Přepěťová a proudová ochrana

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Přepěťová a proudová ochrana

Příspěvek od pupik.m »

Zdravim, předem se omlouvám za možnou špatnou sekci, ale vyhovující jsem nenašel.
Chtěl jsem se zeptat ohledně nějaký proudový a přepěťový ochraně, jestli někdo máte, popřápadě jakej výrobek, jestli je to jen vymoženost, nebo věc kterou je lepší mít jen pro dobrej pocit že máte chráněný aparát. Uvažuji o koupi nějaké ochrany pro celou skupinu (nějakou prodlužku do které pozapojujeme komba) a můj dotaz tedy zní s jakými parametry ? Mám namysli tyto hodnoty :

Kód: Vybrat vše

Zatížitelnost: 10A 250 VAC
V elektrice se moc nevyznám, tak se radši zeptám. Mám namysli něco takového :
http://www.deramax.cz/select_det.php?id ... ents=-1,34

Jen takovouhle nějakou prodlužku s ochranou, žádné další věci jako Coax nebo telefoní kabel atd. Předem díky za odpovědi.
Epiphone SG Special + EMG 81

Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepěťová a proudová ochrana

Příspěvek od turbo_MaCk »

a před tím chceš, aby to ten aparát chránilo?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

A proti čemu to chceš? Já teď uvažuju o ochraně proti bleskům, protože teď jak sou furt ty bouřky tak odevšad slyšim jak tadytomu to spálilo tři televize, tady tomu kompa. Šéfovi nedávno blesk spálil zdroj v kompu... Tak se při bouřkách trochu bojim. Každopádně spíš bych bral něco od nějaký známější firmy, vyhledej si třeba APC, ty vypadaj dost solidně. Nejsem žádnej elektrikář, ale pokud to správně chápu je víc druhů přepěťovejch ochran. Já beru hlavně kvůli bleskům, některý ti ale asi jen srovnávaj když je přepětí nebo podpětí v síti... třeba. :lol: Jinak to co tam máš uvedený, není to spíš jako kolik toho přes to můžeš zapojit než proti čemu to chrání?

Moje kecy berte s rezervou, fakt vo tom vim úplný kulový, :lol: ale taky by mě to zajímalo. :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

pupik.m píše: Mám namysli tyto hodnoty :

Kód: Vybrat vše

Zatížitelnost: 10A 250 VAC
V elektrice se moc nevyznám, tak se radši zeptám. Mám namysli něco takového :
http://www.deramax.cz/select_det.php?id ... ents=-1,34
Jen takovouhle nějakou prodlužku s ochranou, žádné další věci jako Coax nebo telefoní kabel atd. Předem díky za odpovědi.
Já mám přepěťovku jenom pro PC, pro kombo a efekty mám normální prodlužku s vypínačem, kterou po hraní vždycky odepnu (napájím s ní i trafa k efektům), při bouřce nehraju.
Co se týká těch hodnot, tak jsou dle mého dostatečné. Výkon (zdánlivý) je napětí krát proud, takže to máš zhruba do příkonu 2,3 kW - to asi pro kytaru nevyužiješ.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

V celem baraku mame prepetovky od APC (u TV, Hi-Fi i pocitacu), akorat mame ty starsi bile verze (dnes se delaji verze cerne). Uz jsme 2-3 zasahy bleskem zazili a jedina skoda byly jen vyhorele zesilovace u anteny a letos znicene zarizeni u paraboly satelitu, zbytek elektroniky v celem RD byl v poradku (snad prave diky tem prepetovkam). Vzhledem k tomu, ze jsme pred 3 lety meli kompletni renovaci elektricke site v celem RD vcetne instalace jisticu a ruznych ochran proti vsemoznym nebezpecnym elektrickym vlivum, tak jsme v nekolikanasobne ochrane. ;)

Ke kombu momentalne nepouzivam nic, podobne jako Jester, zasadne pred bourkou odpojuji vse nechranene ze site, ale delam to pokazde, kdyz kombo vypinam a odkladam kytaru, uz to beru jako samozrejmost. Ve starsich domech a mistech se zastaralym el. vedenim je vsak prepetova ochrana spise nutnost.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

No tak ten odkaz: Je to přepěťová (to je všem jasné) a nadproudová ochrana. Ta nadproudovka je 10A. Takový jistič budeš mít nejspíš i v rozvači, takže bych asi zkusil menší hodnotu (třeba 6A). Ale napiš co všechno tím chcete napájet...výkony...ti to spočítám :wink: :lol: . JInak ještě tydle ty věci většinou nemaj ochranný kolíky (to jsou ty srandy co trčí z normálních zásuvek), ale ochranný vodičje vyveden na bocích (takový ty plíšky). Tzn. pokud nejsou na vidlicích od spotřebičů taky ty plíšky na bocích tak je problém. Celá ta soustava nebude připojená na ochranný vodič, což je chyba (detaily snad nepotřebuješ :) ) No jinak vymoženost to určitě není. Je lepší když ti shoří prodlužka za pár stovek, než nějaký spotřebič za pár tisíc. Přepětí může vzniknout mnoha způsoby, nejenom při bouřce. Takže to rozhodně nejsou vyhozený peníze. A asi bych osobně preferoval něco takového http://www.gme.cz/cz/index.php?product=759-260 nebo třeba http://www.gme.cz/cz/index.php?product=759-478 . Napiš konkrétní požadavky atd. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

LAMA píše:JInak ještě tydle ty věci většinou nemaj ochranný kolíky (to jsou ty srandy co trčí z normálních zásuvek), ale ochranný vodičje vyveden na bocích (takový ty plíšky).
Ježíš, toho jsem si vůbec nevšiml - to rozhodně neber - do toho bys třeba kombo vůbec zapojit nesměl.
Jinak já si nemůžu vzpomenout, od koho tu přepěťovku mám - je tam napsané, že když se něco stane, tak garantují škody do několika tisíc nebo desetitisíc EUR.
EDIT: Jo tak ta přepěťovka je od firmy Belkin. Tuším, že podobnou tady té, jen navíc je tam ještě ochrana na síťový kabel.
Naposledy upravil(a) Jester dne 24.07.2009 8:39, celkem upraveno 1 x.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Jo taky sem o tom slyšel. Ale u takových ochran se už cena pohybuje asi někde jinde co? :?
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

LAMA píše:Jo taky sem o tom slyšel. Ale u takových ochran se už cena pohybuje asi někde jinde co? :?
Kupoval jsem ji na krámě a stála pětistovku, to mi zase nepřijde tak moc.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Tak to je opravdu víc než solidní cena i na přepěťovku bez záruky... Ba přijde mi to i levné. Ale zas to budou mít zařízené tak aby ses k těm penězům beztak nikdy nedostal, nebo že tě přestane bavit... :lol:
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

LAMA píše: Ba přijde mi to i levné. Ale zas to budou mít zařízené tak aby ses k těm penězům beztak nikdy nedostal, nebo že tě přestane bavit... :lol:
Souhlas.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Od Belkina mam prepetovku doma a nemuzu si stezovat ;) Nevim, jestli je to mozne, ale zda se mi, ze i pekne filtruje spicky v siti, uz mi nelupou bedny, kdyz se zapne mikrovlnka nebo kdyz pajim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Belkiny filtrují nepotřebné frekvence a šumy, takže jsou super na audio techniku. Síti jsou přece jenom nějaké ty harmonické nabalené, ty se pak dostanou až na signál a to, my muzikanti, nepotřebujeme :lol:
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Taktiez pouzivam Belkin, zatial jednu (hlavne na notasek), postupne chcem nakupit viac.. Podla mna je to urcite prospesne..

Jedna vec je dolezita, pokial budete chciet mat zapojenych viacej veci (tj. nie len 3 komba) doporucujem pouzit viacej takychto predlzovaciek(teda ochran) a zapojit ich do roznych zasuviek, teda aby boli chranene roznymy isticmi.. Ak prekrocite prislusnu hodnotu prudu (myslim ze to byva 10 A aj ked neviem ako je to riesene v kulturakoch a podnikoch) tak vam v tom lepsom pripade vyhodi istice, v tom horsom spali vedenie (coz sa mi uz raz stalo)..
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

No ano bývá to 6 nebo 10 A. Zásuvky v jedné místnosti jsou prakticky vždy na jednom jističi, takže co radíš nemá smysl :? . Spalit vedení je nemožné, od toho jsou tam jističe, aby se nic takového nemohlo stát :roll: . To co popisuješ se nazývá přetížení. Pak je ještě jeden druh zvýšení hodnoty proudy nad dovolenou (resp. jmenovitou) hodnotu :wink: . Tomu se říká zkrat. Při zkratu je možné aby se něco pálilo nebo aby skákali vodiče ze zdí, ale to by musela být tak monstrózní akce, že bys o ní asi pak nemohl mluvit... :?
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Dík za odpovědi...Bylo by to na 3 komba (2 kytarový + basový) a popřípadě za čas na nový repráky. Každopádně bych to chtěl koupit, lepší mít chráněný, než nemít a přijít o apec...A bylo by možný koupit třeba tu zásuvku s ochranou a do ní zapijit obyčejnou prodlužku bez jakýkoliv ochrany ? To by mělo fungovat taky ne ?
Epiphone SG Special + EMG 81

Obrázek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Proč by to nefungovalo? Není tam žádný kouzelný skřítek :D
elien

Příspěvek od elien »

Moc sa v tejto teme nevyznam ale pre ujasnenie sa radsej spytam teraz...mam hlavu zapojenu v predlzovacke spolu s efektami a notasom a ked idem napriklad na notasi mysou po subore dolu (ako ked date page down napr.)tak jemne z reprakov pocut praskanie... je to velmi jemne a je to pocut len ked nehram ale aj tak mam strach ze kolisa napatie a neviem ci to neskodi lampam... vyriesila by ta vec ktoru tu rozoberate moj problem?
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Dobré to není. Jednoduše tvoje elektroinstalace není dimenzovaná na takový odběr. Ted to čtu ešte raz. Lupe v reprákách k PC? Jestli ano není problém z elektrice, ale ve tvém PC, tedy v jeho nastavení.
elien

Příspěvek od elien »

LAMA píše:Dobré to není. Jednoduše tvoje elektroinstalace není dimenzovaná na takový odběr. Ted to čtu ešte raz. Lupe v reprákách k PC? Jestli ano není problém z elektrice, ale ve tvém PC, tedy v jeho nastavení.
No praveze nie v pc ale v bedni... to co mam v popise mam doma vedla stola a je to zapojene do rovnakej diery ako notas... a preto rozmyslam ze to asi zapojim do inej siete

ozaj bedna je pasivna tak to musi ist cez hlavu a prave preto si myslim ze to skodi... tak ako to vyriesit?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“