Zamykatelný nultý pražec - výška

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
woro90

Zamykatelný nultý pražec - výška

Příspěvek od woro90 »

Zdravím,
kytaru s floydem zatím nemám, tak mě zajímá, jestli je možné nějak nastavit výšku zamykacího nultého pražce. Konkrétně uchycení dvěma vruty zepředu. Chtěl bych kytaru na kraviny, a mám jednu za velmi slušné peníze vyhlédnutou, dobrý kousek, jenže její zásadní vadou je nultý pražec příliš vysoko. Dá se to nějak snadno upravit nebo se mám rozhlížet po jiné?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamykatelný nultý pražec - výška

Příspěvek od McKozias »

myslim ze kdyby se pod tim nultakem zbrousilo to drevo tak by se to snizilo
woro90

Příspěvek od woro90 »

Myslel jsem spíš jestli pod tím náhodou nejsou nějaké podložky na nastavení výšky, ke kterým by se to dotahovalo natěsno - přijde mi to daleko logičtější než to šroubovat přímo na dřevo s pevnou výškou... Fakt to nikdo neměl sundané?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

sundane sem to nemel ale je to tam primo na drevo..aspon z venku dyz na to koukam
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

sundané jsem to měl. Doporučuji sundat, podívat se, jestli je tam podložka, kolik je tam napaplaného laku, a pak řešit odšmirglováním vrstvy laku nebo i dřeva. Pozor, některé china kousky mají nastavitelný zámek nuláku (Keen, Shark atd.)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“