Fantomové napájení - LAMBDA

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Hamilton

Fantomové napájení - LAMBDA

Příspěvek od Hamilton »

Zdravím všechny! Prosim oradu se zvukovkou Lexicon lambda.
Při použití kondenzátorových mikrofonů a zapnutí fantomu na kartě se karta zapína a vypíná. Dělá to na notebooku. Při zapojení karty na stolní P.C jí musím zapojit do USB portu v samostatném řadiči v PCI slotu jinak to nestíhá napájet tak jak na notebooku. Nejsem si jist jestli to neni vada.
Hamilton
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Fantomové napájení - LAMBDA

Příspěvek od pavlii »

Mno taky trošku zmatek - nejdřív info, že "se karta zapíná a vypíná na NTB" a následně "musí mít v PC samoztatný řadič, jinak to nestíhá napájet tak jako na NTB"... :?:

Mám tomu rozumět tak, že ve spojení s NTB lze zapnout Phantom, ale karta se pak zapíná/vypíná a na PC lze zapnout Phantom jen je-li karta v samostatném USB řadiči? Pak se chová stejně jako na NTB nebo již korektně?

USB porty mají omezený maximální proud (obvykle uváděn ve vlastnostech příslušného USB portu). Je možné, že použité USB řadiče na NTB a základní desce PC jsou krapet "odfláknuté" a karta je po zapnutí Phantomu přetěžuje - odtud to cyklické vypínání/zapínání. K této myšlence mě vede i informace o nutnosti použít v PC samostatný USB řadič....

Osobně bych pro externí kartu zvažoval pouze modely se svým vlastním napájením a nikoli jen z USB/FW portů (je potřeba si uvědomit i ten fakt, že se z nějakých 12V, co může být v USB, musí udělat 48V, pokud tedy máme mluvit o seriózním Phantom napájení...).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hamilton

Příspěvek od Hamilton »

Je to tak. Kartu s fantomem je možné použít jedině na stolním P.C v samostatném řadiči v PCI slotu. Možná by to na notebooku taky řešila karta se dvěma USB porty do express slotu ale nejsem si jistý. Ta karta má stejně slabý gain pro mikrofony tak ji vrátím. Jinak jede obstojně. Mrzí mě to jinak bych si jí nechal.
Hamilton
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Škoda, ale samozřejmě může být chyba i ve zvukovce.

P.

mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

No, viděl jsem ji na jedné přednášce o nahrávání strčenou v notebooku v integr. řadiči a bez problémů...
micafica

Příspěvek od micafica »

Hamilton píše:Zdravím všechny! Prosim oradu se zvukovkou Lexicon lambda.
Při použití kondenzátorových mikrofonů a zapnutí fantomu na kartě se karta zapína a vypíná. Dělá to na notebooku. Při zapojení karty na stolní P.C jí musím zapojit do USB portu v samostatném řadiči v PCI slotu jinak to nestíhá napájet tak jak na notebooku. Nejsem si jist jestli to neni vada.
Ahoj, karta může být problémová - jednou jsem tuto také reklamoval ... Jinak co se týče toho phantomu - doporučuji koupit Omegu - má vlastní napájení a tam nejsou žádné problémy a dále je rychlejší. Jen je o něco dražší .. , ale to se vyplatí.
Vždy si při těchto problémech vzpomenu na památnou větu jednouho nejmenovaného českého muzikanta (někdy za minulého režimu), kdy prohlásil: " S hudbou je to jako s bramborami ... Kolik zaplatíte, taková bude kvalita!!!!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - to je hezký :lol:

2mycountry: tady nejde o to, zda "s nějakou kartou někdy nebyly problémy", ale o obecný přístup. Externí kartu bez vlastního napájení poskytující Phantom pro kondíky osobně považuju za možnou příčinu problémů (ve statistické rovině), pokud bude srovnávána s obdobnou zvukovkou (konstrukce, vybavení), která bude mít vlastní napájení. Viz můj výklad výše.

P.

Hamilton

Příspěvek od Hamilton »

Já bych si Omegu i vzal nebo vyměnil tuto kartu za jinou ale má slabé gainy pro mikrofony. V papírech má napsáno zesílení 44DB. Když tam připojím kond. mikrofony s citlivostí -44DB tak nic moc o mém starém dynamickém mikrofonu ani nemluvě. Když to srovnám z levným mixem od Behringra který má zesílení 60DB tak na něm v pohodě vybudím všechny mikrofony. Ale možná je to taky součást vady té karty.
Díky všem.
Hamilton
micafica

Příspěvek od micafica »

Hamilton píše:Já bych si Omegu i vzal nebo vyměnil tuto kartu za jinou ale má slabé gainy pro mikrofony.
Díky všem.
To máš pravdu ... já používám omegu jako vstup do compu, ale před ní mám malý mix a ten obstará zbytek jak zesílení, tak i equalizaci ... Při dnešních cenách elektroniky porídit nějaký malý mix čítá tak max. 5 000,- šprdlíků ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

On je taky gain a gain - na levnym mixaku muze byt maximalni gain tak zasumelej a zvukove nepeknej, ze ten rozsah muze byt naprosto k nicemu.
Pokud clovek potrebuje jen jeden kanal velmi cistyho zesileni, tak doporucuju tohle:
http://www.musiccenter.cz/Rane-MS-1B/Mi ... e/:3:30775

S predzesilovacema v beznych mixaznich pultech se to naprosto neda srovnat. V nizsi cenove relaci je pak tradicni Behringer MIC100, ten bude mit taky lepsi zvuk nez levny mixy a stoji kolem litru, ale samozrejme uz to nebude takovy terno jako ten Rane :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
micafica

Příspěvek od micafica »

Máš pravdu (wohma), ale ten mix není taky úplně špatné řešení ... mám tento mix - a není to vůbec špatné .... http://shop.audiolight.cz/katalog/zvuk/ ... ax-8d.html
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

jasne, mix ma tu vyhodu, ze je levnejsi - kdyby mel clovek nakupovat 4 kanaly kvalitnich predzesilovacu, tak se nedoplati, v tom mixu byvaji casto prinejmensim pouzitelne ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“