R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
-
Majkl.Duke
R.M. Pickups? Jaký jsou
Chtěl bych se pozeptat,jak na tom jsou tyhle snímače? Jestli to má cenu o nich uvažovat nebo ne. Vlastním EP Explorer a rád bych do ní nějaké nové snímače, myslel jsem na Seymour Duncan SH6 Distortion Bridge Gold + ještě něco,ale to dá dohromady velký prachy a to se mi nějak nechce,moc v přebytku nejsou!
Mám rád Arakaini, hlavně Jirku,a právě jsem koukal,že používa R.M. Mrknul jsem na to,a překvapila mě cena, že to je docela v pohodě,až moc na rozdíl od ostatních. Tak jsem přemýšlel,když mu to stačí,tak mě musí určtě taky!! 
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
Mám s nima jen positivní zkušenosti. A Macho i rád poradí a udělá i něco speciálnějšího.
Myslím,že ve své cenové kat. nemaj konkurenci
Myslím,že ve své cenové kat. nemaj konkurenci
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Nemuzu je porovnavat s Duncanama a podobnejma, ale urcite jsou vyrazne lepsi nez ta asijska produkce, ktera je standartne namontovana na kytarach do 12 tisic. Ja vymenil na obou svych kytarach tyhle korejce a cinany za RMka a jsem spokojenej. Pomer cena\kvalita je podle me odpovidajici.
Hraju výhradně na šrot.
- 60'Rock_N'_Roll
Tak oproti SD rozdíl bude, nebudou tak živý. A taky popřemýšlej o tom, že až jednou budeš kytaru prodávat tak nevim, jak sou na tom R.M, ale SD se ti budou prodávat líp. Zvlášť ten tvůj typ, kterej je hodně žádanej.
Že si ty starý necháš, a pak, až jí budeš prodávat, tak namontuješ ty starý a ten snímač prodáš samotnej.
Že si ty starý necháš, a pak, až jí budeš prodávat, tak namontuješ ty starý a ten snímač prodáš samotnej.
-
Majkl.Duke
Asi vypadá,že tam smrknu ty R.M. ,protože velký prachy jse mi do toho moc nechce dávat!
A tím se chci zeptat,co by bylo nejlepší tam dám? Ke kobylce bych chtěl něco na metloš a ke krku a čistý.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jeste prohlidni bazar, abys pak nelitoval, ze treba nekdo prodava Duncana SH-6 nebo DiMarzio Superdistortion za 1300,-
Od RM bych dal asi Custom Alnico ke kobyle a Classic Neck ke krku, pokud chces alnico. Pokud chces "modernejsi", "neutralnejsi" nebo taky "chemictejsi" zvuk, tak keramiky, ke kobyle treba RM Custom, nebo jestli chces jeste vetsi maso tak F1 (ale to uz je podle me fakt moc ulet), ke krku treba F2N, nebo jestli chces neco co hraje skoro jako singl, tak F3.
Od RM bych dal asi Custom Alnico ke kobyle a Classic Neck ke krku, pokud chces alnico. Pokud chces "modernejsi", "neutralnejsi" nebo taky "chemictejsi" zvuk, tak keramiky, ke kobyle treba RM Custom, nebo jestli chces jeste vetsi maso tak F1 (ale to uz je podle me fakt moc ulet), ke krku treba F2N, nebo jestli chces neco co hraje skoro jako singl, tak F3.
Hraju výhradně na šrot.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych číhal na bazaru na "světové" značky. Já jsem takový "dimarzio guy" a kytary s RMky, na které jsem zatím hrál mě příliš nenadchly. Je to rozhodně kvalitnější, než stock snímače na levných kytarách, zvuk je barevnější, ale do dospělosti provařených značek tomu podle mně ještě něco chybí
konkrétně DiMarzia se na bazaru dají odchytit i za slušné ceny
popřípadě můžeš vždycky šáhnout po Seymourech... ale celkově - obhlížej chvíli bazar
konkrétně DiMarzia se na bazaru dají odchytit i za slušné ceny
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
souhlasim z axelem, za tu cenu novych r.m. sezenes bazarove DiMarzka, a stema uz mas nakou chvilku vystarano
-
Majkl.Duke
Ok,díky za rady. Budu teda hledat!! 
A co bazarovy RM? S cenou kolem 600 je to pro spořivý hráče best řešení
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- krabiček a efektů kýbl
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A i Duncany nebo jiné značky, to se neboj...McKozias píše:souhlasim z axelem, za tu cenu novych r.m. sezenes bazarove DiMarzka, a stema uz mas nakou chvilku vystarano
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Majkl.Duke
Chtěl jsem se ještě zeptat na snímače zakoupené v USA,jestli se nějak lišej nebo jsou schodný,asi stupidní otázka!!
Mám tam kamaráda,a snímače tam maj za polovic ceny,tak že tam vycházej do 100doláču co tady stojí 3 táci!! A halvně,jsem tam koukal na komba a Peavy 6505 tak tam vychází na 20tis. a ne tady na 30!! 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Stupidní otázka, sám sis odpověděl
liší se ale dost podstatně právě cenou
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Jo je to tak že ty stocky jsou takový batolata, ty R.M.-ka atd...jsou takový ti puberťáci a až to dostane rozum tak je z toho Dimarzio nebo Seymour
.....až vyrostu chcu být Dimarzio 
Final Frontier
- Nero
- Rádce
Jen nezapomeň na to, že k ceně v US koupeného aparátu musíš připočíst dopravu (to nedělá zrovna málo, jsi v kategorii tisíců), trafo 230V -> 120V, aby ti to vůbec chodilo (zase to je unvestice pár tisíc, aby to za něco stálo), a pak následně DPH 19% z součtu ceny aparátu a dopravy, a nakonec 7% clo. Takže v součtu je ta cena někde zcela jinde.Majkl.Duke píše:Chtěl jsem se ještě zeptat na snímače zakoupené v USA,jestli se nějak lišej nebo jsou schodný,asi stupidní otázka!!Mám tam kamaráda,a snímače tam maj za polovic ceny,tak že tam vycházej do 100doláču co tady stojí 3 táci!! A halvně,jsem tam koukal na komba a Peavy 6505 tak tam vychází na 20tis. a ne tady na 30!!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Majkl.Duke
Na DPH bych moc nehrál!!
Mám tam kamaráda,a přinejhorším by to přivezl sebou nebo mi to poslal osobně,pak není možnost zjistit jaká byla cena nebo jestli to jsi přivezl vlastní nebo koupený!
Místo peněz za dopravu,bych se bál samotné dopravy, jestli by to vůbec přežilo!! 
A co takhle EMG?? Na R.M jsem hrál, ale nějak jsem neměl čas oveřit zvukové možnosti, ale EMG jsem měl déle a podle mne(zatím) vede;-)
Vintage-Les paul,
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
Marshall-Vintage,Marshall box- MC412B
Cry baby,
Line 6 M13
-
Majkl.Duke
Taky jsem koukal na EMG,ale jsou aktiv,a nějak se mi frézovat,vrtat a nevím co ještě moc nechce zasahovat.A druhá věc,myslím,že nemají zlaté provedení, a já mám na kytaře zlaté železo
a ta barva EMG se moc nehodí.
EMG existují i pasivy. Sám je mám. Je fakt, že mají černý kryt no... Ale z bazaru bys určitě sehnal i OEM EMG-HZ, které jsou bez krytu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
Pokud ti pošle i kamarád z US poštou velký balík, tak bude dost pravděpodobně celníkům nápadný a otevřou ho. Pokud v něm nebude účet s cenou, tak celník urči cenu sám (samozřejmě na základě toho, co najde nejjednodušeji, takže třeba dle českého obchodu) a podle toho ti určí DPH. Nakonec ti může naměřit ještě víc, protože jako základ vezme českou, a ne americkou cenu. Tzn. že jedinou možností je to, že by to doopravdy osobně přivezl. (A pro jistotu - vím, o čem mluvím, v US mám bráchu.)Majkl.Duke píše:Na DPH bych moc nehrál!!Mám tam kamaráda,a přinejhorším by to přivezl sebou nebo mi to poslal osobně,pak není možnost zjistit jaká byla cena nebo jestli to jsi přivezl vlastní nebo koupený!
Místo peněz za dopravu,bych se bál samotné dopravy, jestli by to vůbec přežilo!!
Ad EMG - to vrtání nebude nutné, většinou. Jen málo kytar mají tak malé prostory na elektroniku, že se do nich nevejde baterie (jako do té mé
PetrPeter 1975 - 2008