Micro Cube X Cube 15x

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ext_

Micro Cube X Cube 15x

Příspěvek od ext_ »

Zdravím,
jsem čerstvým majitelem kytary Cort m200 a jako začátečník se ohlížím po svém prvním kombu. Po pročtení fóra mi vyšly dvě možnosti, mezi kterými se rozhoduju, a to
Micro Cube a
Cube 15x.

Hrát budu v paneláku, učit se, zkoušet, takže výkon by bohatě stačil. Hrát chci rock, hlavně můžu 60. a 70. letka. A teď k dotazu. Který z nich vybrat? Micro má efekty navíc, ale budou mi k něčemu jako začátečníkovi? Taky jsem se trochu leknul, že nemá ekvalizér. Je to životně důležitá věc? Jinak jsem na něj slyšel jenom chválu. 15X má větší výkon, ale zase, abych tak řekl, "nic navíc". Co vy na to?
Kubi.M

Re: Micro Cube X Cube 15x

Příspěvek od Kubi.M »

Ahoj.Myslim si,že Micro cube by byl lepší.Co se výkonu týče,tak jeho 2,5 wattu opravdu překvapí.Člověk by ani nevěřil,co z toho jde vymáčknout. Já ho používam taky v bytovce.Efekty určitě oceníš i jako začátečník.Minimálně jsou dobrý k tomu,že si alespoň vyzkoušíš,co jakej efekt dělá a v budoucnu ti to možná pomůže při koupi samostatný krabičky.Tohodle komba bych se rozhodně nebál,člověk si s nim opravdu vyhraje.Navíc píšeš,že máš 60. a 70. léta,takže určitě využiješ i simulace různých zesilovačů.
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Kubi.M píše:Ahoj.Myslim si,že Micro cube by byl lepší.Co se výkonu týče,tak jeho 2,5 wattu opravdu překvapí.Efekty určitě oceníš i jako začátečník.Minimálně jsou dobrý k tomu,že si alespoň vyzkoušíš,co jakej efekt dělá a v budoucnu ti to možná pomůže při koupi samostatný krabičky.Tohodle komba bych se rozhodně nebál,člověk si s nim opravdu vyhraje.
souhlasim jen bych dodal ze to je asi na tobe...
jestli chces nekdy prenaset (microcube je na baterky) tak urcite microcube...
ta 15ka o dost vic rve ale rek bych ze na doma bohate staci micro cube...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
ext_

Příspěvek od ext_ »

Díky pánové, a s absencí ekvalizéru si teda hlavu lámat nemusím?

Ještě bych dodal, že mi opravdu nejde o výkon jako rozhodující kritérium, ten vzhledem k mým podmínkám dostačuje u obou, v tom mám jasno.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ext_ píše:Díky pánové, a s absencí ekvalizéru si teda hlavu lámat nemusím?

Ještě bych dodal, že mi opravdu nejde o výkon jako rozhodující kritérium, ten vzhledem k mým podmínkám dostačuje u obou, v tom mám jasno.
ekvalizér dle mych zkusenosti je zbytecny (kdyz chces ostry vejsky zapnes kobylkac a kdyz basy a kulaty tony tak krkac) navic muzes pracovat s tonovou clonou a volume na kytare... :)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Kubi.M

Příspěvek od Kubi.M »

Vidíš,na ekvalizér jsem zapomněl.Já osobně s nim zkušenost nemam,takže ti nemůžu říct,jak moc je užitečnej... Z vlastní zkušenosti ale vim,že to bez něj zvesela jde.Nějak mi nechybí.Jak píše kolega,zvuk se dost ovlivní přepnutím snímače a nebo poťákama přímo na kytaře (tónová clona a volume). Micro cube má potenciometr "Tone" kde si nastavuješ barvu zvuku od Low po High.
kytara: Cort G260 ; struny: Dean Markley kombo: Roland micro cube ; kabel: Planet Waves
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“