Mno je to obycejny sroub na serizeni prohnuti krku (vyztuhy). Musicmany to maj jen na opacny strane, stejne jako napriklad nektery starsi fendery.dlouhovlasac píše:Jo ještě jeden dotaz. K čemu je takový to kolečko u Music Mana mezi krkem a krkovym snímačem? viděl jsem to snad jen u toho Petrucciho a SM-Y2D. Nějaký nastavení prohnutí krku?
Superstrat okolo 30k
Pravidla fóra
Re: Superstrat okolo 30k
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nemusíš věřit, ale já to slyšelKinx píše:ja na tohle moc neverim, púodle me se charakter kytary ukaze uz takhle. je pravda ze na tamty kytare byl nizko dohmat a desitky, ale nic nedrncelo a po celym krku hrala vyrovnane. jasne ze beru v potaz i tu lipu, naopak jsem byl prekvapenej ze na lipovou kytaru to hraje dobre.Nero píše:Hele, ono zrovna u JP hodně záleží na tom, jak je seštělovanej. Má ho můj učitel, takže se s tou kytarou setkávám poměrně dost často a dost dlouhou dobu. Pokud máš nízký dohmat, tak to skutečně dělá to, co popisuješ, avšak při jeho zvýšení (na můj vkus to už bylo možná trochu moc), se ta kytara zvukově hrozně vybarví a hraje zcela jinak...
Ohledně té ekvalizace je to hodně dáno dřevem (je to lípa, jestli se ted nepletu), což v porovnání s PRS z mahagonu a javoru prostě musí být znát. S tím čistým zvukem mě to docela nepřekvapuje, to mi rozhodně nepřijde (njn, zase věc vkusu).
A je teda pravda, že to je neuvěřitelně pohodlný nástroj (jako všichni MM), člověku se hned zdá, že hraje o 1/3 líp
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
mam zkusenosti ze se to vetsinou takhle moc neprojevi, ze ten rozdil je spis psychologickej 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Možná, ale v mém případě to tak nebylo. Jedno pondělí hraje kytara nějak, přijdu za týden znovu, hraje slyšitelně jinak, ptám se učitele, jak se mu to podařilo (nový struny, jiný kábl?) a on že zvýšil dohmat... Tak ti nevím...
Stejnak to nemá smysl asi nějak ve velkém řešit, kdo ví, jak to je
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tohle je znát docela dost. Nízkej dohmat nedovolí struně se rozkmitat tak široce a tón je ve svý první fázi utlumenej, protože se struna obouchá o pražce. Čím vyšší dohmat, tím větší rozkmit a větší interakce se dřevem. A větší interakce se dřevem tomu dá mnohem víc barvy a charakteristiky kytary. To je podobný, jako když z tenkejch strun přehodíš na tlustý. Zní to výrazně líp, protože dojde k větší interakci se dřevem. Vyšší dohmat ale k tomu všemu ještě zpestří první fázi tónu, to je celý...Nero píše:Možná, ale v mém případě to tak nebylo. Jedno pondělí hraje kytara nějak, přijdu za týden znovu, hraje slyšitelně jinak, ptám se učitele, jak se mu to podařilo (nový struny, jiný kábl?) a on že zvýšil dohmat... Tak ti nevím...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------