FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: FUZZ ?

Příspěvek od Dark Axel »

wikxzen píše:Ale 1. aprila bylo uz ... :lol: Tohle je hruza, fuj... :?

Kdyz uz fuzz na tvrdou hudbu tak treba Fuzzwar od Death by Audio!
Fuzzwar
http://www.youtube.com/watch?v=ESevU8aD6bM
tyjo, ale to je nářez
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

pigdestroyer píše:fuzzy me sice nezajimaji ale tenhle pedal vypada paradne, ty diodky sou genialni :)
http://www.youtube.com/watch?v=eCsVq0SBVS0
krabička docla odpudivá, ale nadruhou staranu mám rád extravaganci (ikdyž bych to asi zkusil jiným směrem).
Zvuk je dost fuzz. 6ádnej krém, nekompromisní skřemíkoví lofi. Já bych ten zvuk využil, ale každý asi ne.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

není to úplně fuzz, ale jak to tak slyším, k ničemu jinému to nemůžu přirovnat

http://www.youtube.com/watch?v=4A7VFxIBj84

strašidelný pedál :-) (v dobrém slova smyslu)
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Ty jo, a těch několik modelů....

Taky slušnej Fuzz
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nojo, když zkresluje 8mi bitový procesor, něco to s tím zvukem udělat musí :-D

Ten mayer nezní zle, ale ačkoliv bych nikdy nemyslel že to řeknu, ten Geiger counter bych asi spíše využil :-D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:není to úplně fuzz, ale jak to tak slyším, k ničemu jinému to nemůžu přirovnat

hej ale toto je hodně dobrý.... lofi digitál :twisted:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

turbo_MaCk píše:
Dark Axel píše:není to úplně fuzz, ale jak to tak slyším, k ničemu jinému to nemůžu přirovnat

hej ale toto je hodně dobrý.... lofi digitál :twisted:
mno, bohužel je to typický boutique pedál, čili cena 300 dolarů :-)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mno jo, prilis mnoho potaku, moc moznosti a dobrych zvuku malo (... a hrani malo)! :lol:

To mi pripomnelo, ze ZVEX vydal dalsi fuzz krabku:
http://www.proguitarshop.com/product.ph ... egoryID=10
woro90

Příspěvek od woro90 »

Ach jo... A co třeba DOMA POSTAVENÝ fuzz, vytvořený zkusu perfboardu, pár kondenzátorů a odporů, tranzistoru ze starého rádia a oranžové ledky na ořez? Koukám že hledáte co nejprasečtější zvuk a to tahle věcička splňuje výborně. Pak stačí za ni zařadit tónové clony (shora a zdola) a volumítko, a ubytovat to v plechovce od sardinek, a je vymalováno. Fuzz Face má celkem dva tranzistory, tři kondenzátory, čtyři rezistory, dva poťáky a přepínač, tak kulatá krabice je tomu hrozně velká, to samé platí o ceně. Původně tam byly PNP germaniové tanzistory, což není dnes tak běžná věc, ale světe div se, válí se mi jich na stole aspoň pět, poněvadž jsem vykuchal staré kapesní rádio. A i kdyby nebyly, pozdější verze jsou všechny křemíkové.

Fuzz je prostě natolik jednoduchá věc že nemá smysl platit za značku a za design krabky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

přesně.. proto sem si ten svůj postavil...
woro90

Příspěvek od woro90 »

turbo_MaCk píše:přesně.. proto sem si ten svůj postavil...
Ale nemáš hovado jako já;) Během dnešní noci jsem si totiž smatlal něco jako Bazz Fuss, ale v jeho nejjednodušší podobě. A použil jsem starý ruský tranzistor MP41(germaniový, PNP, univerzální) vypájený z kapesního rádia, takže jsem otáčel celé zapojení, a jako diodu jsem použil oranžovou LED, takže to má zvuk někde mezi fuzzem a distortionem. To ovšem jen v nižších polohách, ve vyšších je to opravdu čistokrevný fuzz s dost zvláštním zvukem.
reason for editing: sekl jsem se v označení tranzistoru
Naposledy upravil(a) woro90 dne 18.09.2009 18:37, celkem upraveno 1 x.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ze teda jdu mozna trochu mimo tema, ale mohli byste mi poslat treba na mail citizen.one@seznam.cz nejaky instrukce jak na to? docela by me bavilo neco splacat, akorat v tomhle moc neslapu, soucastek po strejdovi mam ale dost a tak bych s trochou fantazie a fotek nebo tak neceho snad neco stvoril. Fuzz me bavi hrozne moc, takze proc jich nemit vic jak stavajici dva :)
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Taky mám doma dělaný fuzz :D - kopii Fuzz Face - a funguje docela dobře 8) . Když jsem s tím začínal, tak jsem do toho narval patice, abych pak mohl tranzistory vyměňovat - ty černé sovětské imitace tranzistorů (MP* P*, GT* ), co jsem měl ze začátku neměly pořádné zesílení a šuměly jak prase (zvlášť v páru s něčím silnějším) - nemám ponětí z kama jsem je "sehnal" (tipuju sklady na praxi na střední :twisted: ). Ohledně "zvuku" co to dělalo - na prd (zvuk se ztrácel (jakoby kompresor naopak), aby se z toho vytáhlo nějaké zkreslení, tak se muselo pořádně říznout do strun a narozdíl od původního signálu to bylo docela potichu - to dělalo to malé zesílení) :lol:

Ten fuzz jsem používal jen sem-tam. Ale naštěstí jsem loni sehnal novou zásobu Ge tranzistorů, tak pokusy mohly začít znovu :twisted: - teď mám jak sovětské tranzistory (schované - třeba budou mít někdy nějakou historiuckou hodnotu - ale používat je už nebudu :D ), tak i československé (jak série GC*, tak i 10*NU7* a OC* ) a japonské (2SA* a 2SB* ). Potom jsem si prošel na netu všelijaké návody, jak měřit jejich zesílení, něco ohledně párování ve FF (někdo doporučuje tranzistory ze stejným zesílením, někdo zase dvojici 80 - 120), něco jsem zkusil dát dohromady, cosi jsem změřil (jen pár kusů) a nakonec jsem se na všechno vědecké bádání ohledně zvuku fuzzu vysr*al a udělala podle sebe :twisted: - neboli - efekt byl pořád rozdělaný a já jen přehazoval tranzistory a zkoušel, kdy bude nejlepší zvuk :D - až tak jednoduché to nebylo (taky jsem měl těch tranzistorů tak 30 8) ), ale nakonec jsem pochopil, jak se ty dva tranzistory vlastně chovají (zjednodušeně - čím silnější první - tím větší fuzz, a čím silnější druhý, tím větší výstupní signál) a nakonec jsem tam nechal dvojku GC507 a 2SB75 - a zvuk je v pohodě (podle mých měřítek :D ) - když má kytara tak hlasitost 5, tak je zvuk jen mírně nakreslený a hlavně zesílený, na 7 už jde poznat, že se "něco" blíží a na 10 je to už peklo - zvuk se zahlcuje a na basových strunách jdou dělat pěkné zvěrstva :twisted:

P.S: Po mechanické stránce jsem to měl jednoduché - plechovka je od ryb (jakýsi tuňák z Teska nebo co :D ) - měla dno jen z jedné strany a z opačné byla zaoblená, takže rozmístění přepínače, jacků i potenciometrů je viceméně stejné jak u originálu (jen je ta moje krabice o něco menší do šířky a vyšší) :twisted:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

já tam mám operák a GE diody. NA ten návod se teda necejtím. To s těma tranzistorama je ale dost logické - ten co je před diodama/druhý tranzistorem ovládá sílu signálu kterej de na prvek, co zkresluje - ovlivňuje velikost zkreslení. TEn druhý je za tím prvkem a ovládá výstupní signál.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Hehe, teď jsem se na wikipedii dozvěděl, že vlastně nemám fuzz ale distortion :lol: Že prý je rozdíl v tom, že u fuzzu se clipping děje na tranzistorech (tudíž to chce aspoň dva tranďáky, kde jeden pere do druhého víc než druhý zvládá, jako má třeba Fuzz Face), zatímco u distortionu na diodách.
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já bych to spíš rozlišoval podle zvuku - rozlišovat fuzz a distortion podle toho, co dělá zkreslení, může bát někdy docel zrádné :D - třeba - co je toto ? :
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

woro90 píše:Hehe, teď jsem se na wikipedii dozvěděl, že vlastně nemám fuzz ale distortion :lol: Že prý je rozdíl v tom, že u fuzzu se clipping děje na tranzistorech (tudíž to chce aspoň dva tranďáky, kde jeden pere do druhého víc než druhý zvládá, jako má třeba Fuzz Face), zatímco u distortionu na diodách.
jojo... ale je to taková formalita.. Dnes už se moc fuuz jako takovejch dělat nedá, páč germaniový tranzistory sou celkem vzácný.

to ej distortion sustainer. Aneb fuzz a distortion za sebou.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já jsem docela rozhodnutý jít v případě fuzzu do graphic fuzz od EHX a to bych fakt stavit nechtěl :-P :-D nehledám co nejvíc prasácký zvuk, ale zajímavý zvuk :wink:
Stardust

Příspěvek od Stardust »

Dark Axel píše:já jsem docela rozhodnutý jít v případě fuzzu do graphic fuzz od EHX a to bych fakt stavit nechtěl :-P :-D nehledám co nejvíc prasácký zvuk, ale zajímavý zvuk :wink:
na grafic fuzz koukam už pekelně dlouho. Tak dlouho, že si ho pravděpodobně příští tejden objednam (uvidíme, co na to řekne peněženka). Cena šla za poslední dobu dolu + sleva do konce září....hmmm dilema
sice to neni klasickej fuzz, ale je to přesně to, co hledam - zkreslení s širokou zvukovou paletou
jinak dalšim favoritem je WMD geiger counter, na kterej si tady odkazoval - to bych rád někdy zkusil, pekelná mašinka :-)
woro90

Příspěvek od woro90 »

Dark Axel píše:já jsem docela rozhodnutý jít v případě fuzzu do graphic fuzz od EHX a to bych fakt stavit nechtěl :-P :-D nehledám co nejvíc prasácký zvuk, ale zajímavý zvuk :wink:
Nebýt toho envelope blbince, dalo by se to :wink:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“