Fender mexiko.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
micafica

Re: Fender mexiko.

Příspěvek od micafica »

McKozias píše:no ja sem spise babrak ale zrovna na kytare neni moc co zkazit(jo jasne ze jo, krk, atd..myslel sem v ramci "domacich uprav")
100 bodů za odvahu ... :D
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Tak podle mně je možná problém u některých, že když si něco koupí, tak se do toho nechtěj vrtat.

Já osobně taký nevím, jak seřídit kytaru. (a možná to tady i najdu a budu to dělat).

Ale spíš jsem myslel tak, že i když jsi koupí někdo nové auto. Někdo je rád, že je nové že nemusí do toho sahat (žádné subjektivní vlivy a zodpovědnost) a když už něco musí opravit, tak to dá servisu a má klid.

Ale jsou zas druzí, kteří hned auto vytáhnou na hever a už dívají se, jak co funguje a co by se dalo vylepšit a hrabou se hned do toho. (a některé zásahy jsou takové, které se už nedají vrátit). A taky některý zásahy způsobují následky, které se dají posoudit čistě subjektivně. A pak je dilema, je to lepší, horší než to bylo, a jak to bylo původně? a pod.

=> ono záleží taky dost od povahy uživatele...
Nemsa

Příspěvek od Nemsa »

Ještě k našemu tématu: mám doma dva straty - mexiko 92 a usa dlx 07. Mexiko je supr a funguje tak jak člověk čeká (mechaniky OK, krk se nekroutí, zvuk po výměně keramik za AlNiCo je pěkně stratovskej), navíc za těch x let už je dřevo poměrně zvukově vyzrálý. Je to moje citovka, kterou jsem 10 let nedal z ruky a hrál pouze a jenom na tuhle kytaru (tzn. muj dojem není po měsíci po koupi v obchodě). Ale upřímě řečeno - usa je úplně jiná liga (a prosím nekamenujte mě) ve všech ohledech - tzn. i včetně ceny. Pominu-li že je diskutabilní srovnávat dva nástroje v různém stavu seřízení, ohranosti strun apod. Zejména dřevo korpusu je totálně jinde (nehledě na detaily zpracování - daleko muzikálnější, kultivované, kytara neni tak "upráskaná"), dřevo na krky je jak někdo psal možná stejný, ale zase - zpracování úplně někde jinde (opracování tvaru krku - hlavně na koncích u kapsy a u nuláku). I na ty věčně zatracovaný SCN snímače nemůžu říct slovo (naopak ten S1 systém vůbec nepoužívám - přijde mi u SSS zbytečnost). Mexiko vyndavám z kufru už málokdy, prostě není důvod... Kdybyste někdo chtěl vyměnit za zde zmiňovaný "nepodařený" usa nástroj, rád přenechám suprový původní mexiko s kufrem, i klidně něco doplatim a budu hledat chybu ve zvuku usa kytary jinde - nevhodný (tenký) sady strun, zamaštěný hmatník, zapuštění snímačů atd. Doufám že jsem nikoho nenaštval - open mind!
micafica

Příspěvek od micafica »

Nemsa píše:Ještě k našemu tématu: mám doma dva straty - mexiko 92 a usa dlx 07. Mexiko je supr a funguje tak jak člověk čeká (mechaniky OK, krk se nekroutí, zvuk po výměně keramik za AlNiCo je pěkně stratovskej), navíc za těch x let už je dřevo poměrně zvukově vyzrálý. Je to moje citovka, kterou jsem 10 let nedal z ruky a hrál pouze a jenom na tuhle kytaru (tzn. muj dojem není po měsíci po koupi v obchodě). Ale upřímě řečeno - usa je úplně jiná liga (a prosím nekamenujte mě) ve všech ohledech - tzn. i včetně ceny. Pominu-li že je diskutabilní srovnávat dva nástroje v různém stavu seřízení, ohranosti strun apod. Zejména dřevo korpusu je totálně jinde (nehledě na detaily zpracování - daleko muzikálnější, kultivované, kytara neni tak "upráskaná"), dřevo na krky je jak někdo psal možná stejný, ale zase - zpracování úplně někde jinde (opracování tvaru krku - hlavně na koncích u kapsy a u nuláku). I na ty věčně zatracovaný SCN snímače nemůžu říct slovo (naopak ten S1 systém vůbec nepoužívám - přijde mi u SSS zbytečnost). Mexiko vyndavám z kufru už málokdy, prostě není důvod... Kdybyste někdo chtěl vyměnit za zde zmiňovaný "nepodařený" usa nástroj, rád přenechám suprový původní mexiko s kufrem, i klidně něco doplatim a budu hledat chybu ve zvuku usa kytary jinde - nevhodný (tenký) sady strun, zamaštěný hmatník, zapuštění snímačů atd. Doufám že jsem nikoho nenaštval - open mind!
Zdárek ... hovoříš mi naprosto z duše ... Ve všem souhlasím ..
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

Po delší odmlce zdravím všechny. Zaujal mi poslední příspěvek, na který reagoval micafica. Neustále se tu proklamuje úroveň zpracování. Jak už jsem psal mám Fender Str. Deluxe Fat Strat black rosewood MIM. Jelikož jsem před nedávnem měl ještě American DLX Montego black rswood, čili prakticky vzhledově podobný kytary až na ten hnědej pickguard na Montegu, měl jsem taky možnost detailně ty kytary porovnat. Teď zas nekamenujte mě. Než jsem začal studovat různý školy, tak jsem se za minulýho režimu díky politickým problémům vyučil nástrojařem. Jestli někdo zná tenhle obor, byla to práce leckdy i na desetitisíciny milimetru. Proč to zmiňuji. Myslím, že z těch dob mám docela slušný oko na přesnost. A teď k věci očumoval jsem ty kytary ze všech stran (nerovnosti v laku, ve zpracování dřeva, groty na dotáhnutej šroubech, usazení snímačů, různý vůle atd.). Navíc jsem vzal šupléru (pro nezasvěcené poruvné měřítko) a mikrometr, což už byla samo o sobě zhovadilost měřit na setiny milimetru. Prostě závěr: Ani na jedný z těch kytar jsem nenašel něco, co by mě z hlediska nedokonalosti překvapilo. Dokonce kónika krku a rádius hmatníku mexikánka vykazovaly větší pravidelnosti, než USA. Ale jak říkám je to jen můj subjektivní názor. Navíc to byly obě zcela nové kytary - nehrané, takže podmínky pro srovnání poměrně objektivní. Chlapy neposílejte mě hned do pr......le, ale někdy mi to přijde jako z Pelíšků debata o syrkách "Pánové kdybych před Vás postavil dvě ale ZCELA IDENTICKÉ KRABIČKY SYREK a na jedné bylo USA, která by pro Vás byla lepší?"
Odpověď: "SAMOZŘEJMĚ, ŽE TA AMERICKÁ". Já si prostě myslím, že je to o štěstí na nástroj a taky mi přijde, že když už někdo dá za kytaru 30.000 - 40.000,- no tak by byl blbej, aby jí tu hanil a sypal si popel na hlavu, že udělal blbost, třeba výběrem špatnýho kousku. Já měl to štěstí, že jsem takovou kytaru dostal a tak mě tak nebolí její kritika. Tak a teď s chutí do mě. Všem krásnej den i zbytek týdne.
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
micafica

Příspěvek od micafica »

Dark Fender píše:Po delší odmlce zdravím všechny. Zaujal mi poslední příspěvek, na který reagoval micafica. Neustále se tu proklamuje úroveň zpracování. Jak už jsem psal mám Fender Str. Deluxe Fat Strat black rosewood MIM. Jelikož jsem před nedávnem měl ještě American DLX Montego black rswood, čili prakticky vzhledově podobný kytary až na ten hnědej pickguard na Montegu, měl jsem taky možnost detailně ty kytary porovnat. Teď zas nekamenujte mě. Než jsem začal studovat různý školy, tak jsem se za minulýho režimu díky politickým problémům vyučil nástrojařem. Jestli někdo zná tenhle obor, byla to práce leckdy i na desetitisíciny milimetru. Proč to zmiňuji. Myslím, že z těch dob mám docela slušný oko na přesnost. A teď k věci očumoval jsem ty kytary ze všech stran (nerovnosti v laku, ve zpracování dřeva, groty na dotáhnutej šroubech, usazení snímačů, různý vůle atd.). Navíc jsem vzal šupléru (pro nezasvěcené poruvné měřítko) a mikrometr, což už byla samo o sobě zhovadilost měřit na setiny milimetru. Prostě závěr: Ani na jedný z těch kytar jsem nenašel něco, co by mě z hlediska nedokonalosti překvapilo. Dokonce kónika krku a rádius hmatníku mexikánka vykazovaly větší pravidelnosti, než USA. Ale jak říkám je to jen můj subjektivní názor. Navíc to byly obě zcela nové kytary - nehrané, takže podmínky pro srovnání poměrně objektivní. Chlapy neposílejte mě hned do pr......le, ale někdy mi to přijde jako z Pelíšků debata o syrkách "Pánové kdybych před Vás postavil dvě ale ZCELA IDENTICKÉ KRABIČKY SYREK a na jedné bylo USA, která by pro Vás byla lepší?"
Odpověď: "SAMOZŘEJMĚ, ŽE TA AMERICKÁ". Já si prostě myslím, že je to o štěstí na nástroj a taky mi přijde, že když už někdo dá za kytaru 30.000 - 40.000,- no tak by byl blbej, aby jí tu hanil a sypal si popel na hlavu, že udělal blbost, třeba výběrem špatnýho kousku. Já měl to štěstí, že jsem takovou kytaru dostal a tak mě tak nebolí její kritika. Tak a teď s chutí do mě. Všem krásnej den i zbytek týdne.
Ahoj, nezbývá než souhlasit ... je to kus od kusu ... a co se týče mé prvé reakce na tento příspěvek, tak jsem ze zkušenosti tvrdil, že se vyplatí vybrat slušné Mexiko, i když to dá většinou více práce. To, že najdeš špatnou Ameriku je méně pravděpodobné (dle mého odhadu cca 20%), ale i toto jsem viděl. Je pravdou, že se tu zabýváme Fendery, ale v Kytarách jsem třeba viděl a držel Gibsona LP Custom za cca 100T a byl z výroby zcela odfláklý .., resp. naprosto nepoužitelný a šel zpět!
Přeji všem, aby si našly svůj vysněný nástroj a aby si dobře vybrali a hlavně Ať Vám to hraje !!!!!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

nemsa: TO je sice pěkný ale lepší by bylo srovnat nějakou současnou kytaru. Přecejenom 17 let je docela dlouhá doba na to aby se věci změnily. :wink:

Dark Fender: Souhlas. Já osobně nikdy v ruce US strata nedržel. Nedávno jsem měl ale možnost podívat se na jedno mexiko a dost mě to překvapilo jak pěkně zpracovaná kytara to je. Hrála pěkně ale jlikož nemám srovnání tak těžko soudit jestli to byl průměr nebo ne. :)

Já osobně mám s Fendrem takový problém, že ve mě ty kytary nevzbuzují dojem, že by měly stát tolik co stojí. :?
Když vidím jak si jsou ty US a mexika podobné tak je to dost demotivující. Vážně by mě zajímalo jestli za ty peníze ten rozdíl zvukově stojí a jestli to není jenom placebo (když pominu snímače). :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
micafica

Příspěvek od micafica »

Smrťokvítek píše:nemsa: TO je sice pěkný ale lepší by bylo srovnat nějakou současnou kytaru. Přecejenom 17 let je docela dlouhá doba na to aby se věci změnily. :wink:

Dark Fender: Souhlas. Já osobně nikdy v ruce US strata nedržel. Nedávno jsem měl ale možnost podívat se na jedno mexiko a dost mě to překvapilo jak pěkně zpracovaná kytara to je. Hrála pěkně ale jlikož nemám srovnání tak těžko soudit jestli to byl průměr nebo ne. :)

Já osobně mám s Fendrem takový problém, že ve mě ty kytary nevzbuzují dojem, že by měly stát tolik co stojí. :?
Když vidím jak si jsou ty US a mexika podobné tak je to dost demotivující. Vážně by mě zajímalo jestli za ty peníze ten rozdíl zvukově stojí a jestli to není jenom placebo (když pominu snímače). :)
Máš pravdu, ten cenový rozdíl je větší, než rozdíl zvukový, ale je to prostě tak ... Jaj jsem již psal - optimální je koupit dobré Mexiko a dostrojit ho na USA ...
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Ja si osobne myslim, ze rozdil je opravdu jen ve snimacich.Ty obrabeci stroje ve vyrobe budou stejne, postup lakovani musi byt taky stejny.Slysel jsem nazor, ze Mexicky Fender neni nic moc.S tim teda nesouhlasim.Sam mam Toronado de Luxe MIM a jsem moc spokojeny vymenil jsem jen snimac u krku a kytara hraje jeste lip nez drive.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Tonda

Příspěvek od Tonda »

micafica píše: .... ale v Kytarách jsem třeba viděl a držel Gibsona LP Custom za cca 100T a byl z výroby zcela odfláklý .., resp. naprosto nepoužitelný a šel zpět!
Hm..hóóódně silný tvrzení :mrgreen:
Seš si jistej, že to nebyl Epiphone ? .. no, za 100 litrů asi nebyl .. :wink:

Zkus být konkrétnější, docela by mě zajímalo, co znamená zcela odfláklý a naprosto nepoužitelný ..

protože - i když je normální Custom dneska už v podstatě jen Standard, rsp.Traditional LP s ebenovym hmatníkem /odlehčovací díry, short tenon,javor.vršek/, přece jen nevěřím, že by kytara vyrobená v Custom Shopu byla odfláknutá.. A taky dřevo by mělo být lepší než v Gibson USA lespaulech.

Navíc za +- 100 litrů můžeš mít opravdovej LP Custom - buď 68 RI nebo 57 RI. A to jsou královský nástroje..

Taky si nevybavuju, že bych někdy poslední dobou viděl LPC v Kytarách..
I´m wheels... movin´wheels
Dark Fender

Tak zase trochu rýpnu.
for Tonda chlape plně souhlasím s micouficou. Poslouchej ty si vážně myslíš, že kytara za 100 táců musí být super?
Tak poslouchej ze života:
1) Ještě když jsem byl bluegrassovej maniak měl jsem Martin HD42 special. Kytara kterou prodává Lidl Music dle katalogu cca 228.000,- Kč. Kvůli pojistce si vyžádala pojišťovna rentgenovou kontrolu. Zacvakal jsem 5.000,- a nestačil se divit. Tolik vad co našli uvnitř toho nástroje jsem fakt nečekal. Kytaru jsem přes bráchu vrátil. Omluvný list od C.F.Martina juniora a další stejný kus se 35% SLEVOU. Ta už testu vyhověla a já dostal pojistku.
2) Kamarád němec - velmi zámožná rodinka. Koupil si Fendera ten Custom tuším, co jsem viděl na kytarách za těch neuvěřitelnejch asi 354.000,-. S jeho kontem navíc v eurech to zas taková poprava nebyla. Dotáhnul to v hamburku ke kytaráři a ten řekl jen toto: "Hezká replika. ale zvuk stejnej jako tele za za desetinu ceny". Já tomu věřím.

Závěrem. Vem si nepříklad motorky, který sem sice nepatří, ale je to trefnej příklad. Měl jsem CBR 1000RR klasiku nová 329.000. Ta samá,ALE NASTŘÍKANÁ V REPSOL REPLICA, jinak stejnej motor, rám no prostě všechno 459.000,-. Co tím chci říct? Že to že něco stojí hodně ještě neznamená, že to musí bejt dobrý. Navíc čeho skutečně nejsem kamarád jsou tyhle různý napodobeniny. Já říkám Strat Jimmiho Hendrixe byl jen jeden a všechno ostatní jsou jen napodobeniny, které jsou astronomicky cenově nahoře,ALE NIKDY už to nebudou straty Jimmiho Hendrixe. A teď do mě. Jinak vše jsou jen mé zkušenosti a můj osobní názor. Krásný den
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Michal.K

Příspěvek od Michal.K »

Tak souhlasím, ne vždy cedulka značí kvalitu... Zvlášť když je jedná o hudební nástroje...

Já osobně si s radostí zpomínám, když jsi můj táta koupil k 40. narozeninám kytaru (vůbec první hudební nástroj v naší rodině), obyčejnou španělku za něco kolem 2 000 korun. Bylo to nějak kolem r. 1995, takže ta hodnota byla trochu vyšší než 2000 dnes, ale stejně to byla laciná kytara někde z číny. A protože ten originál štítek vevnitř nevypadal nějak lákavě, tak jí táta "otuningoval" a nalepil dovnitř fotku nějaké krajinky.
No ale ta kytara fakt hrála krásně a měla fakt tak pěkný zvuk, že i známý, co k nám chodil a měl doma na tu dobu kytary za 10 000, si jí hrozně moc chválil a snažil se jí koupit.

Ale nebýt "tuningu", tak kdyby si před tím, co jí prvně vzal do ruky a vyzkoušel, přečetl štítek, tak by jí asi ani do ruky nebral....

P.S. A chlapi, proč se tu každý druhý bojíte něco napsat, že aby vás neukamenovali a nevím co a omlouváte se, ještě předtím, než něco napíšete. Myslím, že to není třeba a že tu má každý právo napsat svůj názor, ať je takový nebo jiný.
(ti co budou chtít brblat, budou stejně a normální lidi názor, pokuď je rozumně napsanej a vysvětlenej, určitě rádi přivítají)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Dark Fender píše:... Poslouchej ty si vážně myslíš, že kytara za 100 táců musí být super?

Samozřejmě, a pokud není, tak ji nekoupím. Jednu takovou jsem kupoval před měsícem - JE super.

Tos to sám nepoznal, že ten Martin je takovej vrak ?

A nevím, proč sem pleteš předražený signature kytary - o tom nebyla vůbec řeč.
Šlo o to, že nevěřím, že by Gibson Custom Shop vypustil do světa nehratelnej šmejd, jak nám tu micafica tvrdí. Měl jsem jich v ruce dost (cca 20) - a byly všechny perfektně provedený, akorát jako všechny kytary: některý hrály výborně, ale občas některá přímo skvěle.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mel jsem v ruce limitovanou edici custom shop LP za asi 5000$ ktery neslo naladit :) hralo jinak zajimave, ale vubec jako lp - takovej zvlastni attack, hodne vysek - nevim proc mi to hodne pripominalo tele custom s HB. zpracovany ale bylo krasne ;) kdyby slo naladit odhadoval bych podle zvuku cenu tak dvacku, a nikoliv takrka 5x tolik
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ona značka někomu přikrášluje sluch - IMHO se mi nelíbil zatím žádný Gibson, který jsem zkoušel. Takže za ty peníze bych si ho nevzal.
Stejně tak loni jsem zkoušel Singla od Mesy, a tak mě to zklamalo, že jsem si myslel, že mesa už je jen bublina, ale letos jsem se vyvedl z omylu F-50 a Epress jsou naprosto jiné aparáty než Mesa Recto. A když se mi líbili tito modernější, tak by se mi určitě, jak se znám, ještě víc líbila řada Mark a Caliber. Tím chci říct, že taky třeba narazím u Gibsona na sérii, kterou budu vermomocí chtí domů :wink: , ale pořád u mě rozhoduje osobní vkus a ne nápis na hlavě kytary.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
panedge

Příspěvek od panedge »

No tak každý to máme jinak,ale většina kytaristů přeci jenom maj konzervativní názory včetně mě a maj rádi klasiku,to jest hlavně Gibson,Fender atd.Větsšina z nás by byla šťastná kdyby měli jednoho pořádnýho Gibsona a jednoho Fendera.A nevím jak ostatní,ale já to teda o značce mám a dám na to co je napsáno na krku.A vůbec se za to nestydím ,prostě ta firma má tradici ,na kytary od těch velkej firem hráli legendy ,který máme rádi.Je jasný ,že i těmhle firmám se nepovede všechno,ale stejně....Je to to samý jako s džínama třeba-taky můžeš narazit na pěkný džíny na tržnici ale prostě Levis je Levis ..mě nezajímá ,že je to drahý kvůli nápisu prostě to tak je tečka .
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nemsa

Příspěvek od Nemsa »

To panedge: hezkys to řek - souhlasim s tim že pokud člověk zaplatí za značku (v tomto případě kytaru, ale asi to platí obecně o čemkoliv) tak čeká že za svý háky bude ušetřen zklamání ze šmejdu. A o am dlx kytarách fender bych si dovolil tvrdit že tam nebude vyloženě zmetek. Srovnával jsem při koupi asi 7 různejch kytar a postupně vyřazoval, a všechny byly supr, to podepíšu. Ale mexika sou určitě dobrý kytary - kdysi jsem seděl v hospodě s Joe Goochem od Ten Years After a bavili sme se (jak jinak) na téma kytar, on v tý době hrál na tele mexiko a moooc si ho pochvaloval.

Docela ste mě pánové navnadili nějaký nový mexiko prubnout (znám fakt jenom toho svýho veterána), jenomže aby si člověk udělal nějakej názor, musí asi zvuk kytary chvíli "studovat", zažít a vyzkoušet s kapelou (nebo stylově různejma kapelama), což jde na krámě docela těžko. A ještě postřeh - s šuplerou bych na porovnání am - mex nechodil, zvuk nezměřim a zbytek je jinak (šířka krku, pražce, materiály nejsou identický atd.), vždycky to bude subjektivní - a není to placebo o ceně - proti slušnýmu autu je taková kejtra pakatel a nemá cenu kupovat kytaru která bude na houby a nebude na ní spoleh (což je při živym hraní asi to nejpodstatnější).
Dark Fender

Zdravim všechny. Jen krátce odpověď pro Tondu. Nepoznal jsem, že je ten Martin vrak? Poslouchej ty máš místo očí rentgeny, abys poznal na pohled skryté vady ve dřevě? A myslíš, že jsem takovy hovado, abych do tak drahý kytary něco rval. A co hlavně zrcátko s baterkou? Hele sorry, ale v tomhle nejsem fakt domácí všeuměl. Jinak všem hezký den. :D
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Dark Fender píše: A myslíš, že jsem takovy hovado, abych do tak drahý kytary něco rval. A co hlavně zrcátko s baterkou? Hele sorry, ale v tomhle nejsem fakt domácí všeuměl.
v čem je problém ? :mrgreen: stačí sundat struny ...

Obrázek
Dark Fender

Hele Tondo tak takhle to samo umím taky. Ale pochop, že některý věci holt nevidíš. Nemáš přece doma po ruce nějakou sondu, která jede a na obrazovce třeba kompu ti mikroskopický nebo rentgenový čidlo ukazuje skrytý vady. Já se nabyvím o tom, že ten Martin měl viditelně třeba odlouplý žebro, to bych snad přece viděl způsobem, jakej si prezentoval. Ale ten rentgen jestli tě to teda zajímá, ukázal vnitřní vadu zadní desky konkrétně mi řekli, že jim to přišlo, že to není celý kus, ale slepený ze dvou dýh a uvnitř je něco, co neví coje. Díky tomu prej to dřevo mělo špatnou retenzi, což mi vysvětlili jako špatná vlínavost spojovacího materiálu do toho dřeva a tím prej hrozilo, že ty ostatní díly s deskou spojený nemusely dobře držet. Sám tomu prd rozumím, ale co je podstatný na reklamaci a před tím neuzavření pojistky proti poškození a ostatním vlivům to stačilo. A jinak už je to dlouho a dneska mě je to už prakticky šumák. Jinak nechci, aby sis myslel, že neuznávám názor jako ty, že kytara značková za větší peníze je super. To je jasný, že je, ale zase uznej ty, že když se něco takovýho stane, tak o to je to smutnější, protože se určitě oba shodnem na tom, že u těhle kytar by se to stávat určitě nemělo. Všem krásný den. :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“