Metronom

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Re: Metronom

Příspěvek od Metallistic »

Nechci zakládat nic novýho, tak se poptám tady, kdo používá jakej metronom...Já zatím jen nějákej internetovej,nebo co sem stáhl do počítače ale není to ono, někdy, když nesedím u PC tak prostě metronom není, tak mám v plánu koupit něco takového http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0 ...Co si myslíte vy o tomhle modelu a jakej používáte. .? :)
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja mam klasickou Ibanezku MU30 a jsem spokojen, akorat bych uvital regulaci hlasitosti toho pipnuti, na to se podivej, pokud budes vybirat novou ladicku. Ta Blond vypada, ze by to mohla mit (kolecko na boku)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Ja mam klasickou Ibanezku MU30 a jsem spokojen, akorat bych uvital regulaci hlasitosti toho pipnuti, na to se podivej, pokud budes vybirat novou ladicku. Ta Blond vypada, ze by to mohla mit (kolecko na boku)
No mě jde hlavně o ten metronom, ale když už tak chci rovnou s ladičkou :wink: . . A ta regulace hlasitosti je dobrej nápad, to mě ani nenapadlo nad tím přemýšlet... :wink:
Obrázek
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ten metronom na ladičkách pípá do toho repráčku nebo do outputu? V případě č.2 by
asi nedělalo dobře zkreslení komba
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:Ten metronom na ladičkách pípá do toho repráčku nebo do outputu? V případě č.2 by
Ehm proč .? :oops:
Obrázek
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Moleek píše:Ten metronom na ladičkách pípá do toho repráčku nebo do outputu? V případě č.2 by
Do repráčku. Alespoň teda na MU30.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

ja s metronomem trochu pokulhavam, když nastavím to tempo tajak je u daného songu předepsáno třeba 140 a zapnu metronom, tak prostě nevím jak začít, protože je tam v taktu hodně různých not, které tvoří melodii a když to hraju podle metronomu tajak to tukne tak to nema melodii a je to přímočaré a když na něm nastavím tempo 140 a dám možnost osminových not tak to zní jak armádní kulomet a v tom aby se pak prase vyznalo... asi si vybírám moc těžké songy na metronom nebo nevím

nebo mě ještě napadlo, když mam naladu tak si zapnu metronom a snažím se nějak jamovat ve stupnicích co umím...a držet se toho klepání a jet stejné tempo...nebo podle metronomu hraju furt stupnice dokola to je taky dobrá věc... každopádně uvažuju, že si časem koupím staré kombo třeba od stagu a metronom napíchnu do toho, když člověk dá metrak do komba gain naplno a stáhne dolů výšky a středy a dá basy naplno tak to zní jak kopák a není to takový hnusný zvuk pro ucho, ale takový kulatější...

když se učím nějaký song, tak na učení rytmu daného songu používám GP a pak až to umím nějak líp tak přímo originální písničku a hraju do toho...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

MU30 neni prubezna ladicka, tzn. ji nelze zapojit do efektovyho retezu.

Ovsem musim poopravit Kamahla - MU30 pipa nejen do repracku, ma i vystup na sluchatka a tam by se ta regulace hodila jeste vic nez na repracek.
Somnus Aeternus
pehve

Příspěvek od pehve »

mám tenhle: http://kytary.cz/sabine-zipbeat/4966/?SE3649:0:0:1:0
má kalibraci A, výstup do sluchátka, vypínatelnou 2 nebo 8 led indikaci a volbu akcentů ,ta je pro mě nejdůležitější.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Já ¨jenom doporučím metronom kterej "ťuká" (nebo se aspoň snaží, já mám zip beat od sabine...), u pípajících se objevuje syndrom házení z okna...
loos

Příspěvek od loos »

mycountry píše:Já ¨jenom doporučím metronom kterej "ťuká" (nebo se aspoň snaží, já mám zip beat od sabine...), u pípajících se objevuje syndrom házení z okna...
jo tak s tim můžu souhlasit :lol: buď to člověk chce zahodit nebo pak chodí po baráku a furt slyší to pípání :D
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

loos píše:
mycountry píše:Já ¨jenom doporučím metronom kterej "ťuká" (nebo se aspoň snaží, já mám zip beat od sabine...), u pípajících se objevuje syndrom házení z okna...
jo tak s tim můžu souhlasit :lol: buď to člověk chce zahodit nebo pak chodí po baráku a furt slyší to pípání :D
to máti o patro níž nadávala co to je za hnusné zvuky a to jsem používal zvuk z repráčku :D řikala to pípá naka bomba či co? :D
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Používáte nějáký softwarový metronom.. ? Napište jakej. . ? Zatím bych jel podle softwaru a jak budou peníze tak bych šel do http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0 :wink: ...
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jakýkoli z jakékoli multistopy, např. u některých se dá nastavit, který nástroj bude hrát první beat a který ty ostatní - to je příjemné a když máš v PC nainstalovaný nějaký hezký VST drumset, nezní to vůbec špatně. "Pípání", mi také značne nevyhovuje. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Metallistic píše:Používáte nějáký softwarový metronom.. ? Napište jakej. . ? Zatím bych jel podle softwaru a jak budou peníze tak bych šel do http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0 :wink: ...
Guitar Pro by ti mohl pro začátek stačit, ne? :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:
Metallistic píše:Používáte nějáký softwarový metronom.. ? Napište jakej. . ? Zatím bych jel podle softwaru a jak budou peníze tak bych šel do http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0 :wink: ...
Jaj já sem ale hňup,že mě to nenapadlo hned :D :oops: :oops: :oops:
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Nero píše:
V guitar pro jsem to špekuloval a dicky to akorat hralo se skladbou... samostatně jsem to tam nikde nenašel...

kd tomu metronomu... mám ho a po pár měsících mi tam odešel reprák... http://kytary.cz/blond-emt-789/99775/?SE3648:0:0:1:0
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No tak si do GP naklikej nějaký bicí a přehrávej to ve smyčce, ne?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nebo dej repetici na prázdný takt
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“