Struny a serizovani krku
Pravidla fóra
Struny a serizovani krku
Zdravim. Mam otazku jestli je nutne pri serizovani krku sundavat struny nebo je staci jenom uplne povolit? za odpovedi predem dekuji 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Struny a serizovani krku
Stačí povolit
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Četl jsem dokonce názor, že by se vůběc povolovat neměly... Nevím, čemu věřit, ale povolování tu bylo dřív, takže povoluji. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Nic nepovolovat, seřizovat s nataženýma strunama.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Názory se různí
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
když už jsme u toho kdesik jsem slyšel, že když se změní ladění třeba ze standartu na třeba drop C že se musí seřídit krk...
tak kdesi jsem slysel ze serizovani s natazenyma strunama muze poskodit krk 
neřekl bych....dělám to tak a je to v cajkuZejus píše:tak kdesi jsem slysel ze serizovani s natazenyma strunama muze poskodit krk
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- ...EDGE...
Ja kdyz serizuju dohmat, povolim Acko a Hcko, ty jedine prekazi sroubum na hlave od krytky vyztuhy krku 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zajímavý je, že například Music Man na svém webu doslova uvádí, že krky mají takovou výztuhu, s kterou lze pracovat i za běžně natažených strun - u jiných výztuh je to tedy problém? (řečnická otázka
)
Upřímně řečeno, nikdy jsem moc nepochopil, jak lze dobře nastavit prohnutí krku se sundanými strunami. To dle mého prostě nejde (leda že by nějaký blázen sundaval a nandaval struny po každém 1/4 otočení šroubem...).
Upřímně řečeno, nikdy jsem moc nepochopil, jak lze dobře nastavit prohnutí krku se sundanými strunami. To dle mého prostě nejde (leda že by nějaký blázen sundaval a nandaval struny po každém 1/4 otočení šroubem...).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Asi proto mě to seřizování tak štve. Rozhodl jsem se změnit styl.Nero píše:Zajímavý je, že například Music Man na svém webu doslova uvádí, že krky mají takovou výztuhu, s kterou lze pracovat i za běžně natažených strun - u jiných výztuh je to tedy problém? (řečnická otázka)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nebudeš. Já si s výztuhou taky hrál s natáhlýma strunama...
... a nic se nestalo.
Ale i tak to radím dělat hodně pomalu a postupně.
... a nic se nestalo.
Ale i tak to radím dělat hodně pomalu a postupně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nikoli výztuhu ale existují lidé kteří tvrdí, že by se mohl zlomit krk - díky protisměrnému tahu. Nemám na to vyhraněný názor ale když seřizuji krk, vždy struny povolím.Budu první, kdo si zmrší výztuhu.
No tak prakticky vzato je to pokaždé "protisměrný tah", že...Atkins píše:Nikoli výztuhu ale existují lidé kteří tvrdí, že by se mohl zlomit krk - díky protisměrnému tahu. Nemám na to vyhraněný názor ale když seřizuji krk, vždy struny povolím.Budu první, kdo si zmrší výztuhu.
Jsem přesvědčený že se to doporučuje proto, že výztuhu napíná tah strun, a povolením strun se jí tedy uleví - tím se sníží tření mezi závitem a maticí. Celkem bych i věřil že se je možné neopatrným šroubováním urvat (ukroutit) konec. Já také sundávám jenom prostřední dvě, ale jsem opatrný a trochu té výztuze pomáhám tlakem kolena proti krku
Mjkl: Určitě se musí přeštelovat, stejná tloušťka strun má při nižším ladění menší tah, a mohl bys tím pádem mít krk prohnutý opačně. Navíc pro drop C bych krk povolil ještě víc a zvednul bych kobylku, aby měly ty mírně plandavé struny víc místa. Ostatně podívej se, jak je to na base, a zkus se tomu přiblížit o tolik, o kolik se přiblížíš laděním
Mjkl: Určitě se musí přeštelovat, stejná tloušťka strun má při nižším ladění menší tah, a mohl bys tím pádem mít krk prohnutý opačně. Navíc pro drop C bych krk povolil ještě víc a zvednul bych kobylku, aby měly ty mírně plandavé struny víc místa. Ostatně podívej se, jak je to na base, a zkus se tomu přiblížit o tolik, o kolik se přiblížíš laděním
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...