Volume na sóla
Pravidla fóra
-
pepafranta
Zdravim, riesim rovnaky problem. Takze napadlo mna dat do efektovej skucky http://kytary.cz/electro-harmonix-nano- ... 40:0:0:1:0 . Podla mna by to malo fungovat v pohode ale iba sa spitam, nebude tomu vadit silnz signal z predzosilnovaca? Alebo ked to zapnem nebude mi to vytvarat iba vecie skreslenie a hlasitost ostane rovnaka? Mam lampove kombo. Eq nechcem lebo bz mi to iba zbytecne menilo zvuk a ja som so svojim zvukom spokojny a nechcme ho menit na sola.
EQ by ti myslim nemenil zvuk keby si menil na nim iba volumepepafranta píše:Zdravim, riesim rovnaky problem. Takze napadlo mna dat do efektovej skucky http://kytary.cz/electro-harmonix-nano- ... 40:0:0:1:0 . Podla mna by to malo fungovat v pohode ale iba sa spitam, nebude tomu vadit silnz signal z predzosilnovaca? Alebo ked to zapnem nebude mi to vytvarat iba vecie skreslenie a hlasitost ostane rovnaka? Mam lampove kombo. Eq nechcem lebo bz mi to iba zbytecne menilo zvuk a ja som so svojim zvukom spokojny a nechcme ho menit na sola.
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
bandzone.cz/private
-
pepafranta
ak chces zdvihat volume lepsie ho bude dat normalne do sig¨nalu ako do slucky..pepafranta píše:EQ je druha moznost, ale naco platiti 2200kc za nieco co plne nevyuzijem ked si mozem kupit za liter ten EHX, len potrebujem vedet ci ten EHX power boost bude fungovat v slucke na zdvihanie volume.
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
bandzone.cz/private
-
pepafranta
len ked to dam hned za gitaru tak mi zosilni signal z gitary a urobi mi to ze mi prida gaim a nie volume. Ved rozdiel medzy eq a tzm boostrom je v tom ze na tom boostri nemozem menit signal ale oba mi ho vedie zosilit a to ja potrebujem, nechcem menit zvuk, iba ho zosilit. Preto sa pitam ci ked dam do slucky ten booster ci mi to nebude robit borde lebo predsa z predzosilnovaca ide silny signal.
-
ahomonicky
No já tedy Volume pedál v rámci procesoru a i předtím používám a...ano, je pravda, že na maximální hlasitost se jedná o hlasitost, která by byla bez pedálu, ale...přeci není problém nakroutit na kombu víc a volume pedál mít třeba na půlce, či kdekoliv a je tam navíc i rezerva, když přijde najednou třeba víc lidí a změní se charakter zvuku v sále. No a na sólo si to člověk zvedne a nemusí pak ani na max...já jsem zvyklý při změně zvuku mít na pedálu nohu a ten začátek si korigovat ( zvučíme si sami ). Pochopitelně pánové se zvukařem tento problém neznajíturbo_MaCk píše:volume pedál vyškrtni,,, ten je spíš na ztišování, na zhlasiťování pasáží dost nevhodný...Nero píše:Tři možnosti:
a) klasický booster
b) volume pedál
c) ekvalizér
Můžeš si vybrat, co by ti nejvíc sedělo...
Ekvalizér.... s tím bych já nikdy nezvedal sílu signálu. sou tam rozonanční obvody co slouží k filtraci ftrekvecí enjako zesílení, podle mě to vždycky stojí zaprd
Booster.. ten ti pomůže asi nejvíc. Ale pokud máš dost velký zkreslení tak to taky nebude tak slavný jelikož už to bude buděný tak že te rozdíl na poznáš... na čistým je to ale zdvih jak prase.
-
ahomonicky
No já to třeba řeším tím, že si dolu lepím korkový špunt. Tedy tam si nastavím vždy minimální hlasitost, kterou potřebuji na doprovod. Na sólo se následně přidám a pak prostě šlápnu na minimum zpátky. Pak je ještě řešení šlapka, kde si nastavuješ rozsah. Tu ale bohužel nemám. Nicméně špunt je okDark Axel píše:ahomonicky - upřímně - hledat po konci sóla "kde vlastně byl ten volume pedál" je dost nešíkovné a neprakticképroto se na zvyšová ní hlasitosti na sóla podle mně volume pedál použít nedá
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé řešení, ale zase ti to zamezí jít s volume pedálem až na nulu
samozřejmě - pokud se hodně pendluje mezi styly, může být občas vybavení celkově docela problematické, takže pokud člověk nechce jít do desetiticícových rackových šíleností, vždycky musí najít kompromis
samozřejmě - pokud se hodně pendluje mezi styly, může být občas vybavení celkově docela problematické, takže pokud člověk nechce jít do desetiticícových rackových šíleností, vždycky musí najít kompromis
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
ahomonicky
No nula je teoreticky problém, ale to je většinou v momentě, kdy mám čas na poťák, tedy na konci, či v momentě kdy očumuju a nehraju...nulu při hraní jaksi stejně nevyužijuDark Axel píše:zajímavé řešení, ale zase ti to zamezí jít s volume pedálem až na nulu
No pak je jeste takova nejlevnejsi moznost: proc pouzivat booster v miste, kde mas dostatek signalu? Dlouho jsem pouzival spis utlumovy reseni: jedan verze je zesilit na sola, druha totiz ztisit na doprovod. Celkovou hlasitost bys mel nestavenou na combu vys, jako na sola, no a ve smycce bys mel krabicku, kde by byl jenom prepinac a jeden potenciometr. Zadny baterky, zadny aktivni prvky. Cena by tedy byla odvisla od toho, jak levne sezenes jakoukoliv vhodnou krabicku, technicky je to pro kytaristu, ktery si nekdy opravoval s pajkou kabel. naprosto jednoduchy. A funguje to dobre...pepafranta píše:Zdravim, riesim rovnaky problem. Takze napadlo mna dat do efektovej skucky... Podla mna by to malo fungovat v pohode ale iba sa spitam, nebude tomu vadit silnz signal z predzosilnovaca?
Re: Volume na sóla
Čau, já mám LPB od EHX a naprosto mi vyhovuje. Mám ho v boardu hned jako první za kytarou, takže tím zesílím signál hned na začátku. Když hraju čistej (strat) tak ho to zesílí jak potřebuju a samozřejmě i trošičku nakresí, což mi vyhovuje a když hraju na zkreslenej, tak se spíš projeví jen to zesílení a kreslení se v tom ztratí. Navíc je to TB takže to nedělá žádnej bordel. Za sebe doporučuju - levná krabička, která svoji práci udělá. Navíc se dá použít při (volume tak na 10 - 12 hod) i jako slušnej OD i když samozřejmě bez možnosti korekcí. Tož tak.
Squier Strat, GCB-95, LPB-1, BD-2, GDI-21, EHX Small stone, EHX #1 Echo, EHX Holy grail, >> Crate V-18 112
-
charliealpha
Jak se zesílit na sólo? Udělám krok vpřed, shybnu se, přidám volume, narovnám se, krok zpět a hraju 
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
Re:
Sorry ale nedalo mi to. U volume pedalu zalezi na modelu.turbo_MaCk píše:volume pedál vyškrtni,,, ten je spíš na ztišování, na zhlasiťování pasáží dost nevhodný...Nero píše:Tři možnosti:
a) klasický booster
b) volume pedál
c) ekvalizér
Můžeš si vybrat, co by ti nejvíc sedělo...
Ekvalizér.... s tím bych já nikdy nezvedal sílu signálu. sou tam rozonanční obvody co slouží k filtraci ftrekvecí enjako zesílení, podle mě to vždycky stojí zaprd
Booster.. ten ti pomůže asi nejvíc. Ale pokud máš dost velký zkreslení tak to taky nebude tak slavný jelikož už to bude buděný tak že te rozdíl na poznáš... na čistým je to ale zdvih jak prase.
Treba tohle: http://kytary.cz/visual-sound-volume-pe ... 50:0:0:1:0
Je delany presne na to.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- freelancer02
Tak to jsem zvědavej v nějakým svižnějším tempu...charliealpha píše:Jak se zesílit na sólo? Udělám krok vpřed, shybnu se, přidám volume, narovnám se, krok zpět a hraju
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
No, dávat za volume pedál 3.450,- je celkem blbost... navíc, to že tam jsou ty ledky nezaručuje pohodlí, protože stejně se na ten pedál musíš dívat a "soustředit" abys to správně trefil, to už mi jako lepší varianta připadá kufřík s různými korkovými špunty. Varianta s volume pedálem by byla, pokud by měl potenciometr s nastavením minimální hlasitosti, ale to se dostáváme k tomu, co psal Cybermuff.simonwalker píše: Sorry ale nedalo mi to. U volume pedalu zalezi na modelu.
Je delany presne na to.
Jak už ty bylo několikrát napsáno - i já se přikláním k boosteru (používám MXR Micro Amp), protože u volume pedálu by mi potom scházela ta možnost jít až dolů, což se hodí na zajímavé zvukové efekty.
EDIT:: pak je tu další možnost, kterou ale neuznávám, všiml jsem si toho u jednoho kytaristy, co tady v okolí hraje zábavy, a v podstatě to používá i spousta slavných kytaristů - na sóla je zesiluje zvukař/technik
Hraju na kytary a mašinky
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
já používám volume pedál i booster...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
No myslim ze je to spis o zvyku.....rotten77 píše:No, dávat za volume pedál 3.450,- je celkem blbost... navíc, to že tam jsou ty ledky nezaručuje pohodlí, protože stejně se na ten pedál musíš dívat a "soustředit" abys to správně trefil, to už mi jako lepší varianta připadá kufřík s různými korkovými špunty. Varianta s volume pedálem by byla, pokud by měl potenciometr s nastavením minimální hlasitosti, ale to se dostáváme k tomu, co psal Cybermuff.simonwalker píše: Sorry ale nedalo mi to. U volume pedalu zalezi na modelu.
Je delany presne na to.
Squier Classic Vibe 50's Stratocaster/Gibson Firebird Studio => G Lab Wah => Electro Harmonix LPB-1 => T.C. Electronics G Major => Fender Super Champ XD
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
to, že je 3450 za volumák příliš ale neobkecášsimonwalker píše:No myslim ze je to spis o zvyku.....rotten77 píše:No, dávat za volume pedál 3.450,- je celkem blbost... navíc, to že tam jsou ty ledky nezaručuje pohodlí, protože stejně se na ten pedál musíš dívat a "soustředit" abys to správně trefil, to už mi jako lepší varianta připadá kufřík s různými korkovými špunty. Varianta s volume pedálem by byla, pokud by měl potenciometr s nastavením minimální hlasitosti, ale to se dostáváme k tomu, co psal Cybermuff.simonwalker píše: Sorry ale nedalo mi to. U volume pedalu zalezi na modelu.
Je delany presne na to.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ten booster je praktičtější... volume pedál je na uplně jiný věci
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.