Poměr zvuku kytara:kombo
Pravidla fóra
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poměr zvuku kytara:kombo
To ale přece není problém udělat v obchodě...
No mám pocit že nikdo nepochopil na co Šokátor ptá. Já sem to myslím pochopil (pomohla mi ta rovnice s X kombama a Y kytarama
). Více méně se ptáš jestli je lepší apgrejdovat kytaru nebo kombo.
No opravdu těžko říct. Nebo to spíš vysvětlit (přitom je to tak jednoduchý). Takže logicky: V kytaře se rodí zvuk (např.: zvuk "piva moc pije"). Ten to zvuk jde do komba, které má za úkol ho co nejvěrněji zesílit a zreprodukovat. Takže špatné kombo ti ze zvuku "piva moc pije" udělá "iva moč pije" což není zrovna nejlepší. A se špatnou kytarou ten zvuk ani nevytvoříš (se špatnou kytarou nejspíš uděláš "piva moč pije" což je blbost...) Opravdu těžko říct... Ale za mě kytara
No opravdu těžko říct. Nebo to spíš vysvětlit (přitom je to tak jednoduchý). Takže logicky: V kytaře se rodí zvuk (např.: zvuk "piva moc pije"). Ten to zvuk jde do komba, které má za úkol ho co nejvěrněji zesílit a zreprodukovat. Takže špatné kombo ti ze zvuku "piva moc pije" udělá "iva moč pije" což není zrovna nejlepší. A se špatnou kytarou ten zvuk ani nevytvoříš (se špatnou kytarou nejspíš uděláš "piva moč pije" což je blbost...) Opravdu těžko říct... Ale za mě kytara
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to naopak, špatný kombo ti možná udělá "piva moč pije", ale dobrý kombo ti udělá "furt namol žije" - to samý, úplně jinak a většinou pěknější 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
chyba...LAMA píše:No mám pocit že nikdo nepochopil na co Šokátor ptá. Já sem to myslím pochopil (pomohla mi ta rovnice s X kombama a Y kytarama). Více méně se ptáš jestli je lepší apgrejdovat kytaru nebo kombo.
kytaře se vytvoří signál... respektive ve snímači. ten de do komba, kde se onen signál zesiluje, ale ne co nejvěrněji. Preamp má za úkol signál překopávat... zkreslení korekce a spousta jinejch filtrů. Koncák ho zesílí na úroveň, kdy může jít do repráku. Dobrý koncák se nemalou mírou podílí na zvuku, tudíž jej opět mění. Reprák to samé, charakterní reprák má fungovat též jako frekvenční filtr a na výsledném zvuku se podílí. pak přijde sejmutí mikrákem, který by měl vzít zvuk co nejpodobněji tomu, jak to de z komba. Toto ale není technicky možný, takže se prostě používají ty, co to sejmou tak, že to co nejlíp zní. Mixák má za úkol namixocat jednotlivé zvuky, ne se podílet na zvuku jako takovém, ovšem zase se ale jistou měrou podílí, ikdyž je konstruovaný tak, aby to bylo co nejméně. Koncoví zesilovač zesiluje do PA bedny. Je předimenzovaný s charakteristikou blížící se ideálnímu zesilovači - měl by se na zvuku podílet co nejméně. PA bedna by měla mít co nejlineárnější charakteristiku a měla by zvuk vyzářit s co nejmenšími změnami.
Zkoušel si někdy zapojit kytaru do mixu PA zesíku a PA bedny? takto zní zvuk co jde z kytary.... Pokud by šlo o co nejpřesnější reprodukci kytarového signálu, je ideální tak 500W tranzistor a vcepásmová bedna
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Myslel sem clean, bylo to spíše ilustrační. Nebylo pochopeno jak sem to myslel. Vím co leze za zvuk z kytary. Nemyslel sem zvuk ale ZVUK ale to je jedno. Z tohodle threadu radši rychle zmizet. 
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Já když hrál v kytarách s kytarou LTD emg 81 a 60 za 20 000 přes kombo stagg za 2500 a ten zvuk jsem si zamiloval , byl takový zajímavý:D Ale určitě je lepší mít lepší kombo než kytaru
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
A co špatné kombo/špatná kytara??rotten77 píše:špatné kombo/dobrá kytara = špatný zvuk
dobré kombo/špatná kytara = lepší zvuk
dobré kombo/dobrá kytara = dobrý zvuk
Většina tvorby na Bandzone.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Čaute, tak když už jsme u toho tématu, tak bych potřeboval poradit. Mám kytaru http://www.rockster.cz/Elektricke-kytar ... WI14-cerna a kombo http://www.audiotek.cz/product-40215-crate-fw15r s Boss DS-1. Prostě nějak nejsem spokojený se zvukem...nemyslím si, že by kombo bylo zas tak špatné, ale s tím bossem to nějak prostě nedrží tvar a je to prostě takový hnusný, roztřepený zvuk, nedokážu to moc popsat, no, ale prostě se mi to nějak nelíbí, tak se ptám, co má teď větší cenu. Mám teď našetřených pár peněz, tak nevím, jestli je lepší si koupit kytaru nebo nový aparátek. Na obě peníze nemám, jen jedno z toho. Buď jsem chtěl kytaru Vintage V100 nebo aparátek http://kytary.cz/randall-rh300g3plus/HN099962/ + nějaký solidní box
Co si myslíte, že mi ke zlepšení zvuku pomůže víc?
Předem díky,
Dan...
Co si myslíte, že mi ke zlepšení zvuku pomůže víc?
Předem díky,
Dan...
A toho Bosse používáš proč? Zkreslení z komba ti nestačí?
Nepíšeš, co hraješ za styl, takže těžko soudit, co očekáváš za zlepšení (podle apce hádám, že to bude nějaká neskutečná tvrďárna). Osobně kdybych neměl na výběr a musel vrazit 9k do jedné z těch dvou věcí, byla by to kytara.
Nepíšeš, co hraješ za styl, takže těžko soudit, co očekáváš za zlepšení (podle apce hádám, že to bude nějaká neskutečná tvrďárna). Osobně kdybych neměl na výběr a musel vrazit 9k do jedné z těch dvou věcí, byla by to kytara.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Ahoj, díky za odpověď.
Chci hrát hlavně punk-rock, grunge, hard rock atd. Zasík jsem vybral, páč jsem ho našel na bazaru za velmi dobrou cenu (3.500,-).
Bosse jsem si koupil kvůli zkreslení, protože v kombu je jen overdrive a čistý kanál.
Chci hrát hlavně punk-rock, grunge, hard rock atd. Zasík jsem vybral, páč jsem ho našel na bazaru za velmi dobrou cenu (3.500,-).
Bosse jsem si koupil kvůli zkreslení, protože v kombu je jen overdrive a čistý kanál.
No myslím, že to kombo na tyhle účely kreslí dostatečně, ale jak myslíš... Za 3,5k to nemusí bejt zlý. Jen budeš potřebovat ještě box.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Koupil bych lepší snímače, prodal aparát, nechal si DS1 a koupil nějakou jednoduchou lampu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ze všeho nejdřív bych zkusil připojit jiný box a pak podle výsledku zvážil výměnu repra. Máš to na 12", to je dobrý předpoklad k upgrade.
Pak si vyzkoušej krabky Grunge, Metal Zone, oproti DS-1 je to něco úplně jiného, tuším že tvým směrem.
Pak si vyzkoušej krabky Grunge, Metal Zone, oproti DS-1 je to něco úplně jiného, tuším že tvým směrem.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zrovna tyhle zmíněné krabičky bych snad nikomu nedoporučoval. Doba, kdy nebylo k dispozici nic lepšího, snad už pominula.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008