BOSS DS-1 vs DS-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

BOSS DS-1 vs DS-2

Příspěvek od fundametalista »

Zdravim,
rozhoduju se mezi DS-1 a DS-2 no a chtěl bych se zeptat jestli se vyplatí přihodit pětikilo za DS-2 s tim druhym Turbo módem a mít tak "dva efekty v jednom" nebo jestli to je zbytečnost a jít do DS-1... O cenu zas tak nejde, mam to k narozeninám, ale spíš mi de o to, jestli se ten druhej mód vubec využije. Díky za odpovědi... (Jestli se to tu už někde řešilo, tak se omlouvám, ale nenašel sem to)
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: BOSS DS-1 vs DS-2

Příspěvek od turbo_MaCk »

někdo to využije. Ale obecně asi většina lidí rači pořídí jedničku. Ideálně made in japan.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Záleží na tom, co od toho očekáváš:
DS-1: http://www.youtube.com/watch?v=GQocfCvpxSw
DS-2: http://www.youtube.com/watch?v=UBB4iBLlDwk
Zvaž sám.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Nevrin píše:Záleží na tom, co od toho očekáváš:
DS-1: http://www.youtube.com/watch?v=GQocfCvpxSw
DS-2: http://www.youtube.com/watch?v=UBB4iBLlDwk
Zvaž sám.
Tyhle videa sem zkouknul už mockrát... :) A stejně sem se podle nich nedokázal rozhodnout... Je fakt, že mi je víc sympatičtější ta jednička, je to prej taková skoro legenda
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no ja nevim.. neni to nahodou tak ze DS-2 na prvni nastaveni je jak DS1 a na druhy takovy to ostrejsi lepsi zkresleni ?
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Mno na guitar geeku je více uživatelů DS-1 než DS-2, ale mě, vintageistovi (fuj, ošklivé slovo) osobně nesedla a poslal jsem ji do světa a objednal Big Muffa.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

taky mi dvakrát nesedí, ale když už, tak su spíš pro jedničku... jinak je pravda, že by ta dvojka měla znít při prvním nastavení totožně... ale tak uplně totožný to není. a I kdyby bylo, tak vyhazovat prachy za ten druhej míd mi přijde jako blbost.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:taky mi dvakrát nesedí, ale když už, tak su spíš pro jedničku... jinak je pravda, že by ta dvojka měla znít při prvním nastavení totožně... ale tak uplně totožný to není. a I kdyby bylo, tak vyhazovat prachy za ten druhej míd mi přijde jako blbost.
No asi máte pravdu... Tak objednávám DS-1, uvidíme. Každopádně díky za rady a názory.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

podle me je teda druhej mod na DS2 lepsi, akorat zase neni tak nabasovanej.. ale mylsim ze na punk a tak je lepsi, a pokud chces hrat metal tak nevim proc brat zrovna DS1, je to uplne to nejobycejnejsi zkresleni jaky muzes slyset.. ale zkus a uvidis no..
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

pigdestroyer píše:podle me je teda druhej mod na DS2 lepsi, akorat zase neni tak nabasovanej.. ale mylsim ze na punk a tak je lepsi, a pokud chces hrat metal tak nevim proc brat zrovna DS1, je to uplne to nejobycejnejsi zkresleni jaky muzes slyset.. ale zkus a uvidis no..
Metalista nejsem, natož fundovanej, je to jenom přezdívka :wink: Hraju tak nějak od všeho trochu a na to mi přišel ten DS1 celkem ideální. Navíc je to můj první efekt (TS10 mam dočasně) a říkal sem si, že timhle nic zkazit nemužu...
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

DS-2 je zaručeně lepší, pokud nebudeš brát DS-1 Japan, to je jiná ... :lol:
Druhý mód je čistější a ostřejší, při hrání celých akordů je to paráda, jde to krásně rozeznat. Bral bych asi tu DS-2. Nejvíce ideální by byl DS-2 Japan, ale to je raritka.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
termin

Re: footswitch na DS-2

Příspěvek od termin »

Čao, chtěl bych se zeptat na nějaký footswitch k DS-2. Psal jsem na kytary, ale byl jsem odkázán tady. Je to docela otravné to pořád přepínat ručně. dík za nápady :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: footswitch na DS-2

Příspěvek od Dark Axel »

termin píše:Čao, chtěl bych se zeptat na nějaký footswitch k DS-2. Psal jsem na kytary, ale byl jsem odkázán tady. Je to docela otravné to pořád přepínat ručně. dík za nápady :)
osobně bych volil jakýkoliv jednotlačítkový, ideálně zřejmě ty Bossy :-) tím by měla být kompatibilita zaručena
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

http://kytary.cz/boss-fs-5u/81468/?SE4000:0:0:1:0

S tímhle to bude fungovat určitě, nicméně by měl posloužit jakýkoli jednotlačítkový switch.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
termin

Příspěvek od termin »

jj, díval jsem se na oficiální stránky a byl tam právě tento, tak jsem trochu hledal a zjistil, že je na 2 AAA baterie, což je další komplikace. Normální footswitch by měl jet i bez baterek ne? Třeba tento Ibanez FS1 by taky posloužil a je za poloviční cenu. Já jen jestli nemá někdo zkušenosti s těmi "neoficiálními", abych nemusel kupovat boss a baterky do něj a hlavně aby byl funkční.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

:shock: s baterkama? nebude to náhodou ten s kontrolkou? Otázkou podle mě je jestli to má měnit polohy při z tisknutí, nebo jen krátce spínat....
termin

Příspěvek od termin »

omlouvám se, jen ten FS-5L(s kontrolkou) je na baterie, FS-5U není. Tento popisek je na oficiálních stránkách, tak snad trochu pomůže:
Roland/BOSS offers two types of sturdy metal footswitches for different applications. The FS-5U (silver) is a momentary "unlatch"-type footswitch, and the FS-5L (black) is a latch-type footswitch with an LED to indicate status. Both footswitches can be connected using ordinary guitar cables. Please consult your owner's manual for compatibility.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, kdybys sám udělal to, co výrobce na ofiko webu radí, tak by sis stáhnul manuál a na tom hezkém obrázkovém schématu by sis našel, že jsem já neměl pravdu, Axel taky ne a Turbo se trefil do jádra problému.

S DS-2 se musí používat Boss FS-5L...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
termin

Příspěvek od termin »

ok, díky moc :wink:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ten bez kontrolky je totiž na tapování delay... Vkaždým případě zas jednou přínosný kecání, který může pomoct i budoucím uživatelům.... jinak ti (za předpokladu,ž e je to klasickej přepínač) stačí jakejkoliv footswitch...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“