omlouvám se za milionkrát omletý téma. Poslední týden projíždím tohle fórum a zjistil jsem pár info a rád bych si udělal jasno.
Chci si koupit první kytaru (http://kytary.cz/stagg-western-serie-13 ... 06:0:0:1:0) - četl jsem různý názory na cenu prvních kytar, a myslím že původní cena 2.700 je pro moje naprosto hluchý uši dostačující. Ale jestli má někdo chuť mi navrhnout něco lepšího, rád se poučím.
Otázky:
1.) Stagg prý není příliš dobrý výrobce a najít v týhle ceně slušnou kytaru je těžký. Nemám žádnýho kámoše, co hraje, takže pomoc při nákupu nehrozí. Kytaru chci kupovat přímo v kamenný prodejně kytary.cz, tak spoléhám na to, že zrovna v tomhle obchodě by mi mohl poradit prodavač (mám iluze o slušnosti tohodle šopu - kdyžtak mě prosím vyveďte z omylu
Zajímalo by mě tedy, na co si dát pozor a co můžu jako naprostej hudební analfabet poznat (takže doporučení ať zkusím flažolety atp, jak jsem už někde četl mi jsou na nic
2.) Jako nezbytnost do začátku vidím ladičku. Zjistil jsem, že jsou celkem levný, takže není problém. Jen se chci zeptat, jestli se dělí ladičky na verze pro akustiku a pro elektro. Někde je totiž napsáno, že se jedná o ladičku pro akustiku a někde nic není, ale ty, u kterých je uvedeno, že jsou pro akustiku stojej jak ta kytara
Všem, co poraděj moc děkuju!