Kytara na Hardrock a metal
Pravidla fóra
Kytara na Hardrock a metal
Zdar chtěl bych se zeptat jakou kytaru byste mi doporučili na tyto dva styly, ja sním o Stratocastrovi a zajímalo by mě jestli je to možné hrát i na tuto kytaru.Jinak slyšel jsem o Ibanezkach a SGckach ale Strat je prostě moje srdcovka 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kytara na Hardrock a metal
Mno, na klasický strat S-S-S moc metalu, možná H-S-S ale pořád bych na metal viděl jako nejlepší volbu superstraty, LP. Jestli se teda ptáš na tohlekvasna píše:Zdar chtěl bych se zeptat jakou kytaru byste mi doporučili na tyto dva styly, ja sním o Stratocastrovi a zajímalo by mě jestli je to možné hrát i na tuto kytaru.Jinak slyšel jsem o Ibanezkach a SGckach ale Strat je prostě moje srdcovka
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
-
dlouhovlasac
Pánům Blackmorovi, Murraymu, Gersovi a Smithovi ten hardrock a heayvy metal na stratocaster šlape, proč ne.
PS. Sice to cpu všude, kde se dá, ale zkus se po bazarech kouknout na kytary Kramer. Starý modely z USA nebo Hořovic hrajou naprosto perfektně a daj se sehnat za směšnou cenu - okolo 8000 korun. A maj ty nejkvalitnejší krky z kanadskýho javoru, snímače seymour duncan, ostrojení schaller či pořízka.
PS. Sice to cpu všude, kde se dá, ale zkus se po bazarech kouknout na kytary Kramer. Starý modely z USA nebo Hořovic hrajou naprosto perfektně a daj se sehnat za směšnou cenu - okolo 8000 korun. A maj ty nejkvalitnejší krky z kanadskýho javoru, snímače seymour duncan, ostrojení schaller či pořízka.
- Dubla
- last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
- Kontaktovat uživatele:
čágo, hlavně zááleží kolik na to máš peněz. Jinak strat je na metal a hardrock dobře použitelnej pokud bude mít humbucker u kobyly... Jako např tenhle http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... 75:0:0:1:0
EDIT: Kua, dokonce až třetí
EDIT: Kua, dokonce až třetí
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6 * home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Za mě SG 
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
jestli chces strata na metlu tak proc ne, hodne lidi hraje metlu na nej a vubec im to nedela problem... hlavne aby jak pisi ostatni aby byla kombinace snimacu H-S-S
No strata proč ne. Třeba Ota Hereš se zbavil Ibanezek a ted v TORRu to mrská jen se stratem s Floydem. V muzikusu sem myslím četl dobrou recenzi. Tak na něj švihneš nějakej brutální HB snímač a je to
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
JJ jen sem si prave nebyl jistej jestli strat bude to pravý ořechový na tyhle styly pac se jeste nemel moznost si na nej zahrát.Jinak samozřejme planuju snímáče S-S-H a protože to už bude moje druhá kytara tak si plánuju koupit rovnou americkýho fendra z řady highway ktery by mě měl už vydržet na dýl http://kytary.cz/fender-highway-1-hss-s ... 55:0:0:1:0 co tomu řikáte myslíte že ty highway jsou dobrá volba? 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
No já sem měl pár těch high v ruce a myslím že bys třeba na bazaru za tu cenu sehnal čistokrevnýho američana. Teda já bych to tak udělal. s bazarem mám dobrý zkušenostikvasna píše:JJ jen sem si prave nebyl jistej jestli strat bude to pravý ořechový na tyhle styly pac se jeste nemel moznost si na nej zahrát.Jinak samozřejme planuju snímáče S-S-H a protože to už bude moje druhá kytara tak si plánuju koupit rovnou americkýho fendra z řady highway ktery by mě měl už vydržet na dýl http://kytary.cz/fender-highway-1-hss-s ... 55:0:0:1:0 co tomu řikáte myslíte že ty highway jsou dobrá volba?
Marshall
Marshall
necross píše:No já sem měl pár těch high v ruce a myslím že bys třeba na bazaru za tu cenu sehnal čistokrevnýho američana. Teda já bych to tak udělal. s bazarem mám dobrý zkušenostikvasna píše:JJ jen sem si prave nebyl jistej jestli strat bude to pravý ořechový na tyhle styly pac se jeste nemel moznost si na nej zahrát.Jinak samozřejme planuju snímáče S-S-H a protože to už bude moje druhá kytara tak si plánuju koupit rovnou americkýho fendra z řady highway ktery by mě měl už vydržet na dýl http://kytary.cz/fender-highway-1-hss-s ... 55:0:0:1:0 co tomu řikáte myslíte že ty highway jsou dobrá volba?
Takže myslíš že highwaye nejsou kvalitní kytary za odpovídající cenu?
možná sem jen narazil na špatný kus pnáč říkal jeden známý že natrefil na dobrej. Ale kdybych já se rozmýšlel tak si koupím bazar američana. Občas se jich tam válí dost.
Marshall
Marshall
http://www.youtube.com/watch?v=quITkSVCQ18 má superstrata a jak pěkně mu to zní:)
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
má strata, ne superstrata... kdyby měl superstrata, není to nic zvláštního... nezní to špatně, ale kdoví co má za snímačeJoey01 píše:http://www.youtube.com/watch?v=quITkSVCQ18 má superstrata a jak pěkně mu to zní:)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jo Strat to je
, ani nevím proč jsem napsal Superstrat
.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Jj zvuk od Finowy miluju, je takový originální
, a pak dej vědět co tam má
- miraslozil
Tak na tento styl se mi jeví ideální 7 strunná kytara,kamarád si ji koupil,chce to sice chvíli času,než si zvykneš na ladění horní struny v H,ale zní to naprosto hutně a navíc to pak perfektně koresponduje s 5 strunnou basou.
Nevím nevím, sedmu možná tak na numetalové hučení, ale záleží na vkusu - já mám radši když si ty spodky bere basa a kytara do toho neleze, zůstává to zvukově přehledné a dá se do toho nasekat daleko víc než klasická numetalová instrumentální struktura, která vypadá asi takto:
jednoduchý, ale hustopřísně nízko položený hlavní riff - osmiakordové mydlení a ksichtění se (blič blije a vypadá že umře, basák metá šiškou) - opět pár taktů hlavní riff - pár hustopřísných arpeggií jako sólo, protože se neobjevila žádná pořádná melodie - opět hlavní riff - strašně protahovaný konec.
Mně přijde, že tak nízký rozsah u kytary omezuje melodičnost a hlavně harmonickou strukturu, protože to pak musí zůstat strašně jednoduché, aby se to neslévalo. A tam právě nastupuje ta honba za nejtvrdším zvukem, protože pokud mi hrdost (nebo snaha předvést se s hračkou, kterou zase tolik lidí nemá) nedovolí hrát výš než na 3 nejtlustších strunách, a mám je podladěné do G (sedmistrunka plandavá), nezahraju toho zase tolik, abych ohromoval svým hráčským uměním. Tak musím ohromovat "nekompromisním", "drzým", "hutným", "dravým" a vůbec strašně cool, in, trendy, svěžím a free zvukem. Stejně nemusím nic umět, jenom se musím hodně podepisovat do památníků, vypadat tak, aby si mě aspoň někdo pamatoval, a sekat pět powerchordů. A pokud jsem v kapele jako první (melodický) kytarista, musím umět čtyři arpeggia sweepem, protože to je základ každého hustopřísného sóla - stejně se to všechno může hrát jenom v jedné tónině = nejníž, co to jenom půjde.
Za mě normální šestistrunka, ale spíš asi superstrat (tj. HB nebo dva, 24-pražcový krk a podle chuti buď FR nebo nějaký pohodlný a pevný hardtail). Aspoň jeden SC by se na tom ale hodil. Pro mě by třeba byla ideální nějaká rohatá potvora s H-S-H, rozepínáním obou HB, Floyd Rose nebo Schallerem, a pořádně rohatým tělem. Typická ibanezka. Pokud něco fendrovic, tak asi Double Fat Strat, nejspíš s floydem. Nebo Showmaster, ale to už asi nepovažuješ za strata, co?
edit: když tak koukám na toho Squiera, dalo by se to zahrát i na něj, přece jen to 2-point tremolo chodí lépe než původní vintage style, a krková mezipoloha by moc sajrajtu pochytat neměla, ovšem humbuckerový zvuk z toho nebude, což těm HSSkám trochu ubírá na variabilitě. Ale to je zase záležitost vkusu, i to HSSko má tolik možností zapojení že se nedají využít bez podobně šíleného systému přepínání jako na Jaguarech, ovšem ještě podstatně složitějšího.
jednoduchý, ale hustopřísně nízko položený hlavní riff - osmiakordové mydlení a ksichtění se (blič blije a vypadá že umře, basák metá šiškou) - opět pár taktů hlavní riff - pár hustopřísných arpeggií jako sólo, protože se neobjevila žádná pořádná melodie - opět hlavní riff - strašně protahovaný konec.
Mně přijde, že tak nízký rozsah u kytary omezuje melodičnost a hlavně harmonickou strukturu, protože to pak musí zůstat strašně jednoduché, aby se to neslévalo. A tam právě nastupuje ta honba za nejtvrdším zvukem, protože pokud mi hrdost (nebo snaha předvést se s hračkou, kterou zase tolik lidí nemá) nedovolí hrát výš než na 3 nejtlustších strunách, a mám je podladěné do G (sedmistrunka plandavá), nezahraju toho zase tolik, abych ohromoval svým hráčským uměním. Tak musím ohromovat "nekompromisním", "drzým", "hutným", "dravým" a vůbec strašně cool, in, trendy, svěžím a free zvukem. Stejně nemusím nic umět, jenom se musím hodně podepisovat do památníků, vypadat tak, aby si mě aspoň někdo pamatoval, a sekat pět powerchordů. A pokud jsem v kapele jako první (melodický) kytarista, musím umět čtyři arpeggia sweepem, protože to je základ každého hustopřísného sóla - stejně se to všechno může hrát jenom v jedné tónině = nejníž, co to jenom půjde.
Za mě normální šestistrunka, ale spíš asi superstrat (tj. HB nebo dva, 24-pražcový krk a podle chuti buď FR nebo nějaký pohodlný a pevný hardtail). Aspoň jeden SC by se na tom ale hodil. Pro mě by třeba byla ideální nějaká rohatá potvora s H-S-H, rozepínáním obou HB, Floyd Rose nebo Schallerem, a pořádně rohatým tělem. Typická ibanezka. Pokud něco fendrovic, tak asi Double Fat Strat, nejspíš s floydem. Nebo Showmaster, ale to už asi nepovažuješ za strata, co?
edit: když tak koukám na toho Squiera, dalo by se to zahrát i na něj, přece jen to 2-point tremolo chodí lépe než původní vintage style, a krková mezipoloha by moc sajrajtu pochytat neměla, ovšem humbuckerový zvuk z toho nebude, což těm HSSkám trochu ubírá na variabilitě. Ale to je zase záležitost vkusu, i to HSSko má tolik možností zapojení že se nedají využít bez podobně šíleného systému přepínání jako na Jaguarech, ovšem ještě podstatně složitějšího.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tolik povyku kvuli strune navic..ja si treba myslim ze sedmistrunka ladena na drop A poskytuje jak hrani v standartnim ecku tak tvrdy drop..
At si kdo chce co che rika,souhlasim s popisem tech blit-core metalu s Worem devadesatym 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR