Jakou tloušťku strun na baskytaře používáte?
Pravidla fóra
Re: Jakou tloušťku strun na baskytaře používáte?
tak sem si konečnš koupil Dadarie 0,55 sice jenom čtyřkovou sadu a k tomu jednotlivě háčko... první dojmi uplně super na rychlou hru prstama uplně na h***o na slap... a štve mě to háčko je to z framusek a je uplně blátivý proti nim...
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Jó kombinovat sady neni zrovna ideál...cenda píše:tak sem si konečnš koupil Dadarie 0,55 sice jenom čtyřkovou sadu a k tomu jednotlivě háčko... první dojmi uplně super na rychlou hru prstama uplně na h***o na slap... a štve mě to háčko je to z framusek a je uplně blátivý proti nim...
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Mno jo no co jsem měl dělat když já je hrozně chtěl... zajímavý je že na obalu strun je napsáno i jakej maj tah při normálním ladění... zkusim na to natáhnout Háčko z Olipií... to se mi zdá lepší...
tak první koncík s 55 mam za sebou... zvuk super... akorát že se mi po porví stalo, že už sem v půlce setu nemoh s rukama a každá písnička navíc byla nevýslovný peklo... takže zase zpět k mačkacím kroužkům... jinak sem velice spokojen...
Prosim vás, je pravda, že na podladění je lepší větší tloušťka strun? Jsem někde čet, že čím jsou tlusčí, tim větší napětí v nich vzniká a tim pádem nejsou jak šňůry na prádlo (tzn. drnčej o pražce a jsou blátivý). Bylo to asi tady na foru, ale nevim už kde. Se svýma 45kama jsem spokojen a nehodlám zatim přecházet, jen se ptám, protože podlaďuju. Díky za odpověď.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to pravda. Čím silnější struny, tím tvrdší (napnutější, méně plandavější) jsou při podladění. Logicky - čím silnější struna, tím vyšší tah je nutný pro její napnutí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vím že to sem uplně asi nepatří....ale když to tak čtu. Svýho času jsem hrál stejně. Myslel jsem že čím víc to zmáčknu tak tím to bude lép hrát. Když jsem si stěžoval učiteli, že mě při hraní začne bolet ruka, tak mě sjel že to moc mačkám a začli jsme cvičit hraní tak, že struny není potřeba extra mačkat..prostě lehce, protože ta struna zní i když ji přímo nedrtím. S tím je spojená samozřejmě i hbitost a tychlost prstů.cenda píše:tak první koncík s 55 mam za sebou... zvuk super... akorát že se mi po porví stalo, že už sem v půlce setu nemoh s rukama a každá písnička navíc byla nevýslovný peklo... takže zase zpět k mačkacím kroužkům... jinak sem velice spokojen...
Takže čím víc budeš posilovat tak tě asi nebude ruka bolet ale budeš přicházet o rychlost ( stáhnou se šlachy )
Zkus se naučit hrát lehce, co nejmeně zveta prsty od pražce a atd....
tim to ani tolik nebude i když trochu určitě jo... já ani nemam moc času to hodně mačkat... spíš sem se s těma strunama ještě nezžil... bolelo mě hlavně předloktí a mezi palcem a ukazováčkem protože sem se nestih rozehrát... přijeli sme a hned sme šli na pódium...Docctor píše:Vím že to sem uplně asi nepatří....ale když to tak čtu. Svýho času jsem hrál stejně. Myslel jsem že čím víc to zmáčknu tak tím to bude lép hrát. Když jsem si stěžoval učiteli, že mě při hraní začne bolet ruka, tak mě sjel že to moc mačkám a začli jsme cvičit hraní tak, že struny není potřeba extra mačkat..prostě lehce, protože ta struna zní i když ji přímo nedrtím. S tím je spojená samozřejmě i hbitost a tychlost prstů.cenda píše:tak první koncík s 55 mam za sebou... zvuk super... akorát že se mi po porví stalo, že už sem v půlce setu nemoh s rukama a každá písnička navíc byla nevýslovný peklo... takže zase zpět k mačkacím kroužkům... jinak sem velice spokojen...
Takže čím víc budeš posilovat tak tě asi nebude ruka bolet ale budeš přicházet o rychlost ( stáhnou se šlachy )
cenda píše:tim to ani tolik nebude i když trochu určitě jo... já ani nemam moc času to hodně mačkat... spíš sem se s těma strunama ještě nezžil... bolelo mě hlavně předloktí a mezi palcem a ukazováčkem protože sem se nestih rozehrát... přijeli sme a hned sme šli na pódium...Docctor píše:Vím že to sem uplně asi nepatří....ale když to tak čtu. Svýho času jsem hrál stejně. Myslel jsem že čím víc to zmáčknu tak tím to bude lép hrát. Když jsem si stěžoval učiteli, že mě při hraní začne bolet ruka, tak mě sjel že to moc mačkám a začli jsme cvičit hraní tak, že struny není potřeba extra mačkat..prostě lehce, protože ta struna zní i když ji přímo nedrtím. S tím je spojená samozřejmě i hbitost a tychlost prstů.cenda píše:tak první koncík s 55 mam za sebou... zvuk super... akorát že se mi po porví stalo, že už sem v půlce setu nemoh s rukama a každá písnička navíc byla nevýslovný peklo... takže zase zpět k mačkacím kroužkům... jinak sem velice spokojen...
Tak to je na sviňu....chce to aspoň 20 minut se rozehrat a malej rum neni na škodu
ja použivam 45-130 ale chcem si kupiť DR alebo ErnieBall,neviem sa rozhodnuť,ale rozmer 50-130,nech to tlačí,som zvedavý či to bedňa prenesie 
Já hraju na 40-100 (ale hlasoval jsem před půl rokem, kdy jsem eště hrál na .45)
Jinak, 2EBbass: Pokud jde o ErnieBall struny, tak je můžu docela nedoporučit. Měl jsem jednou ty .40 extra slinky...a jedna věc je, že maj o hodně menší tah než ostatní struny, takže pravděpodobně budeš muset hejbat s výztuhou krku. A druhá věc - zvuk mají naprosto božskej, nikdy jsem z basy lepší zvuk nevytáh...ale po 2 tejdnech sou mrtvý, a to takovým způsobem, že hraní na ně je opravdu utrpení. S dražšíma strunama už jsem skončil, od teďka už jenom 3-packy Hartke za 640,- a měnit každý tři tejdny...
Jinak, 2EBbass: Pokud jde o ErnieBall struny, tak je můžu docela nedoporučit. Měl jsem jednou ty .40 extra slinky...a jedna věc je, že maj o hodně menší tah než ostatní struny, takže pravděpodobně budeš muset hejbat s výztuhou krku. A druhá věc - zvuk mají naprosto božskej, nikdy jsem z basy lepší zvuk nevytáh...ale po 2 tejdnech sou mrtvý, a to takovým způsobem, že hraní na ně je opravdu utrpení. S dražšíma strunama už jsem skončil, od teďka už jenom 3-packy Hartke za 640,- a měnit každý tři tejdny...
Fender Jazz Bass Mexico Standard
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání...
Laney B2, EHX White Finger
...na to moje brnkání...
No na Musicmane mám ešte prevozné(od výroby) čiže maju už cca pol roka a sú blatové ale zvuk stratili asi pred 2 mesiacmi...Nové by mohli hrat pekne,na MM ich asi natiahnem...Ale na neuseru dam tie DR...ono je problem v tom,že na lacnej base hraju iba struny a snimače a tam sa lahko rozlišuje ktore struny ako vydržia lenže na lepších basách su struny iba malá čast zvuku,hraju aj ked su vyšlahané...Skusím tie DR,hlavne aby mi neboli pod prstami blatove,ja mám rad ked maju velký ťah a možem sa do nich opreť.pudel píše: Jinak, 2EBbass: Pokud jde o ErnieBall struny, tak je můžu docela nedoporučit. Měl jsem jednou ty .40 extra slinky...a jedna věc je, že maj o hodně menší tah než ostatní struny, takže pravděpodobně budeš muset hejbat s výztuhou krku. A druhá věc - zvuk mají naprosto božskej, nikdy jsem z basy lepší zvuk nevytáh...ale po 2 tejdnech sou mrtvý, a to takovým způsobem, že hraní na ně je opravdu utrpení. S dražšíma strunama už jsem skončil, od teďka už jenom 3-packy Hartke za 640,- a měnit každý tři tejdny...
- DaveMurray
Hoj a tož jakú byste doporučili tvrdost strun na Metal tvrdý jako kámen? Třeba .045 až .105? (Mají hezký wárwiky v té tvrdosti na kytarách.cz/baskytary) 
sem to patří.
sem to patří.
-
BUDAJ-31
mislim ze ti by stacily.ja som kedysi hral metal tvrdsi ako kamen,jako ocel a povem ze tam ide skor otie spody ale tiez vela toho zroby ci hras s tsatkom alebo ni.kazopadn by som siel od 105 az vysie.100 uz su moc tenke
Já mám teď .45 Warwick Red Label a asi zkusím i Black Label. Tloušťku .40 sem nezkoušel a asi ani nebudu, ty .45 mi vyhovují.
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Na 4 jmám red warwick 0.45 a na 5 mi dal kytarář overwater 0.38 a zdají se mi takový gumový , pěkně se s tím dělají blbiny ale vzít se za to moc nedá. Zkusím příště 0.44 silnější nemají v nabídce.
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
Mám niklové .50 - .135 . Mají krásný hutný zvuk, ale občas je trochu práce je "umáčknout" a moc slapování si s nimi člověk neužije (jde to, ale je to nepohodlné).
na mojí (teda vlastně teď už bráchovo
) base taham ernie ball 40tky a hraje se mi na ne opravdu pekne
zvuk maj libovej i asi po mesici co sem je tam daval
zvuk maj libovej i asi po mesici co sem je tam daval
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
.055 a jsem naprosto spokojen. Mám podlazeno o dva půltóny, struny nedrnčí a mají nádherně hutný, masivní ale čitelný zvuk.
Mám to trochu složitější, ale jinak by to bylo .65 .
Set mám takto: .40, .65, .85., .102., 125 - DR struny Extra Heavy sada + extra .40 G struna laděna na A.
Laděno od nejhlubší: H F# H E A.
Set mám takto: .40, .65, .85., .102., 125 - DR struny Extra Heavy sada + extra .40 G struna laděna na A.
Laděno od nejhlubší: H F# H E A.