A když už jsme u toho, jaké struny mi doporučíte?
C-G-D-A-E na pětku
Pravidla fóra
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
C-G-D-A-E na pětku
Ahoj Lidi, tak už délší dobu uvažuju, že bych vyzkoušel sadu strun s High C, na pětku samozřejmě, má s tím někdo zkušenosti? Jedná se mi o to, že nechci moc zasahovat do nastavení krku a kobyly, osobně se v tom nerad hrabu.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Re: C-G-D-A-E na pětku
Hej taky o tom poslední dobou uvažuju... narazil jsem na tyhle http://www.musiccenter.cz/Warwick-41311 ... l/:3:14678 stejně jsem chtěl zkusit nikl takže do nich asik půjdu až se dostanu do Brna...
EDIT: hmm... ale že by byl nějaký extra výběr to jako ani ne... na kytarách ani na musiccentru jsem jiné nenašel...
EDIT: hmm... ale že by byl nějaký extra výběr to jako ani ne... na kytarách ani na musiccentru jsem jiné nenašel...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Poslední dobou hraju jenom na niklové struny. Přesněji Daddria nickel wound a jsem s nima mnohem víc spokojenej než s Red Warwickama co jsem na ně hrál doteď. Jinak tahu strun bych se moc neobával. Podle mě v tom velký rozdíl nebude. Tah se trochu zmenší, ale pokud je krk aspoň trochu stabilní a tvrdej tak rozdíl nepoznáš. Maximálně budeš možná moc trochu snížit dohmat, ale to není problém.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
díky za rady, ještě spočítám finance, a když to vyjde, jdu do toho 
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV

.....pokiaľ chceš hrať tak vysoko položené sóla, alebo akordové party na base tak do nich choď, ale pri gitarách to Cčko zanikne......
Hrál jsem na to před lety. Připrav se, že budeš hýbat úplně vším - oktávy, výztuha, výška kamenů. Časem to ale přestane bavit. Ryba stejné ladění používá už roky na pražcové base. Na trhu jsou snad jen GHS a Warwick, tak nemáš moc na výběr. Já používal struny Smith a přikupoval k nim C struny.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
To bych podepsal. Pokud máš v kapele kytaru, tak si vyrábíš dost velký problém. Hrál jsem s tenkým C s varhaníkem a bubeníkem. Vše bylo slyšet.
garde píše:.....pokiaľ chceš hrať tak vysoko položené sóla, alebo akordové party na base tak do nich choď, ale pri gitarách to Cčko zanikne......
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek