DELAY
Pravidla fóra
Re: DELAY
Dan Echo je velmi dobry delay s analogovym zvukem. Akorat vypada hnusne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
1. podle mě hnusně nevypadá.
2. já ho chci jako doplněk k DD3 a právě mi přide, že ten danecho se sním bude líp doplňovat. Mimojiné diky filtrům bude dobrý na oscilace. Je ale fakt, že má trošku zastřenější zvuk v repeatech. To ej ta alaogová simulace. Ale zase boss je velice jasný, tak by se mi to právě mohlo docela doplňovat.
2. já ho chci jako doplněk k DD3 a právě mi přide, že ten danecho se sním bude líp doplňovat. Mimojiné diky filtrům bude dobrý na oscilace. Je ale fakt, že má trošku zastřenější zvuk v repeatech. To ej ta alaogová simulace. Ale zase boss je velice jasný, tak by se mi to právě mohlo docela doplňovat.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nejaka osobni zkusenost s T-Rexem Replica Delay Echo?

http://www.proguitarshop.com/product.ph ... ategoryID=

http://www.proguitarshop.com/product.ph ... ategoryID=
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
danecho pokud vím neoscilujeturbo_MaCk píše:1. podle mě hnusně nevypadá.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
kdybysis všiml, tak tam píše a mluví o tom, ež mu to tuším někam spadlo a od té doby to jdeturbo_MaCk píše:http://www.youtube.com/watch?v=hGs2rY4p5LI
měl jse mdan echo, nešlo zacyklit
jinak - zítra mi zřejmě přijde Carl Martin Red Repeat. říkal jsem si, že když už jsem v té výměně gearu, odzkouším ho. kdyžtak pak napíšu názor
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Tak, red repeat dnes přišel
Jelikož už jsem pár delayů měl a předtím jsem vlastnil složitost jménem boss DD-20, bylo pro mně dosti jednoduché s tímhle kouskem zacházet
když člověk ví, co jednotlivé knoflíky znamenají, má vyhráno.
Dost mě rozčaroval potenciometr Time... osobně podle ucha a logiky pochybuju, že to má 20-600ms rozsah, když na 2/3 dráhy je čas již 500ms a na nejnižší nastavení už je rozeznatelný rychlý slapback... žádný internal pot tam není, čili to přenastavené být nemůže... trochu mě to zaskočilo, ale nevadí
první cca čtvrtina se hodí na krátké slapback echa, zkoušel jsem na tom nějaké boogie licky, jednu homemade surf rockovou záležitost a zní to docela hezky, ikdyž v těhle dozvucích se tolik nevyznám, tak je pro mně těžší je nastavit
cca v 1/3 jsem si našel onen 300ms delay, který jsem měl i na DD20 a používám ho jako dotted 1/8 delay. stačí potočit s poťáky Echo a Tone a jasný rytmický delay je na světě. okolo poloviny rozsahu se dají najít slušné středně dlouhé delaye ať už na sóla, nebo na doprovody - snadno se nastaví subtilnější a temný nebo výraznější jasný delay. Dále než do těch 2/3 se příliš nepouštím, odhaduju, ež je to rozsahem tak do 900ms a to já nikdy ještě nevyužil
Zvukově je to naprosto luxusně tichá záležitost
nevšiml sjem si žádných ruchů ani šumů
Oproti DD20 zde vidím výhodu, že vpodstatě JAKÉKOLIV nastavení zní hezky a použitelně na sóla
delay zní velmi přirozeně a příjemně. Trochu mi chybí funkce "trails", takže po vypnutí efektu se dozvuky okamžitě utnou. Oceňuju zase na druhou stranu jednoduché zacyklení, se kterým se dá vyhrát
Efekt není příliš těžký, ale působí dost pevně. samice jacků mě přesvědčily, jsou velmi tuhé
na druhou stranu mám trochu strach o switch, je dost volný (čepička na něm se volně otáči)
Wohma si mi stěžoval na to, že je swicth příliš blízko potenciometrům, že si rozkopává nastavení... mi se to během dnešího téměř celoodpoledního hraní nestalo, je pravda, že jsem na sobě neměl boty, ale zas tak strašné to podle mně nebude
resumé: za tyhle peníze mě to velmi přííjemně překvapilo. tahle krabička se u mně zřejmě na nějakou dobu ohřeje
pokud by se cokoliv podělalo, upozorním na to, ale doufám, ež to nebude nutné
Jelikož už jsem pár delayů měl a předtím jsem vlastnil složitost jménem boss DD-20, bylo pro mně dosti jednoduché s tímhle kouskem zacházet
Dost mě rozčaroval potenciometr Time... osobně podle ucha a logiky pochybuju, že to má 20-600ms rozsah, když na 2/3 dráhy je čas již 500ms a na nejnižší nastavení už je rozeznatelný rychlý slapback... žádný internal pot tam není, čili to přenastavené být nemůže... trochu mě to zaskočilo, ale nevadí
první cca čtvrtina se hodí na krátké slapback echa, zkoušel jsem na tom nějaké boogie licky, jednu homemade surf rockovou záležitost a zní to docela hezky, ikdyž v těhle dozvucích se tolik nevyznám, tak je pro mně těžší je nastavit
Zvukově je to naprosto luxusně tichá záležitost
Oproti DD20 zde vidím výhodu, že vpodstatě JAKÉKOLIV nastavení zní hezky a použitelně na sóla
Efekt není příliš těžký, ale působí dost pevně. samice jacků mě přesvědčily, jsou velmi tuhé
Wohma si mi stěžoval na to, že je swicth příliš blízko potenciometrům, že si rozkopává nastavení... mi se to během dnešího téměř celoodpoledního hraní nestalo, je pravda, že jsem na sobě neměl boty, ale zas tak strašné to podle mně nebude
resumé: za tyhle peníze mě to velmi přííjemně překvapilo. tahle krabička se u mně zřejmě na nějakou dobu ohřeje
Ja jen dodam - taky jsem to nerozkopaval pokazde, ale kor na koncerte, kde nemusi byt dobra viditelnost, je to celkem stresovy... rozkopnout si nastaveni by nekdy mohlo byt dost blby 
U toho Time potenciometru si nepamatuju zadny zvlastni chovani, ale taky jsem to nijak nemeril...
Otacejici cepicka na switchi by nemela nicemu vadit.
Zvukove jsi to celkem vystihl
U toho Time potenciometru si nepamatuju zadny zvlastni chovani, ale taky jsem to nijak nemeril...
Otacejici cepicka na switchi by nemela nicemu vadit.
Zvukove jsi to celkem vystihl
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo všechny se otáčej. Přišel sem o všechny nabídky na DD-20, takž asi nakonec fakt skončím u digidelay, možná využiju i loopy, toš...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
otáčí, ale připadá mi, že tenhle jde extra volně
nevadí to, ale prostě mi to na dojmu pevnosti nepřidá
Wohma: chápu... řešením může být malá lampička nad boardem
ta se hodí ikdyž musíš během koncíku něco přenastavovat
každopádně s koupí jsem spokojen
kor za tu cenu za kterou u nás je
(levnější než v USA
)
Wohma: chápu... řešením může být malá lampička nad boardem
každopádně s koupí jsem spokojen
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
zajímali by mě vaše zkušenosti s BOSS DD5. Zvuk, funkce. Dost by mě taky zajímala práce se smyčkama..
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nic? a DD6?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
DD6 má myslím jenom 5 sekund na loop. DD7 tuším 40. 
Chvíli jsem přemýšlel, že bych vzal tu DD7, protože looper bych chtěl a měl bych ještě delay. No nevím no.
Chvíli jsem přemýšlel, že bych vzal tu DD7, protože looper bych chtěl a měl bych ještě delay. No nevím no.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
vím no DD6 je mit eda sympatičtější... 7čkou de signál i bypasu přez převodníky
Tak jsem se stal majitelem EHX Stereo Memory Mana. Zatím jsem spokojen, pokud má někdo dotazy, sem s tím 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tak DD3 má kamaráda - DD5.
Protože tu nikdo nevěděl, co to má za možnosti, tak to sem napíšu:
-má to trailing
-nejdelší čas je do 2s
-smyčka je též do 2s, neumí vrstvit přez sebe
-tap tempo má 4 módy (podle not) a musí být na tap připojen externí "tapper"
-reverse
-stereo
jinak zvuk jako DD3
Protože tu nikdo nevěděl, co to má za možnosti, tak to sem napíšu:
-má to trailing
-nejdelší čas je do 2s
-smyčka je též do 2s, neumí vrstvit přez sebe
-tap tempo má 4 módy (podle not) a musí být na tap připojen externí "tapper"
-reverse
-stereo
jinak zvuk jako DD3
Jak je na tom se zranim signalu? Pokud opravdu hraje jak DD3 a ma trailing, tak je to rozhodne zajimava krabicka.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Zatím sem to zkoušel jen doma na tranzi apci a pokojový hlasitosti. Tím srovnáním s DD3 jsem pochopitelně myslel korejsou verzi. S japonskem srovnávat nemůžu. Vkaždým případě je dobrý vědět, že používám delay před aparátem a že hned za kytarou ženu signál přez modifikovaný crybaby, který se chová jako wah/volume pedál a signál jím de přez buffery. Jinak co vím, tak DD6 by na tom měla být zhruba sttejně. Jen teda s delším delayem, tapem i na pedálu a lepším looperem. Tudíž i DD6 by byla alternativa. DD7 sem potkal jen zběžně, ale ta mi připadala tošku horší... určitě bude žrat víc signál. MYslím, ale že zvukově to bude asi jako DD20, kterou jsi měl - ne tak hřejivý jako starej velkej čip rolland, ale čitelnej konkrétní zvuk. Tapování moc nefandím, páč mám rád takový ty ozvěnový arytmie, ale jke tu geniálně udělaný. čtvtky, osminky, osminky s tečkou, a trioly. Vždycky se tapujou čtvrtky, jen pak chodí jinak ozvěny. člověk si hezky klikne na doby a ¨přitom tím může udělat triolový dozvuky. Reverse používám hodně (když mám zaplý obě delay). jinak tu sou módy stejný jako u DD3 + 800ms-2000ms. Ten hold mód funguje jinak než u DD3 - držíš pedál (bliká kontrolka) a jak pustíš, tak se přehraje smyčka. DAlším klikem se smyčka vypíná, tudíž se nedá dělat víc vrstev. DD6 ale právě už rozeznává délky držení spínače, takže se dá tapovat i vrstvit....Wohma píše:Jak je na tom se zranim signalu? Pokud opravdu hraje jak DD3 a ma trailing, tak je to rozhodne zajimava krabicka.