muzu sehnat aparat, repraky a komba budou kapel, co dal?
Ozvuceni - tezce od zakladu
Pravidla fóra
Ozvuceni - tezce od zakladu
jsem uplny ale uplny amater
a potrebuju vedet co bych vsechno potreboval na ozvuceni konciku,
Bee
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Úplně nejjednodužší a taky nejpraktičtější pro slušný výsledek akce je najmout zvukaře. samozřejmě bude chtít vědět jak velká akce to bude, no odpadá ti jakákoliv starost o techniku. Zvukař s aparátem vše zařídí a pohlídá, co se týče zvuku, případně světel. vše je ale o domluvě s tím konkrétním člověkem, včetně ceny. 
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
ani nevis jak bych rad, ale v nasem bohatem kraji je jen jeden zvukar ktery je bohuzel zam luveny 60 let dopredu
, tak kdybych vse sehnal, snad by to dokazal udelt i jenom clovek co tomu trochu rozumi, ne?
Ja, ze jsem vzdy na koncerty chodil jako posledni, sem ho vpraci moc nevidel
, ale chapu to tak, ze se zapoji aparatura do comb ci neceho a to zas do aparatu, kde se seridi zvuk, ne?
A Question number 2: kdyz v prostorach je jukebox, ktery hraje na peti repracich, co jsou celkem vykony, slo by to zapojit i do nich?
A za omyly me nebijte
Ja, ze jsem vzdy na koncerty chodil jako posledni, sem ho vpraci moc nevidel
A Question number 2: kdyz v prostorach je jukebox, ktery hraje na peti repracich, co jsou celkem vykony, slo by to zapojit i do nich?
A za omyly me nebijte
Bee
- Jens Ludwig
- Odborník
jedinej tam neni, jenom o něm nevíš....
zapojit by to šlo - akorát bys ten jukebox musel rozebrat a přeletovat - to tě asi nikdo nenechá a na koncerty to bude nedostatečný
zkus sem nahodit, z jakýho jsi kraje - třeba se někdo tady na fóru chytí a nabídne své zvukařské služby...
bo s tim, co víš (podle toho, co píšeš), i se sehnaným aparátem neuděláš nic, než kopu hluku a vazby....
zapojit by to šlo - akorát bys ten jukebox musel rozebrat a přeletovat - to tě asi nikdo nenechá a na koncerty to bude nedostatečný
zkus sem nahodit, z jakýho jsi kraje - třeba se někdo tady na fóru chytí a nabídne své zvukařské služby...
bo s tim, co víš (podle toho, co píšeš), i se sehnaným aparátem neuděláš nic, než kopu hluku a vazby....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Monikad
- Rádce
tak ozvučit to může kdokoliv, otázkou je, co z toho zvukově vyjde. Ono možná je lepší rozměnit si drobáky a postupně je strkat do toho jukeboxu. Bude to znít líp.Do.it píše:ani nevis jak bych rad, ale v nasem bohatem kraji je jen jeden zvukar ktery je bohuzel zam luveny 60 let dopredu, tak kdybych vse sehnal, snad by to dokazal udelt i jenom clovek co tomu trochu rozumi, ne?
Ja, ze jsem vzdy na koncerty chodil jako posledni, sem ho vpraci moc nevidel, ale chapu to tak, ze se zapoji aparatura do comb ci neceho a to zas do aparatu, kde se seridi zvuk, ne?
A za omyly me nebijte
Mimochodem, to s tím zapojením kapely na jukebox je totální kravina. Stejně tak je hloupost využívat případně nějhaké vestavěné reprobedny, na které jede třeba jindy nějaká diskotéka.
Reprodukovaná muzika a živé hraní, to je velký rozdíl z hlediska nároků na dynamiku zvukový soustavym tudíž na výkon. zatímco nějakých 2x100W jukeboxu v klidu udělá hudební kulisu středně velký hospodě, tak pokud bys na to zapojil kapelu, pak by ti to přehlušila první parta mariášníků, která by se na úvod hry trumfovala v licitování!!!!!
To, že každý zvukař je bloklý dopředu a nemá termíny je běžná praxe. jednak je to známka toho, že ten dotyčný je dobrej a žádanej.
Termíny na letní sezónu my běžně blokujeme kolem vánoc a s tím zároveň nasmlouváváme zvukaře. Chtít na prázdniny urvat termín a volného zvukaře třeba už i te´d v únoru, to chce moc a moc štěstí.....
Holt je to šoubyznys
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- Kustomator
Pokud o zvučení nevíš absolutně nic, nemá cenu aby ses do toho pouštěl. Tohle řešení nemůže nikdy dopadnout dobře. Musíš mít alespoň základní potuchu o tom, co potřebuješ, co kam zapojit atd... Snad jen můžu doporučit prostudovat nějakou literaturu o téhle problematice.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Když už jste u té literatury. Zkus si koupit toto. http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=11542
dozvíš se spoustu informací. Já to nakonec dneska v Brně sehnal. Takže už mám o zábavu po večerech postaráno
dozvíš se spoustu informací. Já to nakonec dneska v Brně sehnal. Takže už mám o zábavu po večerech postaráno
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
jedna.zvukar
Re: Ozvuceni - tezce od zakladu
reaguju na to že zvukaři mají plno jsem začátečník a teprve jsem dal dohromady kompletní aparát a mám už i pár zkušeností s živým zvučením a příliš akcí předsebou nemam ... asi ej to tím že nemam dostatek kontaktů
- Monikad
- Rádce
Jasně, praxe, kontakty, zkušenosti.... holt je to běh na delší vzdálenost, stejně jako rozjezd jakýkoliv jiný živnosti. takže trpělivost, kopec štěstí, a aktivní přístup. nedej se odradit a ono se to časem zlomíjedna.zvukar píše:reaguju na to že zvukaři mají plno jsem začátečník a teprve jsem dal dohromady kompletní aparát a mám už i pár zkušeností s živým zvučením a příliš akcí předsebou nemam ... asi ej to tím že nemam dostatek kontaktů
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
Buď v klidu, nám trval rozjezd skoro rok. Pár akcí, pak půl roku nic, pak jedna akce, pak čtvrt roku nic a potom už jsme si skoro nesedli. Obrovskou výhodou je, když se za tebe postaví někdo, kdo má zkušenosti, zvláště znalost techniky (výrobky různých firem a hlavně jejich cena). Pak se jde dostat k velmi dobrému aparátu za vcelku malou cenu.jedna.zvukar píše:reaguju na to že zvukaři mají plno jsem začátečník a teprve jsem dal dohromady kompletní aparát a mám už i pár zkušeností s živým zvučením a příliš akcí předsebou nemam ... asi ej to tím že nemam dostatek kontaktů
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player