ESI Juli@ vs M-AUDIO Audiophile 2496
Pravidla fóra
ESI Juli@ vs M-AUDIO Audiophile 2496
Ahoj,
rád bych se na Vás obrátil s prosbou, zda byste mi nepomohli rozbít dilema, zda pořídit zvukovou kartu ESI Juli@ nebo M-AUDIO Audiophile 2496. Jedná se mi pouze o kvalitu výstupu. Žádné MIDI i jiné vstupy na kartě využívat nebudu. Karta bude využita pouze pro převod signálu z PC do A/V receiveru Harman Kardon AVR355 (domácí kino) a do zesilovače Cambridge Audio Azur 840A V2 (stereo poslech). Případně poprosím o doporučení jiné karty, která by měla dokonalejší převodníky a tedy i výsledný zvuk. Podmínkou je ale pouze interní provedení.
Moc děkuji za pomoc.
Petr
rád bych se na Vás obrátil s prosbou, zda byste mi nepomohli rozbít dilema, zda pořídit zvukovou kartu ESI Juli@ nebo M-AUDIO Audiophile 2496. Jedná se mi pouze o kvalitu výstupu. Žádné MIDI i jiné vstupy na kartě využívat nebudu. Karta bude využita pouze pro převod signálu z PC do A/V receiveru Harman Kardon AVR355 (domácí kino) a do zesilovače Cambridge Audio Azur 840A V2 (stereo poslech). Případně poprosím o doporučení jiné karty, která by měla dokonalejší převodníky a tedy i výsledný zvuk. Podmínkou je ale pouze interní provedení.
Moc děkuji za pomoc.
Petr
Re: ESI Juli@ vs M-AUDIO Audiophile 2496
Ja bych bral ESi Juli@, ma symetricky rozhrani, papirove lepsi prevodniky a i zkusenosti useru jsou velmi dobry... Ja sam jsem ji nemel, ale dost dlouho jsem o ni premyslel - nakonec jsem shodou okolnosti bral 2496, ale to jen proto, ze zrovna byla za super cenu na bazaci. Ta 2496ka je dobra karta za dobre penize, pokud by ti chybela ta symetrika, tak potom vyssi verze ji ma - Audiophile 192 tusim, mela by mit i o neco lepsi prevodniky (cca na urovni te Julie), ale taky je o neco drazsi. Ma navic i separatni sluchatkovej vystup nebo neco takovyho ,to se muze hodit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Děkuju za info. Nicméně já mám pořád jakýsi vnitřní problém s ESI. Přece jen M-Audio je na trhu daleko delší dobu a tak si říkám, že bude mít vše lépe vyladěné. A i když technické parametry hovoří lépe pro Julii, tak skutečnost bývá mnohdy úplně jiná. Viz IT odvětví, ve kterém jsem kovanej. Mé odhodlání pro Julii zničil kamarád, který zařizoval tři nahrávací studia a určitě by prý volil M-Audio. Je sice pravda, že neslyšel přesně Julii, ale dobře zná zvuk z ESI jako takové a M-Audio. Ale já si říkám ... neudělalo ESI náhodou povedený kousek, který je minimálně stejný, ne-li lepší? Proto sháním co nejvíce praktických informací a pokud možno konkrétní srovnání obou karet.
Podle mě se ptáš na špatném fóru, zkus to tady http://hifi.slovanet.sk/bb/.
M-Audio neni zas takovej matador a obecne se bere spis za low-end... To, ze ESI neni tolik videt, neznamena, ze je to mene kvalitni
Ostatne pokud budes tu kartu kupovat novou, tak mas 14 dni na vraceni, kdybys nemohl tu Julii rozjet, tak ji muzes vzydcky vratit... Ale osobne pochybuju, ze budes mit nejaky problem (at uz s Julii, nebo s tim M-Audiem).
Jester: na takovato fora chodi dva typy lidi:
1) Bastlici, kteri se hodne vyznaji v elektronice a audiu, ale s konkretnima produktama vetsinou prilis neporadi, protoze si vetsinu veci budto vyrobi sami, nebo brutalne predelaji
2) Hifisti, kteri posuzuji kvalitu podle ceny, ti ti neporadi uz vubec ("musis mit zvukovku aspon za 10K aby to vubec hralo")
Takze informace z takovych for bych bral s rezervou. Ona stejne kvalita zvuku nejde prilis dobre zmerit a zbytek je vzdycky dost subjektivni... Pokud clovek vybira veci ve stejne cenove relaci, tak pokud vsude nepisou, ze ta zvukovka fakt nehraje, pak bych vybiral podle vybavy, spolehlivosti a eventualne specifikaci, i kdyz tam jsou kolikrat bludy.
Jester: na takovato fora chodi dva typy lidi:
1) Bastlici, kteri se hodne vyznaji v elektronice a audiu, ale s konkretnima produktama vetsinou prilis neporadi, protoze si vetsinu veci budto vyrobi sami, nebo brutalne predelaji
2) Hifisti, kteri posuzuji kvalitu podle ceny, ti ti neporadi uz vubec ("musis mit zvukovku aspon za 10K aby to vubec hralo")
Takze informace z takovych for bych bral s rezervou. Ona stejne kvalita zvuku nejde prilis dobre zmerit a zbytek je vzdycky dost subjektivni... Pokud clovek vybira veci ve stejne cenove relaci, tak pokud vsude nepisou, ze ta zvukovka fakt nehraje, pak bych vybiral podle vybavy, spolehlivosti a eventualne specifikaci, i kdyz tam jsou kolikrat bludy.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych volil Julii. Má to pěkně vyřešené ovladače a je to kvalitně udělaná karta. Výhoda je ta volba výstupních konektorů ikdyž je to docela nezvyklé. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
A myslíte si, že taková karta bude dostatečně sekundovat tak kvalitnímu zesilovači jako je Cambridge Audio 840A V2? Rád bych i v takovém propojení využil potenciálu zesíku, který stál nemalé peníze. A jak jsem už zmínil v prvním příspěvku ... klidně si připlatím za úplně něco jiného, jen aby to hrálo výtečně. Slyšel jsem něco o EMU 1616M, ale vůbec ji neznám.
Ja na hifi zesilovace "neverim", dulezitejsi je spis co k tomu mas za bedny, jak si s nima ten zesilovac sedne a predevsim, jakou mas akustiku v mistnosti. Ta udela mnohem vetsi rozdily nez jaky jsou mezi zvukovkou za 5 a 10 tisic. EMU 1616M je vyborna karta, ale rozdil nebude nijak propastnej a je podle me zbytecny priplacet treba za breakout box nebo za slusny predzesilovace, kdyz je asi nevyuzijes.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
K zesilovači mám Aurum Cantus V3M a musím konstatovat, že to je opravdu požitek. I místnost mám lehce upravenou, takže co se týká výsledného zvuku s komponentem, tak je výtečný. Nejspíš tedy zkusím Julii a kdyby to byl propastný rozdíl oproti komponentům, tak dostane pracovní PC ESInu a do HTPC pořídím něco lepšího. Ale budu raději doufat v tu lepší variantu, a to že Julča zůstane tam, kde ji potřebuji. Každopádně moc dík za názory a pokud ještě někdo má co "říci", tak určitě napište. Budu to pořizovat během příštího týdne.
Kdybys koukl na to fórum, co jsem Ti psal odkaz ...Sugher píše:A myslíte si, že taková karta bude dostatečně sekundovat tak kvalitnímu zesilovači jako je Cambridge Audio 840A V2? Rád bych i v takovém propojení využil potenciálu zesíku, který stál nemalé peníze. A jak jsem už zmínil v prvním příspěvku ... klidně si připlatím za úplně něco jiného, jen aby to hrálo výtečně. Slyšel jsem něco o EMU 1616M, ale vůbec ji neznám.
třeba:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=454
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=553
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=3201
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=2032
a mraky dalších.
Je tam třeba kluk, kterej má nick Hlava a ten vyměnil svůj CD Audionet za zvukovku. Jinak další komponenty předzes Audionet a aktivní paket ke sloupům Quadral Titan. Ta sestava bez urážek strčí Tvůj CA s AC do kapsy. Kdyby to nehrálo aspoň srovnatelně, sotva by tu výměnu udělal ... Jinak jsem u něho byl a zvuk byl teda skoro přesně podle mého gusta. Ale těch 1/4 mega za už použité komponenty (v nových něco přes půl mega) ...
Myslim, ze ti ta Julca bude plne vyhovovat 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Máš důvod proč nepoužít převodníky v tom HK?
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Wohmou 
I můj otec "audiofil" by si vybral radši ESI Julia instead of M-Audia.
EDIT: Už co se týče konstrukce (kondenzátory apod.) vypadá ESI Julia líp, než M-Audio. Stačí se prostě podívat.
ESI Julia - http://orangemusic.co.za/images/ESI%20Julia.jpg
M-Audio Audiophile 2496 - http://c1.neweggimages.com/BizIntell/it ... -120_1.jpg
I můj otec "audiofil" by si vybral radši ESI Julia instead of M-Audia.
EDIT: Už co se týče konstrukce (kondenzátory apod.) vypadá ESI Julia líp, než M-Audio. Stačí se prostě podívat.
ESI Julia - http://orangemusic.co.za/images/ESI%20Julia.jpg
M-Audio Audiophile 2496 - http://c1.neweggimages.com/BizIntell/it ... -120_1.jpg