Problem se strunama

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
lahy
Kontaktovat uživatele:

Problem se strunama

Příspěvek od lahy »

Zdar. Ted sem chvili nehral pac moc nebyl cas a kdyz jo tak sem vetsinou nemel naladu. Ted sem to chtel naladit a ze zkusenosti uz vim ze struny sou naply a ze kazdou chvili prasknou a to to mam jeste 2 tony. Nevite nekdo co s tim?? byli by to uz 3. struny a to by me fakt stvalo. :?
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem se strunama

Příspěvek od .:DannY:. »

Nechápu...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Proste mam uz silene napli struny a stejne to jeste nemam naladeny. Napnuty to ma fakt hodne a vzdycky kdyz sem ladil a bylo to priblizne takhle naply tak me to pak prasklo. :roll:
Honza_

Příspěvek od Honza_ »

neladis nahodou tony o oktavu vys?
Ibanez GSR 190
GK BACKLINE 115
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Prave ze ne.... kdyz to dam niz tak sou ty struny dost volny
Honza_

Příspěvek od Honza_ »

v tom pripade fakt nechapu :shock:
Ibanez GSR 190
GK BACKLINE 115
EBbass

Příspěvek od EBbass »

a ty sa ladíš s ladičkou? nechapem ako presne naladena struna može byť extremne našponovaná...či ty sa ladiš podla ucha?

inak struny praskaju na lacných nastrojoch,a vždy prasknu v mieste zlomu/ohybu...napriklad na kameňoch kobilky,lacné kameňe niesu dobre opracované a struna sa na zlej hrane praskne,alebo na zlom nábehu nuláka alebo na mechanikách,najlepšie je zobrať pilník a doupraviť tie hrany...ja hrám už cez 6 rokov a v živote mi na base nepraskla struna,a hrám tvrdo a aj slapy.
Honza_

Příspěvek od Honza_ »

ted me napadlo jesi to ladis ladickou ze je treba chyba v ladicce... zkus to naladit podle ucha... treba podle klaviru...
Ibanez GSR 190
GK BACKLINE 115
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Zkontroluj na jake frekvenci ladis...melo by to byt na 440Hz. Pak jedine ze bys se ti nejak prohnul krk, ale to se mi nezda prilis pravdepodobne...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Já jsem si takhle jednou ukroutil Géčko. Když jsem přivezl domu novou basu a chtěl si jí naladit, tak jsem v euforii ladil o oktávu vejš :shock: :lol:
Jinak si myslim, že by to mohlo bejt tou ladičkou. Jednou jsem měl podobnej problém. Taky to nešlo naladit. Tak jsem to nechal bejt a když jsem to pak ladil druhej den, tak v pohodě a nebyl problém. Asi se vzpamatovala. :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

jo ok diky vsem za rady neco vyzkousim a snad to bude ok.
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Pepe píše:Jinak si myslim, že by to mohlo bejt tou ladičkou. Jednou jsem měl podobnej problém. Taky to nešlo naladit. Tak jsem to nechal bejt a když jsem to pak ladil druhej den, tak v pohodě a nebyl problém. Asi se vzpamatovala. :wink:
No tak dneska sem to vzal a hralo to uplne vyssi tony nez kdyz sem to vcera naladil. Nejakym rozladenim pres noc to rozhodne nebylo takze asi ladicka.... Musim si koupit novou :roll:
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

lahy píše:
Pepe píše:Jinak si myslim, že by to mohlo bejt tou ladičkou. Jednou jsem měl podobnej problém. Taky to nešlo naladit. Tak jsem to nechal bejt a když jsem to pak ladil druhej den, tak v pohodě a nebyl problém. Asi se vzpamatovala. :wink:
No tak dneska sem to vzal a hralo to uplne vyssi tony nez kdyz sem to vcera naladil. Nejakym rozladenim pres noc to rozhodne nebylo takze asi ladicka.... Musim si koupit novou :roll:
A co máš za ladičku? Já jsem kdysi v úplných začátcích ladil s virtuální ladičkou APGuitarTuner a šlo to s ní v pohodě. Nebo to zkus naladit na jinej ladičce, abys viděl, kde je chyba. Nemyslim si, že hned zejtra musíš letět do obchodu pro novou :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Prvně se ujisti, že je ladička správně nastavená. To jak má být nastavená jsem psal zde: post225536.html#p225536
pokud máš ladičku správně nastavenou. Tak ta basa prostě musí být normálně naladitelná. Jestli máš struny moc napnuté tak jdeš o oktávu výš. Jiná možnost prostě není.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Moon

Příspěvek od Moon »

A máš správnou délku strun? Myslím,jestli nemáš basu s menzurou kratší atd..
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

:arrow: je to rok staré téma a myslím si, že už vyřešené :lol:
Bagy

Příspěvek od Bagy »

EBbass píše:...ja hrám už cez 6 rokov a v živote mi na base nepraskla struna,a hrám tvrdo a aj slapy.
Já hraju na basu (přešel jsem z kytary) asi 2 měsíce a strunu jsem už prasknout stihnul :D
Biker_Profesor

Příspěvek od Biker_Profesor »

mně se jednou povedlo ladit o strunu víš, tzn d na g a pochopitelně rupla...
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“