Kvalita krku u 12-ti strunných kytar do 10-15 tis.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Kvalita krku u 12-ti strunných kytar do 10-15 tis.

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Chtěl sem se zeptat, jak jsou na tom krky a jejich výztuhy.

Pár příkladů:
http://www.musiccenter.cz/Danelectro-LH ... e/:3:27611

http://www.fokuskytary.cz/155-kytara-ky ... =48&typ=SG

http://kytary.cz/cort-dvanactistrunna-c ... 31:0:0:1:0

Jde mi spíše o ty elektrické.

Jestli ten krk za ty peníze má na to, aby udržel 12 strun.
woro90

Re: Kvalita krku u 12-ti strunných kytar do 10-15 tis.

Příspěvek od woro90 »

Aby krk udržel 12 strun, to není zase takový problém - dvanáctky se kroutí naprosto stejně jako šestky, když je to zdravé a správně vysušené dřevo, drží jak skála, a když je to kus vlhkého klacku co rostl za fabrikou, máš z toho hada nebo vrtuli stejně rychle jako u šestky. Nezapomeň na to, že na dvanáctku se dávají tenčí struny, takže celkový tah není oproti šestce zase až tak velký.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Souhlas, ničeho bych se neobával a určitě ne u elektrik. Mám akustického Corta asi osm let, krk naprosto stabilní.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
60'Rock_N'_Roll

takže toho fokuse se nemusim bát? popřípadš Danelectra
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tak Fokuska, ta je na dva krky a čtyři snímače dost laciná, krk se určitě neprohne ale možná se bude časem kroutit - ale nějakou jistotu u levných a v Číně vyráběných nástrojů vlastně nemáš nikdy. Je to kus od kusu, taky mám jednu fokusku a stále drží.
A navíc i nástroje z Číny maji minimálně dvouletou záruku a pokud dřevo nezačne nějak pracovat do té doby, pak už zpravidla ne.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
60'Rock_N'_Roll

Ale zase Danelectro se mi kupovat nechce, pro jeho až moc specifickej zvuk, kterej je sice briliantní, ale Humnucker máš vždy možnost rozepnout....

A hlavně v písničkách nejsou vždy jen pasáže na 12-ti, ale i na 6.... a přehazovat kytaru :?
60'Rock_N'_Roll

no takhle, já nechci, aby se tak kytara ohla v krku, aby se krk netočil. Taky mi nepříjde zrovna adekvátní cena 10 000 za 4 snímače a 2 krky, ale bůh ví, třeba ta kytara bude dobrá. Zase si vem, že SG od Fokuse za 5000 nemusí bejt špatný. Vůbec, výběr 12tek levnějšího rázu je špatnej. Zase za 23 se mi nechce kupovat ta Epiphone. U toho fokuse se vymněněj některý snímače a bude....a jeste k tomu obchodu. Kde presne je obchod Fokuse, kde si muzu koupit ten dvoukrkej model? To tam na fokuskytary.cz mam objednat 10 kusu toho dvoukrkýho modelu a pak to dovezou do toho Třebíče? :|
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Ve vsi Petrůvky (u Třebíče) č. p. 30 je centrální sklad. Ten Fokus je pěkný, ale nejdříve bych ho vyzkoušel (v Petrůvkách), když ho vidím tak si vzpomenu na J. Page jak hraje Stairway to Heaven. A když bude hrozná tak vem to Danelectro, alespoň budeš originální.
60'Rock_N'_Roll

Nevrin píše:Ve vsi Petrůvky (u Třebíče) č. p. 30 je centrální sklad. Ten Fokus je pěkný, ale nejdříve bych ho vyzkoušel (v Petrůvkách), když ho vidím tak si vzpomenu na J. Page jak hraje Stairway to Heaven. A když bude hrozná tak vem to Danelectro, alespoň budeš originální.

a tam můžu zajít a vyzkoušet?
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Atkins píše:Souhlas, ničeho bych se neobával a určitě ne u elektrik. Mám akustického Corta asi osm let, krk naprosto stabilní.
Souhlasím,kamarád má taky corta 12str. a je to super kytara za dobrý peníz.Jen ty barréčka obecně nemají takový říz,jako u 6strunek.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

a tam můžu zajít a vyzkoušet?
Po předchozí domluvě ano, jsou tam ochotní lidé.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“