>.... a nechají v obchodě často super kousek ... Ať Ti to hraje!!!necross píše:tak já hned první mexikán kterýho sem vzal stál za to. už je doma. akorát nechápu že tam ležel docela dlouho.
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
no já taky koukal na barvu. Chtěl sem bílou 
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
no myslim, ze to "dodo" neni tak slozite, clovek, ktery kupuje kytaru za nejakych 13t. by si uz mel umet sam seridit oktavy a prohnuti krku... to je myslim uplne zaklad... a zapilovat prazce je myslim jednoducha operace, kdyz si zenska dokaze zapilovat nehty, tak myslim ze chlap jakozto minimalne stejne tak schopny druh je schopen si zapilovat prazce na kytaremicafica píše:a bylo trochu "DODO" (dodělej doma). Bylo potřeba začistit trochu pražce a lehce doladit oktávy a pohrát si s nastavením krku.
Shrnuto a sečteno, když člověk koupí a vybere slušné Mexiko, tak za něj dá cca 15 T a cca 2T do úprav (pokud je člověk fajnšmekr a mění i snímače, tak dá do úprav 8-10T), takže mu vyjde super kytara na 17000,- až 25 000,-. Pokud koupí lacinější verzi USA, tak je na tom podstatně hůře ... Pokud se tedy vydáte cestou vybírání dobrého kusu a investice do vylepšení, tak každopádně ušetříte cca 25% za stejně vynikající nástroj.
a k tem snimacum - neznam novou sadu od fendera, kterou bych nemohl splasit do 3500...
a taky je treba se smirit s tim, ze snimace na usa stand. nejsou az tak uzasne a skvele... znam spoustu lidi, kteri si vymenili sve snimace na svych usa fenderech za ruzne sady custom shop, vintage apod. (vsechno v cene 1900-3500 sada) a byli razem zvukove minimalne o tridu vys... ony ty snimace na standard usa zase nejsou az tak uzasne
kdyz to shrnu - at si koupi kdo chce co chce... me treba staci bohate mexiko, po vysperkovani te kytary jaksi nevidim duvod pro koupi usa. a ono s tim vysperkovani kytary zase tolik prace neni. jen je dulezite nenarazit na "mrtvy" nehrajici kus a nebo na neco odflakleho... ja mam obe kytary z mexika a myslim ze bych hodne dlouho hledat usa fender, ktery by se jim zpracovanim vyrovnal - chce to proste vybirat
... Ale, ale, ale ... no to jsem si dovolil dost ...qwer píše:no myslim, ze to "dodo" neni tak slozite, clovek, ktery kupuje kytaru za nejakych 13t. by si uz mel umet sam seridit oktavy a prohnuti krku... to je myslim uplne zaklad... a zapilovat prazce je myslim jednoducha operace, kdyz si zenska dokaze zapilovat nehty, tak myslim ze chlap jakozto minimalne stejne tak schopny druh je schopen si zapilovat prazce na kytaremicafica píše:a bylo trochu "DODO" (dodělej doma). Bylo potřeba začistit trochu pražce a lehce doladit oktávy a pohrát si s nastavením krku.
Shrnuto a sečteno, když člověk koupí a vybere slušné Mexiko, tak za něj dá cca 15 T a cca 2T do úprav (pokud je člověk fajnšmekr a mění i snímače, tak dá do úprav 8-10T), takže mu vyjde super kytara na 17000,- až 25 000,-. Pokud koupí lacinější verzi USA, tak je na tom podstatně hůře ... Pokud se tedy vydáte cestou vybírání dobrého kusu a investice do vylepšení, tak každopádně ušetříte cca 25% za stejně vynikající nástroj.rozhodne bych tuto cast pribehu neocejchoval cenovkou 2t., ale spis cenovkou "zdarma"
a k tem snimacum - neznam novou sadu od fendera, kterou bych nemohl splasit do 3500..., takze ta castka 6-8t. za snimace je taky uplne mimo... jinak mechaniky, potaky, prepinac.. to vse je na mexiku kvalitni stejne tak jako na tom usa stand., vzdyt jsou ty dily stejne...
a taky je treba se smirit s tim, ze snimace na usa stand. nejsou az tak uzasne a skvele... znam spoustu lidi, kteri si vymenili sve snimace na svych usa fenderech za ruzne sady custom shop, vintage apod. (vsechno v cene 1900-3500 sada) a byli razem zvukove minimalne o tridu vys... ony ty snimace na standard usa zase nejsou az tak uzasne![]()
kdyz to shrnu - at si koupi kdo chce co chce... me treba staci bohate mexiko, po vysperkovani te kytary jaksi nevidim duvod pro koupi usa. a ono s tim vysperkovani kytary zase tolik prace neni. jen je dulezite nenarazit na "mrtvy" nehrajici kus a nebo na neco odflakleho... ja mam obe kytary z mexika a myslim ze bych hodne dlouho hledat usa fender, ktery by se jim zpracovanim vyrovnal - chce to proste vybirat
ad1) k DODO - nemyslím, že každý tak šikovný, že by si toto dělal sám - zejména pak hýbal s krkem. Já osobně (a tím nechci nikoho urazit) na tyto "kutily" hledím trochu s despektem. Myslím, že by každý měl dělat to, co umí ... a v čem je profík!
ad2) k snímačúm - omlouvám se, že jsem cenu mírně nadhodil ... počítal jsem v ní i s dalšími úpravami, resp. doplňky, které mají vyšší USA verze ... (zámky na řemen, kvalitní kufr, zamykací mechaniku ...aj.
Shrnuto: v tomto příspěvku jsem chtěl ukázat, že za slušné peníze se dá z MEXu udělat podstatně dražší verze nástroje ... Pokud se mnou kdokoliv nesouhlasí, tak je to dobře, protože každý má svůj názor ... jen chci lidem na tomto fóru nechat pár svých zkušeností ....
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
- Regular John
American standardy mají náhodou výborné snímače a to, že je někdo vymění ještě neznamená, že jsou špatné. Mají jen prostě jiný charakter zvuku, než ty sady, kterým jde spíš o ten klasický zvuk.
Pravdu díš ... Mimochodem všechny tyto názory jsou naprosto subjektivní ... Každý má trochu jné ucho a chce od svého nástroje trochu jiný zvuk - toto je vše obecné je potřeba hledat sám i přes spusty rad!!!!Regular John píše:American standardy mají náhodou výborné snímače a to, že je někdo vymění ještě neznamená, že jsou špatné. Mají jen prostě jiný charakter zvuku, než ty sady, kterým jde spíš o ten klasický zvuk.
kdyztak mi na sz nahod nejaky linky ty sady za 1900 protoze shanim nejaky snimace na strata a nic tak levnyho sem nevidel...qwer píše: znam spoustu lidi, kteri si vymenili sve snimace na svych usa fenderech za ruzne sady custom shop, vintage apod. (vsechno v cene 1900-3500 sada) a byli razem zvukove minimalne o tridu vys...
btw to ze z mexika se da udelat dobrej nastroj po vymene nekterych veci je neoddiskutovatelny.
protoze pokud nenarazis na vylozene mrtvej kus tak ta kytara proste musi hrat...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
na hýbání s krkem snad nepotřebuješ profíka ..micafica píše: - nemyslím, že každý tak šikovný, že by si toto dělal sám - zejména pak hýbal s krkem. Já osobně (a tím nechci nikoho urazit) na tyto "kutily" hledím trochu s despektem. Myslím, že by každý měl dělat to, co umí ... a v čem je profík!
jiná věc je doříznout nulťák nebo recrowning pražců - tam bych před kutilstvím varoval ...
I´m wheels... movin´wheels
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ale no tak - kytaru by si měl umět seřídit každej, kro aspoň nějak hraje. Základní věci jako dohmat, výška snímačů, prohnutí krku, seřízení oktáv, to by měl umět každý kytarista. Že nebudu přesazovat pražce nebo měnit nulták za roller-nut je něco jiného, ale ten základ by měl umět každý.micafica píše:
ad1) k DODO - nemyslím, že každý tak šikovný, že by si toto dělal sám - zejména pak hýbal s krkem. Já osobně (a tím nechci nikoho urazit) na tyto "kutily" hledím trochu s despektem. Myslím, že by každý měl dělat to, co umí ... a v čem je profík!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Haleluja ... všichni jste prostě mooooc šikovní ... seřízení oktáv ... no budiž, ale s tím krkem moc nesouhlasím ....Nero píše:Ale no tak - kytaru by si měl umět seřídit každej, kro aspoň nějak hraje. Základní věci jako dohmat, výška snímačů, prohnutí krku, seřízení oktáv, to by měl umět každý kytarista. Že nebudu přesazovat pražce nebo měnit nulták za roller-nut je něco jiného, ale ten základ by měl umět každý.micafica píše:
U novacku to je pochopitelny, ti ani pomalu nevedi, kam se sroubem tocit a kolik je treba povolit/utahnout...
- ...EDGE...
Tak pardon, myslim ze malokdo ihned vedel co delat kdyz kytaru poprve drzel. Kazdemu to musel nekdo rict.
Nic proti ,když to někdo umí ať si to seřizuje,já vždycky odnesu kytaru do servisu a tam mi ji šikovný pán seřídí a víc se o to nezajímám 
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
nekoho domaci tuning kytar na pouzitelny nastroje bavi, ja osobne si spis vybiram kytary abych do nich musel vrazet uz co nejmin a nemusel pulku originalnich veci vyhodit
i u us stratu jsem musel ale trochu investovat (nulak, kameny) a jeste investovat budu, clovek si holt nevybere 
No hurá, konečně nějaký podobný názor ... Zajedno mě toto vrtání se v kytaře nebaví a dále mě to zdržuje od hraní .... Nemám osobně dojem, že bych byl hluchý ani že bych nevěděl, jak kytaru doladit, resp. jak povolit nebo utáhnout krk, ale je to takové " na koleně " a osobně pochybuji, že máte k dispozici kvalitní ladičku na tyto účely (např. Peterson ..). Pokud máte dobrého a slušného kytaráře, tak se Vám tento krok jistě vyplatí a on bude velmi velmi slušný. Náš basák je vcelku zručný typ, ale leze mi na nervy, když o zkoušce vytáhne nádobí a zašne něco seřizovat .... No prostě, ať dělá každý tak, jak mu jeho rozum velí ...panedge píše:Nic proti ,když to někdo umí ať si to seřizuje,já vždycky odnesu kytaru do servisu a tam mi ji šikovný pán seřídí a víc se o to nezajímám
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
wikxzen píše:U novacku to je pochopitelny, ti ani pomalu nevedi, kam se sroubem tocit a kolik je treba povolit/utahnout...
...EDGE... píše:Tak pardon, myslim ze malokdo ihned vedel co delat kdyz kytaru poprve drzel. Kazdemu to musel nekdo rict.
Ale tak já nemluvím o nováčcích. Pokročilý kytarista hrající několik let je něco jiného... Samozřejmě to nechci nikomu vnucovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
elektrickou kytaru mam od vanoc a este sem nenasel neco kvuli cemu bych to musel tahat ke kytararovi..brousil sem si loze krku, nastavoval dohmat, oktavy, nedavno sem ji uplne celou ocesal kvuli barveni a nikde problem nebyl, secko hraje funguje a nikdo mi nic rikat nemusel, jenom sem si tu procetl forum
McKozias píše:elektrickou kytaru mam od vanoc a este sem nenasel neco kvuli cemu bych to musel tahat ke kytararovi..brousil sem si loze krku, nastavoval dohmat, oktavy, nedavno sem ji uplne celou ocesal kvuli barveni a nikde problem nebyl, secko hraje funguje a nikdo mi nic rikat nemusel, jenom sem si tu procetl forum
No hold někdo je šikovnej už od přírody
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no ja sem spise babrak ale zrovna na kytare neni moc co zkazit(jo jasne ze jo, krk, atd..myslel sem v ramci "domacich uprav")