Digitech Expression Factory EX-7

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Digitech Expression Factory EX-7

Příspěvek od rotten77 »

Máte někdo tenhle pedál?
Digitech Expression Factory EX-7 (kytary.cz)
Od zvuku padající bomby z Whammy k psychadelickým úletům z Uni-Vibe....od víření Leslie až ke kvákání Wah pedálu - to vše je modelováno v Digitech EX-7 Expression Factory.

• Sedm vyhledávaných zvukových výrazů v jednom pedálu s perfektním kompaktním zvukem
• Sedm modelů klasických distortion pedálů (Dunlop® Cry Baby®, Vox® Clyde McCoy Wah®, DigiTech XP300 Space Station™ Synth Swell™, DigiTech Whammy®, Unicord Uni-Vibe™, Leslie® 147 rotary speaker, A/DA™Flanger)
• Velmi kvalitní šasí

Trochu začínám uvaožvat o Whammy a narazil jsem na tenhle efekt, který stojí o 1.000 Kč méně a Whammy má v sobě (otázkou ale je, v jaké kvalitě).
A co ostatní efekty, které obsahuje? Nemáte někdo porovnání?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Digitech Expression Factory EX-7

Příspěvek od Dark Axel »

nevyadá to úplně zle... ta whammy nezněla špatně a oslovil mě ten Synth swell... ale pokud uvažuješ o Whammy, kup si whammy.

Použitou whammy seženeš například z UK ebay klidně o 1000 levněji :-) věř mi, zrovna mi jedna jde poštou... sice obouchaná, ale měla by být 100% funkční

navíc nevím jaké možností te EX-7 má, ale jak víš, na whammy je velká spousta módů, které by tady mohly chybět už jen kvůli kompaktnosti... zřejmě to bude brané jako best of whammy :-D tzn oktáva nahoru, oktáva dolů, tečka.

(whammy má navíc zvlášť výstup na dry a wet a je ovladatelná přes MIDI - někomu to může pomoct při výběru)

takže tak... zvaž :-) mě tyhle Factory od Digitechu moc neoslovily, je ale pravda, že jsem je neslyšel na kvalitním aparátu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Dark Axel píše: navíc nevím jaké možností te EX-7 má, ale jak víš, na whammy je velká spousta módů, které by tady mohly chybět už jen kvůli kompaktnosti... zřejmě to bude brané jako best of whammy :-D tzn oktáva nahoru, oktáva dolů, tečka.
Právě si nejsem jist, jestli všechno na Whammy využiju, taková ta klasika oktáva dolů, nahoru by mi možná stačila, ale nejlepší by bylo mít je oba ty efekty na pár dní doma.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak to už je pak otázka co se využije, pravda :-)

já taky pochybuju, že bych využil z té harmonizační sekce něco jiného než oktávu nahoru nebo dolů... stejně jako z té "whammy" sekce... ale prostě sázím na klasiku (a nechoďte na mě s tím, ež klasika je WH-1, 10 000 na to nemám :-D )
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Týýo to mě docela oslovilo. Přiznávám že nejsem moc náročnej, asi právě proto si nikdy nekoupím samostatně whamy, wah wah a podobně protože bych je stejně dostatečně nevyužil. Todle je přesně pro mě. No já do něho nejspíš pujdu. Osobně proti digitechu nic nemám a říkejte si co chce ale mě se ten zvuk docela líbí :lol:

EDIT: Tak sem si stah manuál a trochu si ho pročítám. Na nastavení těch efektů je to fakt bohatý (občas jdou nastavit parametry co nešly ani na originálech) Whamy má 7 modu, takže ne jenom oktáva +, oktávy minus - . No asi to fakt stojí zas to :wink:

EDIT II : A když máte nastavený flanger a vypnete ho, funguje jako volume pedál.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

zajímavé :-)

no, stejně... sázím na originál :-) a až budu chtít synth zvuky, tak konečně našeřím na Line6 Verbzillu a pohraju si s volume pedálem :-D stejně s tím počítám...

ale pro někoho, kdo si vystačí s tímhle - ideální
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Tak, téměř po roce oživuji téma :-)
Mám teď doma na pár dní Whammy a jsem si jistej, že ty ostatní funkce nevyužiju, takže je pro mě zbytečné dávat za tento efekt 5.000

Tenhle EX7 mě taky moc nezaujal (má asi jenom jednu oktávu nahoru a já chci dvě, jako má Whammy :-)) Nemá někdo třeba Boss PS5, nevíte někdo, jak na něm funguje expression pedál?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Trošku po tom pedálu začínám pokukovat. Whammy, údajně to umí i shimmer, Leslie... Čert vem kvalitu zvuku, měl bych pravděpodobně jen na vyblbnutí doma. :)
rotten77 píše:Tenhle EX7 mě taky moc nezaujal (má asi jenom jednu oktávu nahoru a já chci dvě, jako má Whammy :-))
Manuál, strana 15: "2 Octave Up" :wink:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“