čau, z kámošema máme kapelu a jak to bývá netrvaslo to dlouho a vymysleli jsme pár songů. Když se mě všichni ptají jestli máme něco nahráneho tak samozřejmě ne.
Tak bych se chtěl zeptat jak nahrát celý song do PC. Napadlo mě pár způsobů
1. Mohl by se vést kabel s mixáku do PC a z PC ven a nahrálo by se všechno
2. Že bychom ten song hráli dokola akorát by se nahrával pokaždé někdo jiný
3. Nahrát celou kapelu + zpěv v programu audacity (nebo jinný, moc jich neznám) do PC a pak by každý nahrál tu svou stopu přičemž by mu ta stopa celé kapely hrála do sluchátek.
Jenže ty body mají pár nevýhod:
1. do mixu nemůžeme zapojit bicí, protože nemáme na ně mikrofony
2. budeník by omylem mohl nasadit trošku jinší rytmus a pak by výsledek byl děsivý
3. stejný jako ten 1. bod
Chceme to nahrát jako takové "Demo" kde by bylo jen pár songů. Nevíte někdo o nějakém lepší způsobu?
Nahrání kapely
Pravidla fóra
Re: Nahrání kapely
A jak chcete nahravat bici, kdyz nemate mikrofony? Jakou mate zvukovku?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
No bez mikráků bicí rozhodně nenahraješ. Jedině že byste bicí udělali v nějakém programu. Tady na hudebnim foru by se možná našel někdo kdo by ti mikráky zapujčil. Jinak bicmenovi metronom do uší a nahrajte celou kapelu (klidně na jeden mic). Pak tu nahrávku bicákovi do uší at nahraje bicí linku, pak basa, potom kytary a nakonec zpěv. To je asi tak nejlepší postup (podle mě) 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A kolik do toho chete investovat?
Jak už jsem tu několikrát psal - nahrávat se dá i velmi levno (kvalita nic moc, ale na demo by i stačila, chce to zkoušet): stereo mikrofon, nebo sluchátka zapojit do obyčejné zvukovky na PC, nebo do MiniDisk rekordéru, případně MP3 přehrávače s line-in vstupem.
Jak už jsem tu několikrát psal - nahrávat se dá i velmi levno (kvalita nic moc, ale na demo by i stačila, chce to zkoušet): stereo mikrofon, nebo sluchátka zapojit do obyčejné zvukovky na PC, nebo do MiniDisk rekordéru, případně MP3 přehrávače s line-in vstupem.
Hraju na kytary a mašinky
tak jako mě se jedná jak dostat celou kapelu naráz do PC a pak postupně přidávat nástroje a zpěv, kdyby se ale někdo našel kdo by nám pujčil mikrofony na bicí tak bychom to nahráli asi nějak s blbou kvalitou a pak postupně nahrávali. My jsme totiž chudá kapela a máme 8-vstupový mix (to je mix a zesilovač dohromady) a je tam výstup buď 2x100W nebo 2x150W a konektory jsou jakésik "ježky". Kdyby ty mikrofony měly výstup jack tak bychpm to do PC dostali ale z toho mixu do zvukovky to nevím, aby jsme něco neoddělali.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
koncák píchnout do zvukovky? na to ryhcle zapomeňte a šetřete na studio...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Turbo má pravdu - domluvte se buď s nějakým studiem nebo nadšencem, který má jednak zkušenosti a jednak aspoň nějaké vybavení. Byť demo, tak stojí zato si s ním dát aspoň minimální práci, protože je třeba myslet i na to, že poslech kvalitně udělaných skladeb je rozhodně podstatná část následujících úspěchů a možností
P.
P.