Po přečtení fora, jsem se musel zaregistrovat a postavit se na stranu výrobce Skytec.
Sám používám v kapele 2 ks reproboxů Skytec XXL 8 Activ.
Většina informací o těchto boxech na webu je mylných, udávaný výkon je 80W, nikoli 100W nebo více, ikdyž o těch 80W se dá taky spekulovat.
Je důležité se pozastavit nad tím na jaké účely jsou vytvořeny. Jsou vhodné maximálně do zkušebny, nebo jako monitory na koncerty. Na ozvučení akcí nikoli, docela se divím, že to tady někoho napadne. Na pouštění hudby na zahradě vpohodě.
V mém případě Skytec za nízkou cenu splnil očekávání.
V kapele hrající metal, kde je 6 členů, 2 kytary, basa, bicí, 2 x zpěv (takže docela kravál) si se zpěvem poradí slušně a výkon nechybí.
Takže na závěr za tu cenu účel splní. A ještě co se týká kvality, tak po roce a půl častého používání, přenášení na akce, ozvučení nějakých párty, popř. jako nouzovka ozvučení zpěvu na koncertě někde v malých prostorech vhodné a vydržely i hrubé zacházení.
Skytec - nedám na ně dopustit
Pravidla fóra
Re: Skytec - nedám na ně dopustit
No ono ozvuceni zahrady zvladne dobre i aparatura Tesla, ktera se da poridit na Aukru v radu stovek
A HODNE se teda divim, ze ti 80W apec vyzivi zkusebnu, kde se hraje metal... Je rozumet, co zpevak zpiva, kdyz hraje cela kapela?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Samotný 80W apec by rozhodně neuspěl. Jak jsem napsal výše používám dva tyto reproboxy 2 x 80WWohma píše:No ono ozvuceni zahrady zvladne dobre i aparatura Tesla, ktera se da poridit na Aukru v radu stovekA HODNE se teda divim, ze ti 80W apec vyzivi zkusebnu, kde se hraje metal... Je rozumet, co zpevak zpiva, kdyz hraje cela kapela?
S jedním si to nedokážu představit.
A jak jsem psal: v kapele jsou dva zpěváci (zpěvák, takový murmur a zpěvačka - čistý hlas spíše ve výškách)
Čistota produkovaného zvuku je dobrá, tady ale opět musím zdůraznit, že na tak levné boxy je dobrá.
Je to sice Low-end, stejně jako Omnitronic, ale u Omnitronicu se vrací na reklamaci každý 3tí kus s odpáleným výškáčem - je pravda že už si nevzpomenu u které řady to bylo, ale cenově na tom byly vyrovnaně.
Tak kamos mel ve zkusebne 2x Soundking, taky to asi nebylo pres 100W na kus, a jako hralo to, dve bedny se asi prosadi vyrazne lip nez jedna. Na druhou stranu asi tezko pujdou pouzit jako odposlechy
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma píše:Tak kamos mel ve zkusebne 2x Soundking, taky to asi nebylo pres 100W na kus, a jako hralo to, dve bedny se asi prosadi vyrazne lip nez jedna. Na druhou stranu asi tezko pujdou pouzit jako odposlechy
Ono je to relativní i s použitím jako monitor (odposlech)
každý klade jiné nároky a někomu stačí do odposlechu pustit pouze kytara + zpěvy, někomu jen kytara. Basa + bicí v odposlechu není až tak důležitá. Basa ještě ano, ale bicí dělají kravál i tak a na podiu jdou slyšet i bez odposlechu.
Samozřejmě že pokud někdo bude chtít použít takové repro jako monitor se vším všudy a pustit tam kytary + basu + zpěvy, tak výsledek nebude nejlepší, ale zase na druhou stranu pokud dotyčná kapela hraje nějaký jazz, mají akustiky, tak se i takový odposlech se může prosadit.
Ale to už jsme úplně odbočili, jen jsem chtěl říct že s reproboxy Skytec mám kladné zkušenosti.
Věřím když člověk od takovýchto reproboxů očekává kvalitu jako u řádově drahších modelů, tak je ve finále zklamaný. Já jsem víceméně věděl do čehu jdu a proto víceméně spokojenost.
Ale ať jen nechválím tak:
Při zapnutém stavu a zesílení na cca 50% výkonu šumí (doma v pokoji bych to nechtěl), ale to člověka trápí jen když je ticho, jakmile se začne hrát, nebo člověk pustí do repra nějakou hudbu tak šum zanikne.
Dále mě štve nestabilita. Pokud se používá stativ (stojan na repra) tak vklidu, ale když mají stát tak jsou náchylné na převrácení, ale to se dá vyřešit a není to až takový problém.
A na závěr: mám sice 2ks těchto boxů, ale potenciometry jsou nastaveny na každém kusu o něco jinak.
Věřím když člověk od takovýchto reproboxů očekává kvalitu jako u řádově drahších modelů, tak je ve finále zklamaný. Já jsem víceméně věděl do čehu jdu a proto víceméně spokojenost.
Ale ať jen nechválím tak:
Při zapnutém stavu a zesílení na cca 50% výkonu šumí (doma v pokoji bych to nechtěl), ale to člověka trápí jen když je ticho, jakmile se začne hrát, nebo člověk pustí do repra nějakou hudbu tak šum zanikne.
Dále mě štve nestabilita. Pokud se používá stativ (stojan na repra) tak vklidu, ale když mají stát tak jsou náchylné na převrácení, ale to se dá vyřešit a není to až takový problém.
A na závěr: mám sice 2ks těchto boxů, ale potenciometry jsou nastaveny na každém kusu o něco jinak.
Pokud jsi spokojen, tak neni co resit 
MImochodem s tim odposlechem - treba na nasem prvnim koncerte jsem mel dost problemy chytat bici, v nekterych kritickych momentech jsem se DIVAL na bubenika, abych podle jeho pohybu odkoukaval rytmus. Ale vetsinou se tohle asi nestava.
Pri nejakym tom zesileni sumi i mnohem drazsi bedny, to bych vubec neresil.
Neni ta nestabilita spis zapricinena pochybnym stativem?
MImochodem s tim odposlechem - treba na nasem prvnim koncerte jsem mel dost problemy chytat bici, v nekterych kritickych momentech jsem se DIVAL na bubenika, abych podle jeho pohybu odkoukaval rytmus. Ale vetsinou se tohle asi nestava.
Pri nejakym tom zesileni sumi i mnohem drazsi bedny, to bych vubec neresil.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ne ne, špatně jsem to napsal. Pokud se použije stativ, tak tam není co řešit, ale pokud mají stát bez stativu, tz. když je postavím na zem, nebo na stůl, na kombo to je jedno, tak protože mají takové pitomé nožičky blízko u sebe tak jsou náchylné na převrácení směrem dozadu, ale to se dá vyřešit několika způsoby.Wohma píše:Pokud jsi spokojen, tak neni co resit
MImochodem s tim odposlechem
........